Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tsitsipas uitgeschakeld door Zwitserse qualifier Stricker

Tsitsipas uitgeschakeld door Zwitserse qualifier Stricker

NEW YORK (ANP) - Stefanos Tsitsipas is niet voorbij de tweede ronde gekomen van de US Open. De als zevende geplaatste Griek moest in vijf sets zijn meerdere erkennen in de Zwitser Dominic Stricker. Het werd 7-5 6-7 (2) 6-7 (5) 7-6 (6) 6-3 voor de nummer 128 van de wereld, die zich in New York via de kwalificaties had geplaatst voor het hoofdtoernooi.

Tsitsipas mocht in de vierde set bij een 5-3-voorsprong voor de wedstrijd serveren. Stricker wist echter de servicegame van de Griek te winnen en niet veel later een tiebreak af te dwingen. De tiebreak won hij met 8-6, waarna hij in de vijfde set meteen met 3-0 voor kwam. Die voorsprong gaf hij niet meer weg.

De partij duurde 4 uur en 4 minuten. De 21-jarige Stricker maakte het af met een forehand langs de lijn, waarna hij gestrekt op de baan ging liggen.

Tsitsipas heeft nooit goed gepresteerd op de US Open, het laatste grandslamtoernooi van het jaar. Vorig jaar verloor hij al in de openingsronde. Zijn beste resultaat in New York is een plek in de derde ronde.

Tsitsipas, die in de eerste ronde overtuigend van Milos Raonic had gewonnen, kende een matige aanloop naar het toernooi in New York. Ook op de masterstoernooien van Cincinnati en Toronto werd hij snel uitgeschakeld.

Meer uit Sport

Basketballers Minnesota winnen ook derde keer van Phoenix Suns

PHOENIX (ANP) - Aan de hand van Anthony Edwards hebben de basketballers van Minnesota Timberwolves ook de derde wedstrijd van de Phoenix Suns gewonnen. In Phoenix waren de Wolves met 126-109 te sterk en komen zo op een 3-0-voorsprong in de eerste ronde van de play-offs in de Western Conference.

1 uur geleden
IOC-voorzitter Bach verwacht Palestijnse delegatie op Spelen

LAUSANNE (ANP/AFP) - Zes tot acht Palestijnse atleten doen waarschijnlijk mee aan de Olympische Spelen in Parijs. Sommigen van hen krijgen een uitnodiging, ook als ze zich niet weten te kwalificeren, heeft voorzitter Thomas Bach van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) tegen persbureau AFP gezegd.

1 uur geleden
Tennisser Griekspoor bereikt derde ronde masterstoernooi Madrid

MADRID (ANP) - Tallon Griekspoor heeft zich geplaatst voor de derde ronde van het masterstoernooi in Madrid. Nederlands beste tennisser rekende op het Spaanse gravel in drie sets af met de Japanner Taro Daniel: 4-6 6-3 6-4.

12 uur geleden
Overdracht olympische vlam in Athene met zang van Nana Mouskouri

ATHENE (ANP/DPA) - Griekenland heeft de olympische vlam overgedragen aan de organisatie van de Olympische Spelen in Parijs. Dat gebeurde tijdens een plechtige ceremonie in het antieke, marmeren Stadion Panathinaiko in Athene, waar in 1896 de eerste moderne Spelen werden gehouden.

12 uur geleden
Turner De Munck wint EK-zilver op voltige

RIMINI (ANP) - Turner Loran de Munck (24) heeft bij de EK in het Italiaanse Rimini het zilver gegrepen op voltige. De Munck kwam in de finale tot 14,933 punten. Daarmee hoefde hij alleen de Ierse wereldkampioen Rhys McClenaghan (15,300) voor zich te dulden. Europees meerkampkampioen Marios Georgiou uit Cyprus pakte het brons (14,800).

15 uur geleden
Tennisser Van de Zandschulp buigt voor Fransman Humbert in Madrid

MADRID (ANP) - Botic van de Zandschulp is niet verder gekomen dan de tweede ronde van het masterstoernooi in Madrid. De Nederlandse tennisser boog op het Spaanse gravel voor de Fransman Ugo Humbert, die beduidend beter was en won in twee sets: 6-3 6-3.

15 uur geleden
Judoka De Wit houdt zilver over aan eerste EK-finale

ZAGREB (ANP) - Judoka Frank de Wit heeft bij de EK in Zagreb genoegen moeten nemen met zilver. De 28-jarige Noord-Hollander verloor in de klasse tot 81 kilogram in de finale van Tato Grigalasjvili uit Georgië met ippon. De regerend wereldkampioen wierp De Wit na 44 seconden op zijn rug.

15 uur geleden