Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tsitsipas rekent na Murray ook af met Serviër Djere

Tsitsipas rekent na Murray ook af met Serviër Djere

LONDEN (ANP) - Stefanos Tsitsipas is op Wimbledon doorgedrongen tot de vierde ronde. Een dag na zijn zwaarbevochten zege op de Schot Andy Murray, hoefde de als vijfde geplaatste Griekse tennisser tegen de Serviër Laslo Djere geen set af te staan. Het werd 6-4 7-6 (5) 6-4.

Voor een plek in de kwartfinales speelt Tsitsipas tegen de ongeplaatste Amerikaan Christopher Eubanks, die vorig weekeinde het grastoernooi van Mallorca op zijn naam schreef. Eubanks won in de derde ronde op Wimbledon van de Australiër Christopher O'Connell.

Het is voor de 24-jarige Tsitsipas de eerste keer sinds 2018 dat hij op Wimbledon in de achtste finales staat.

Meer uit Sport

Griekspoor had twijfels of hij wel kon aantreden op Roland Garros

PARIJS (ANP) - Tallon Griekspoor had twijfels of hij wel kon deelnemen aan Roland Garros. De beste tennisser van Nederland was ondanks zijn fysieke klachten in vier sets te sterk voor Amerikaan Mackenzie McDonald.

1 uur geleden
Djokovic moet zich flink inspannen tegen Franse wildcardspeler

PARIJS (ANP) - Novak Djokovic heeft zich flink moeten inspannen om zich te plaatsen voor de tweede ronde van Roland Garros. De titelhouder versloeg in de avondsessie de Fransman Pierre-Hugues Herbert, die met een wildcard werd toegelaten, met 6-4 7-6 (3) 6-4.

1 uur geleden
Griekspoor in vier sets langs Amerikaan McDonald op Roland Garros

PARIJS (ANP) - Tallon Griekspoor heeft zich verzekerd van een plek in de tweede ronde van Roland Garros. De beste tennisser van Nederland was in vier sets te sterk voor de Amerikaan Mackenzie McDonald, de nummer 74 van de wereld: 6-3 6-4 1-6 6-2.

3 uur geleden
Rus verslaat voormalig nummer 1 Kerber op Roland Garros

PARIJS (ANP) - Tennisster Arantxa Rus heeft op Roland Garros ten koste van de Duitse Angelique Kerber de tweede ronde bereikt: 6-4 6-3. De inmiddels 36 jaar oude Kerber, teruggekeerd na een bevalling, is de voormalig nummer 1 van de wereld. Momenteel staat ze 232e. De partij begon uren later dan gepland door de regenval in Parijs.

7 uur geleden
Tennisster Rybakina snel klaar, Rus mogelijk volgende opponent

PARIJS (ANP) - Tennisster Elena Rybakina heeft in de eerste ronde van Roland Garros eenvoudig afgerekend met de Belgische Greet Minnen. De Kazachse nummer 4 van de wereld won binnen vijf kwartier van de speelster uit Turnhout: 6-2 6-3.

12 uur geleden
Atletiekploeg met boegbeeld Bol, maar zonder Hassan naar EK

ARNHEM (ANP) - De Nederlandse atletiekploeg gaat met topatleten Femke Bol, Lieke Klaver en Nadine Visser naar de EK in Rome. Tweevoudig olympisch kampioene Sifan Hassan slaat de EK over. Voor de Europese kampioenschappen, die van 7 tot en met 12 juni plaatsvinden, zijn 59 atleten geselecteerd, 29 vrouwen en 30 mannen.

13 uur geleden
Hockeybondscoach Van Ass kiest in Parijs voor keepster Veenendaal

UTRECHT (ANP) - Bondscoach Paul van Ass van de Nederlandse hockeysters kiest op de Olympische Spelen voor keepster Anne Veenendaal. De doelvrouw van Amsterdam krijgt de voorkeur boven Josine Koning van landskampioen Den Bosch. Koning gaat als reservekeepster mee naar Parijs.

14 uur geleden