Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trump: zonder mij was Hongkong weggevaagd

Trump: zonder mij was Hongkong weggevaagd

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Donald Trump zegt dat China door zijn toedoen afziet van een hard optreden in Hongkong. "Zonder mij was Hongkong in 14 minuten weggevaagd", stelt hij in een telefonisch interview met televisieprogramma Fox & Friends.

Hongkong, dat een autonome status heeft binnen China, is al maanden het toneel van grootschalige protesten. Trump noemt dat een "complicerende factor" in het overleg over een nieuwe handelsdeal met China. Hij stelt dat Peking graag een deal wil sluiten en zich daarom terughoudend opstelt.

Trump zegt dat een miljoen Chinese militairen klaarstaan bij de metropool. "De enige reden dat ze niet ingrijpen is omdat ik zeg: doe het niet, dat zou een grote fout zijn. Het zou erg slecht uitpakken voor de handelsdeal."

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Politiek

Kamer wil snel weer debat met De Jonge en Rutte over besmettingen

DEN HAAG (ANP) - Een meerderheid van de Tweede Kamer wil begin volgende week opnieuw in debat met premier Mark Rutte en zorgministers Hugo de Jonge en Tamara van Ark.

22 uur geleden
Rutte verdedigt investeringskorting tegenover kritische oppositie

DEN HAAG (ANP) - De omstreden investeringsaftrek voor bedrijven is belangrijk voor het behouden en creëren van banen in crisistijd. Dat zegt premier Mark Rutte tegen kritische oppositiepartijen, die zich afvragen waarom bedrijven de korting van 2 miljard euro krijgen.

23 uur geleden
Groeifonds zal klimaat niet schaden, belooft Rutte

DEN HAAG (ANP) - Het groeifonds van 20 miljard euro dat het kabinet wil opzetten, zal volgens minister president-Mark Rutte niet investeren in projecten die het klimaat schaden. Maar de premier vindt het te ver gaan om alleen investeringen toe te staan die ook direct tot een afname van de CO2-uitstoot leiden, zoals GroenLinks graag zou zien.

1 dag geleden
Rutte over coronacrisis: we komen hier uit

DEN HAAG (ANP) - Nederland gaat uit de coronacrisis komen, ook al is er nog veel onduidelijk op dit moment. Die boodschap gaf premier Mark Rutte aan het begin van de tweede dag van de Algemene Politieke Beschouwingen mee aan de Tweede Kamer, waar hij de plannen van zijn kabinet voor volgend jaar verdedigt.

1 dag geleden
Rutte: virus is bezig met comeback

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte waarschuwt dat het coronavirus bezig is met een comeback. Volgens hem is het nu tijd "om het tij te keren." De premier wil "alles doen om een tweede golf te voorkomen."

1 dag geleden
Kabinet zet meer vaart achter regionale aanpak corona

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet maakt haast met de regionale aanpak van het nieuwe coronavirus. Over eventuele extra maatregelen zal het samen met de veiligheidsregio's naar buiten treden "om zoveel mogelijk duidelijkheid te geven in de communicatie", meldt zorgminister Hugo de Jonge aan de Tweede Kamer.

1 dag geleden
Rutte wacht kritische oppositie, op zoek naar concessies

DEN HAAG (ANP) - Na de Tweede Kamer is donderdag het kabinet aan de beurt tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen. Premier Mark Rutte zal ingaan op de vragen en wensen die de partijen een dag eerder aan het kabinet hebben gesteld over de begroting van volgend jaar.

1 dag geleden