Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Trump zal flexibele richtlijnen geven om economie te heropenen'

'Trump zal flexibele richtlijnen geven om economie te heropenen'

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Donald Trump zal donderdagavond nieuwe richtlijnen bekendmaken over het heropenen van de Amerikaanse economie. Die zullen de instemming hebben van medische deskundigen van zijn coronavirus-taskforce en dienen als aanbevelingen voor de staten, zei een hoge functionaris van het Witte Huis.

"De nieuwe richtlijnen van de president zijn in feite aanbevelingen. Ze zijn flexibel. Ze zijn gebaseerd op data", aldus de functionaris op voorwaarde van anonimiteit.

Trump zal de nieuwe richtlijnen om 18.00 uur Amerikaanse tijd onthullen (middernacht Nederlandse tijd) tijdens een briefing op het Witte Huis. Het is de bedoeling om de Amerikaanse economie weer op gang te krijgen. Sinds de lockdown door het coronavirus zitten miljoenen Amerikanen zonder werk. In de Verenigde Staten hebben de afgelopen maand meer dan 20 miljoen mensen een werkloosheidsuitkering aangevraagd.

Zorgvuldig

"We praten over richtlijnen die zeer zorgvuldig zijn opgesteld", liet Trump vast weten tijdens een evenement in het Witte Huis ter ere van truckers in het land.

Hij zei dat hij van plan was de aanbevelingen vooraf te bekijken tijdens een videoconferentie met de staatsgouverneurs op donderdagmiddag.

Oorlog

"Ik denk dat ze heel blij zullen zijn met wat we doen", zei Trump. "Ze willen deze oorlog winnen en wij gaan hem winnen."

Woensdag zei Trump dat sommige staten met een laag aantal besmettingen eerder klaar zijn om de economische activiteiten te hervatten, dan andere staten die zwaar getroffen zijn door het zeer besmettelijke virus.

Meer uit Buitenland

Iraanse marine begeleidt Iraanse handelsschepen naar Rode Zee

TEHERAN (ANP/RTR) - De Iraanse marine begeleidt Iraanse handelsschepen naar de Rode Zee. Commandant Shahram Irani heeft dat bekendgemaakt, bericht persbureau Tasnim. De stap komt nu Iran rekening houdt met een mogelijke vergeldingsactie van Israël.

1 uur geleden
Omstreden conservatieve bijeenkomst in Brussel gaat toch door

BRUSSEL (ANP/BELGA) - De tweede en laatste dag van een bijeenkomst van rechtse politici in Brussel mag alsnog doorgaan. Dinsdag zei de burgemeester dat de bijeenkomst verboden werd en greep de politie in, maar de Belgische Raad van State oordeelde dat daar te weinig reden voor was.

2 uur geleden
Vliegverkeer Dubai ontregeld door noodweer, minstens één dode

DUBAI (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Het vliegverkeer naar Dubai is nog steeds ernstig ontregeld door de hevige regenval van dinsdag. Vluchten moeten worden geschrapt of omgeleid. De luchthaven raadt reizigers af te vliegen, tenzij het "absoluut noodzakelijk" is. De stortregens hebben tot dusver aan ten minste één persoon het leven gekost.

3 uur geleden
Veiligheidsraad stemt donderdag over VN-lidmaatschap Palestijnen

NEW YORK (ANP/AFP/RTR) - De VN-Veiligheidsraad stemt donderdag over de aanvraag van de Palestijnen om volwaardig lid te worden van de Verenigde Naties. Dat meldt persbureau AFP op basis van diplomatieke bronnen.

6 uur geleden
Roerig buitenland overschaduwt opnieuw 'economische' EU-top

BRUSSEL (ANP) - De leiders van de EU-landen buigen zich op een EU-top in Brussel over de versterking van de concurrentiepositie van Europa. Maar ze ontkomen er niet aan om ook opnieuw buitenlandse brandhaarden te bespreken.

7 uur geleden
VS plannen nieuwe sancties tegen raket- en droneprogramma Iran

WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten zijn van plan de komende dagen Iran nieuwe sancties op te leggen die het raket- en droneprogramma van dat land raken. De Amerikanen verwachten dat hun bondgenoten dit voorbeeld zullen volgen. Dat laat nationaal veiligheidsadviseur Jake Sullivan weten in een verklaring.

9 uur geleden
500.000 artilleriegranaten voor Oekraïne dankzij Tsjechisch plan

WASHINGTON (ANP/AFP) - Dankzij een Tsjechisch plan om munitie te leveren voor Oekraïne moeten er later dit jaar zeker een half miljoen artilleriegranaten worden geleverd. Twintig landen, waaronder Nederland, hebben zich bij het initiatief aangesloten om de munitie buiten Europa te kopen, zei de Tsjechische premier Petr Fiala dinsdag tijdens een bezoek aan Washington.

13 uur geleden