Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trumps team heeft jurist met veel impeachment-ervaring

Trumps team heeft jurist met veel impeachment-ervaring

WASHINGTON (ANP/RTR) - In het team dat president Trump in de Senaat moet verdedigen tegen beschuldigingen over machtsmisbruik zit Kenneth Starr, die bij de vorige impeachement-procedure een cruciale figuur was. De 73-jarige jurist uit Texas was van 1994 tot 1998 de speciale aanklager in het onderzoek tegen president Bill Clinton.

Dat was onder meer ingesteld naar aanleiding van vermeend gesjoemel door het echtpaar Clinton in Arkansas met een onroerendgoedproject, bekend als Whitewater. Dat leidde later tot vragen over de verhouding tussen president Clinton en zijn medewerkster Monica Lewinsky.

De conclusies in het Starr-rapport over de affaire Lewinsky leidden tot een proces om Clinton af te zetten. Maar 12 februari 1999 sprak de Senaat hem vrij. Trump is de derde president tegen wie een afzettinsprocedure is ingezet. Hij verwacht ook snel door de Senaat te worden vrijgesproken.

Naast Starr zit ook de jurist Alan Dershowitz in het team. De 81-jarige 'veteraan' was onder meer betrokken bij de vrijspraak van sporter en acteur O.J. Simpson in 1995. Dershowitz geldt als een links-liberale advocaat, die Trump zou verdedigen omdat hij vindt dat deze impeachmentprocedure een gevaar voor de grondwet behelst. Het team wordt geleid door figuren uit het Witte Huis: Pat Cipollone en Jay Sekulow.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

China en India weer slaags in grensgebied

NEW DELHI (ANP/AFP) - Militairen uit India en China zijn weer slaags geraakt in het grensgebied in het Himalayagebergte. Aan beide kanten zouden gewonden zijn gevallen. Het Indiase leger spreekt over een "kleine confrontatie".

8 minuten geleden
Nieuw-Zeeland: reiziger uit Nederland had Zuid-Afrikaanse variant

WELLINGTON (ANP) - De reiziger die in Nieuw-Zeeland besmet bleek te zijn met het coronavirus, heeft de extra besmettelijke Zuid-Afrikaanse variant opgelopen. Daarom heeft Australiƫ voor 72 uur het quarantainevrije reizen voor reizigers uit de nabijgelegen eilandenstaat opgeschort.

32 minuten geleden
Opnieuw minder dagelijkse coronadoden in Duitsland

BERLIJN (ANP) - Het aantal nieuwe coronadoden in Duitsland is het afgelopen etmaal flink lager dan op zondag. Het Robert Koch Instituut (RKI), de Duitse evenknie van het RIVM, meldt maandag 217 sterfgevallen tegen 349 een dag eerder.

3 uur geleden
Asia Argento beschuldigt regisseur Rob Cohen van misbruik

LOS ANGELES (ANP) - In haar nieuwe autobiografie schrijft actrice Asia Argento dat ze gedrogeerd en misbruikt is door regisseur Rob Cohen. Dit zou zijn gebeurd toen de twee samenwerkten aan de film xXx, die in 2002 uitkwam. In een interview met de Italiaanse krant Il Corriere della Sera verklaart Argento: "Hij liet me GHB drinken. Ik wist toen niet echt wat dat was. De volgende morgen werd ik naakt wakker in zijn bed."

5 uur geleden
'Verbod transgenders in leger VS wordt opgeheven'

WASHINGTON (ANP) - Het Witte Huis zal waarschijnlijk maandag het verbod opheffen voor transgenders om te dienen in het Amerikaanse leger, meldt The Wall Street Journal op basis van anonieme bronnen. Dat verbod werd eerder ingesteld door voormalig president Donald Trump.

6 uur geleden
'Biden verlengt reisbeperkingen voor Europeanen'

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden gaat maandag de reisbeperkingen voor Europeanen verlengen, melden Amerikaanse media zondag. Om de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus buiten de deur te houden, zal ook het vliegverkeer uit Zuid-Afrika sterk ingeperkt worden.

6 uur geleden
Mexicaanse president besmet met coronavirus

MEXICO-STAD (ANP) - De Mexicaanse president Andres Manuel Lopez Obrador is positief getest op het coronavirus, maakt hij zondag bekend. Hij vertoont lichte symptomen en staat onder medische behandeling. "Zoals altijd ben ik optimistisch", zei de 67-jarige president op Twitter.

6 uur geleden