Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trumps team heeft jurist met veel impeachment-ervaring

Trumps team heeft jurist met veel impeachment-ervaring

WASHINGTON (ANP/RTR) - In het team dat president Trump in de Senaat moet verdedigen tegen beschuldigingen over machtsmisbruik zit Kenneth Starr, die bij de vorige impeachement-procedure een cruciale figuur was. De 73-jarige jurist uit Texas was van 1994 tot 1998 de speciale aanklager in het onderzoek tegen president Bill Clinton.

Dat was onder meer ingesteld naar aanleiding van vermeend gesjoemel door het echtpaar Clinton in Arkansas met een onroerendgoedproject, bekend als Whitewater. Dat leidde later tot vragen over de verhouding tussen president Clinton en zijn medewerkster Monica Lewinsky.

De conclusies in het Starr-rapport over de affaire Lewinsky leidden tot een proces om Clinton af te zetten. Maar 12 februari 1999 sprak de Senaat hem vrij. Trump is de derde president tegen wie een afzettinsprocedure is ingezet. Hij verwacht ook snel door de Senaat te worden vrijgesproken.

Naast Starr zit ook de jurist Alan Dershowitz in het team. De 81-jarige 'veteraan' was onder meer betrokken bij de vrijspraak van sporter en acteur O.J. Simpson in 1995. Dershowitz geldt als een links-liberale advocaat, die Trump zou verdedigen omdat hij vindt dat deze impeachmentprocedure een gevaar voor de grondwet behelst. Het team wordt geleid door figuren uit het Witte Huis: Pat Cipollone en Jay Sekulow.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Dodental door coronavirus gestegen tot boven 1800

PEKING (ANP) - Het dodental als gevolg van het nieuwe coronavirus in China is gestegen tot 1868. Dat is een stijging van 95 ten opzichte van een etmaal eerder.

3 uur geleden
Venezuela schort vluchten TAP Portugal op na Guaidó-vlucht

CARACAS (ANP/RTR) - Venezuela schort alle in en uitgaande vluchten van TAP Air Portugal voor negentig dagen op. Het Zuid-Amerikaanse land beschuldigt de luchtvaartmaatschappij ervan een oom van oppositieleider Juan Guaidó te hebben toegestaan explosieven mee te nemen op een vlucht naar Caracas.

7 uur geleden
Jeff Bezos trekt 10 miljard uit tegen klimaatverandering

SEATTLE (ANP/BLOOMBERG) - Oprichter Jeff Bezos van internetbedrijf Amazon.com trekt 10 miljard dollar uit om de effecten van klimaatverandering tegen te gaan. Hij richt daartoe het Bezos Earth Fund op en begint deze zomer met de uitgifte van subsidies, zei hij in een bericht op Instagram.

9 uur geleden
Brussel ziet meer openheid bij Facebook-topman

BRUSSEL (ANP) - EU-commissaris Věra Jourová (Transparantie en Waarden) ziet een "verschuiving" in het denken van Facebook-topman Mark Zuckerberg over het reguleren van zaken als desinformatie, manipulatie van verkiezingen, toegang tot data en algoritmes. "We zijn het eens dat meer openheid over data en algoritmes nodig is, zodat de maatschappij meer bestand is tegen online manipulatie."

11 uur geleden
Ziekenhuisdirecteur in Wuhan overleden aan coronavirus

WUHAN (ANP) - Het hoofd van een ziekenhuis in het Chinese Wuhan is maandag overleden aan het nieuwe coronavirus. Liu Zhiming, directeur van het Wuchang-ziekenhuis, is de eerste ziekenhuisdirecteur die overleden is in de strijd tegen het coronavirus, zo meldden Chinese media.

11 uur geleden
VN: 900.000 ontheemden in noordwesten van Syrië sinds december

NEW YORK (ANP/AFP/DPA) - De Verenigde Naties zeiden maandag dat 900.000 mensen, voornamelijk vrouwen en kinderen, sinds begin december ontheemd zijn geraakt door een offensief van regeringstroepen in het noordwesten van Syrië. Dat is 100.000 meer dan de VN eerder hadden gemeld.

12 uur geleden
'Russische geheime dienst achter moord op Georgiër in Berlijn'

BERLIJN (ANP) - De FSB, de Russische geheime dienst, heeft de moord op de Georgiër Zelimkhan Khangoshvili georganiseerd. Dit maakte onderzoeksorganisatie Bellingcat maandag bekend na maandenlang onderzoek in samenwerking met het Duitse weekblad Der Spiegel en de Russische website The Insider.

12 uur geleden