Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tsjechië paait vaccinatietwijfelaars met extra vakantiedagen

Tsjechië paait vaccinatietwijfelaars met extra vakantiedagen

PRAAG (ANP/RTR) - De Tsjechische regering biedt ambtenaren een extraatje aan om ze over te halen zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. Premier Andrej Babis stelde medewerkers van overheidsorganisaties twee extra vakantiedagen in het vooruitzicht als ze zich laten inenten.

"Maximale vaccinatie is onze inzet, om ons te beschermen tegen besmettingen uit het buitenland", zei de premier van het ruim 10 miljoen inwoners tellende EU-land. "Dit is onze hoofdtaak: prikken, prikken, prikken."

Tsjechië had donderdag al ruim 10 miljoen prikken gezet. Er waren 4,74 miljoen mensen volledig gevaccineerd.

Ook in andere landen proberen overheden op allerlei manieren om mensen over te halen zich te laten inenten tegen het coronavirus. Zo kondigde de Russische hoofdstad Moskou vorige maand aan om auto's te verloten onder mensen die zich laten prikken.

De Amerikaanse metropool New York betaalt mensen 100 dollar voor hun eerste inenting. President Joe Biden heeft andere overheden in zijn land opgeroepen dat voorbeeld te volgen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Taliban willen spreektijd bij Algemene Vergadering VN

NEW YORK (ANP/DPA) - De extremistische Taliban willen Afghanistan na hun machtsgreep ook officieel vertegenwoordigen bij de Verenigde Naties. Ze hebben spreektijd aangevraagd bij de Algemene Vergadering die momenteel gaande is in New York. Daar spreken allerlei wereldleiders.

2 uur geleden
Bolsonaro's gezondheidschef test positief op corona na VN-bezoek

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG/RTR) - De Braziliaanse minister van Volksgezondheid Marcelo Queiroga heeft dinsdag positief getest op het coronavirus in New York, waar hij president Jair Bolsonaro vergezelde tijdens de 76e Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.

3 uur geleden
VN-vluchtelingenbaas: VS-uitzettingen Haïtianen mogelijk onwettig

GENÈVE (ANP/RTR) - De massale uitzetting van Haïtianen uit de Verenigde Staten zonder vaststelling of ze bescherming behoeven kan in strijd zijn met het internationaal recht, zei dinsdag Filippo Grande, de Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen bij de Verenigde Naties.

9 uur geleden
Xi: China zal geen kolencentrales meer in buitenland bouwen

NEW YORK (ANP/RTR) - China zal geen nieuwe kolengestookte centrales meer in het buitenland bouwen. Dat beloofde de Chinese leider Xi Jinping dinsdag in zijn toespraak tot de jaarlijkse Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.

11 uur geleden
Biden zegt nog eens half miljard vaccins aan wereld toe

NEW YORK (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Joe Biden zal woensdag nog een een half miljard coronavaccins beschikbaar stellen. De vaccins zijn gemaakt door Pfizer/BioNTech en worden aan naties over de hele wereld verspreid.

11 uur geleden
Merkel roept Duitsers op om te kiezen voor Laschet

STRALSUND (ANP/DPA) - Bondskanselier Angela Merkel heeft zich in de campagne voor de Bondsdagverkiezingen gemengd en Duitsers opgeroepen zich achter Armin Laschet te scharen. Merkels partijgenoot is de kanselierskandidaat van de Christendemocratische CDU en CSU.

11 uur geleden
Erdogan legt klimaatakkoord Parijs aan parlement voor

NEW YORK (ANP/AFP) - Als het aan de Turkse president Recep Tayyip Erdogan ligt, zal zijn land het klimaatakkoord van Parijs volgende maand alsnog ondertekenen.

12 uur geleden