Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trump wil dat scholen VS in de herfst weer opengaan

Trump wil dat scholen VS in de herfst weer opengaan

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Donald Trump vindt dat de scholen in de herfst weer open moeten. Hij zei dit maandag terwijl gouverneurs kampen met een landelijke toename van coronavirusinfecties en diverse staten versoepelingen van coronamaatregelen weer terugdraaien.

Scholen vallen overigens grotendeels onder de jurisdictie van nationale en lokale overheden. Leerkrachten zijn terughoudend met beslissingen over het openen van scholen, gezien het risico op besmetting voor zowel studenten als docenten.

"Scholen moeten in de herfst openen!!!", schreef Trump in een Twitter-bericht. Het was niet meteen duidelijk naar welke scholen Trump verwees - basisscholen en middelbare scholen of hogescholen en universiteiten - of welke acties Trump overwoog.

Plannen

Hogescholen en universiteiten hebben een aantal plannen voor het najaarssemester aangekondigd, waaronder het wijzigen van de programma's en het online aanbieden van cursussen. Harvard University maakte eerder op maandag bekend dat al haar cursussen het komende academiejaar online zullen worden gegeven.

In een reeks andere Twitter-berichten verdedigde Trump de reactie van zijn regering op de pandemie. De Verenigde Staten hebben wereldwijd het hoogste aantal besmettingen en sterfgevallen als gevolg van het nieuwe coronavirus.

Meer uit Buitenland

Doden door instorten steiger Zwitserland

PRILLY (ANP/DPA/AFP) - Zeker drie arbeiders zijn omgekomen door het instorten van een steiger in het westen van Zwitserland. Volgens de politie raakten nog eens acht mensen gewond bij het incident in Prilly bij Lausanne. Vier van hen zouden er ernstig aan toe zijn.

32 minuten geleden
Rusland: 'deep state' VS verborg Bidens mentale gesteldheid

MOSKOU (ANP) - Rusland stelt dat de ware mentale gesteldheid van de Amerikaanse president Joe Biden steeds beter duidelijk wordt, nu hij zich donderdag weer versprak en de Oekraïense Volodymyr Zelensky verwarde met de Russische Vladimir Poetin. De Amerikaanse "deep state" en media zouden Bidens toestand lang verborgen hebben gehouden, zegt een woordvoerder van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken.

2 uur geleden
Extreemrechts en -links in Europarlement willen Von der Leyen niet

BRUSSEL (ANP) - De nieuwe extreemrechtse groep Patriotten voor Europa, met de PVV, wil niet dat Ursula von der Leyen een tweede termijn krijgt als voorzitter van de Europese Commissie. Ook de Linkse fractie wil haar niet nog eens vijf jaar als voorzitter. Dit hebben de woordvoerders van de twee politieke groeperingen in het Europees Parlement vrijdag gezegd. Donderdag stemt het nieuwe Europese Parlement over de kandidatuur van Von der Leyen.

4 uur geleden
Israël en Egypte praten over elektronisch toezicht bij grens Gaza

CAÏRO (ANP/RTR) - Onderhandelaars uit Egypte en Israël zijn in gesprek over het opzetten van een elektronisch surveillancesysteem bij de grens tussen Egypte en de Gazastrook. Israël wil tot nog toe dat grensgebied niet verlaten, maar voor Hamas is die terugtrekking een voorwaarde voor een staakt-het-vuren.

6 uur geleden
Raad van Europa maant Griekenland te stoppen met pushbacks

STRAATSBURG (ANP) - De Raad van Europa heeft Griekenland opnieuw opgeroepen te stoppen met pushbacks van illegale immigranten, zowel op land als in bootjes op zee. Ook moet Griekenland de leefomstandigheden en de behandeling van vreemdelingen in detentiecentra drastisch verbeteren, stelt de Europese mensenrechtenorganisatie in een vrijdag gepubliceerd rapport.

6 uur geleden
Vier migranten omgekomen bij oversteekpoging Kanaal

PARIJS (ANP/AFP) - Vier migranten zijn omgekomen bij hun poging vanuit Frankrijk het Kanaal naar Engeland over te steken. Zij zaten met tientallen anderen op een boot die kapseisde, meldt de Franse kustwacht. 63 anderen werden levend uit het water gehaald.

7 uur geleden
Meer dan 60 vermisten na aardverschuiving Nepal

KATHMANDU (ANP/AFP/RTR) - In Nepal worden zeker 63 mensen vermist nadat twee bussen vrijdag door een aardverschuiving werden meegesleurd in een rivier. Het aantal vermisten ligt mogelijk hoger, omdat de kans bestaat dat chauffeurs onderweg passagiers hebben opgepikt.

8 uur geleden