Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trump: zonder mij was Hongkong weggevaagd

Trump: zonder mij was Hongkong weggevaagd

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Donald Trump zegt dat China door zijn toedoen afziet van een hard optreden in Hongkong. "Zonder mij was Hongkong in 14 minuten weggevaagd", stelt hij in een telefonisch interview met televisieprogramma Fox & Friends.

Hongkong, dat een autonome status heeft binnen China, is al maanden het toneel van grootschalige protesten. Trump noemt dat een "complicerende factor" in het overleg over een nieuwe handelsdeal met China. Hij stelt dat Peking graag een deal wil sluiten en zich daarom terughoudend opstelt.

Trump zegt dat een miljoen Chinese militairen klaarstaan bij de metropool. "De enige reden dat ze niet ingrijpen is omdat ik zeg: doe het niet, dat zou een grote fout zijn. Het zou erg slecht uitpakken voor de handelsdeal."

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Politiek

'Johnson nipt winnaar televisiedebat'

MAIDSTONE (ANP/RTR) - De Britse premier Boris Johnson is volgens een opiniepeiling nipt de winnaar van het BBC-televisiedebat met Labour-leider Jeremy Corbyn dat vrijdagavond werd gehouden. Dat meldt Sky News.

12 uur geleden
Conservatieven iets sterker in peiling

LONDEN (ANP/RTR) - De Conservatieve Partij van premier Boris Johnson heeft in een jongste peiling iets meer aanhang gekregen. Van de ruim 2000 ondervraagden in een peiling van Panelbase gaf 43 procent zijn steun aan de Conservatieven, een procentpunt meer dan in de vorige peiling. De oppositiepartij Labour bleef gelijk op 34 procent en de Liberaal-Democraten ook op 13 procent.

16 uur geleden
Weer geld naar VN-organisatie voor Palestijnen

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet gaat definitief de steun hervatten aan de VN-organisatie UNRWA die 5 miljoen Palestijnen helpt. Minister Sigrid Kaag (Ontwikkelingssamenwerking) geeft de organisatie 19 miljoen euro, dat is ongeveer evenveel als afgelopen jaren.

18 uur geleden
Brussel steunt Bruins in kwestie pillentekort

BRUSSEL (ANP) - De poging van minister Bruno Bruins (Medische Zorg) om het groeiende probleem van medicijntekorten EU-breed aan te pakken krijgt steun in Brussel. De nieuwe EU-commissaris voor Volksgezondheid ziet het belang hiervan nadrukkelijk in, zei Bruins vrijdag na een gesprek met Stella Kyriakides.

19 uur geleden
SPD-congres tegen breuk coalitie met Merkel

BERLIJN (ANP/DPA) - Het partijcongres van de Duitse sociaaldemocraten (SPD) heeft in grote meerderheid gestemd tegen het opzeggen van de 'GroKo', de grote coalitie met de christendemocratische bondskanselier Angela Merkel. Het nieuw gekozen partijbestuur moet echter wel in gesprek gaan met Merkels CDU om andere accenten in het gezamenlijke beleid te leggen.

19 uur geleden
Wilders: bewijs bemoeienis minister met proces

DEN HAAG (ANP) - PVV-leider Geert Wilders noemt het "godgeklaagd" dat er nieuw bewijs zou zijn opgedoken dat toenmalig minister Ivo Opstelten zich heeft bemoeid met het 'minder Marokkanen'-proces. Wilders ziet opnieuw bevestigd dat de rechtszaak tegen hem een "politiek proces" is dat meteen moet stoppen.

20 uur geleden
Rutte kreeg ook reiskostenvergoeding

DEN HAAG (ANP) - Mark Rutte kreeg tussen 2006 en 2010 als fractieleider van de VVD een reiskostenvergoeding, terwijl hij ook een auto van zijn partij ter beschikking had. Kamerleden krijgen deze vergoeding automatisch. "Ik heb er toen niet over nagedacht." Het gaat naar schatting om zo'n 20.000 euro, denkt Rutte. Hij gaat het bedrag niet terugbetalen.

20 uur geleden