Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trump wil dat scholen VS in de herfst weer opengaan

Trump wil dat scholen VS in de herfst weer opengaan

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Donald Trump vindt dat de scholen in de herfst weer open moeten. Hij zei dit maandag terwijl gouverneurs kampen met een landelijke toename van coronavirusinfecties en diverse staten versoepelingen van coronamaatregelen weer terugdraaien.

Scholen vallen overigens grotendeels onder de jurisdictie van nationale en lokale overheden. Leerkrachten zijn terughoudend met beslissingen over het openen van scholen, gezien het risico op besmetting voor zowel studenten als docenten.

"Scholen moeten in de herfst openen!!!", schreef Trump in een Twitter-bericht. Het was niet meteen duidelijk naar welke scholen Trump verwees - basisscholen en middelbare scholen of hogescholen en universiteiten - of welke acties Trump overwoog.

Plannen

Hogescholen en universiteiten hebben een aantal plannen voor het najaarssemester aangekondigd, waaronder het wijzigen van de programma's en het online aanbieden van cursussen. Harvard University maakte eerder op maandag bekend dat al haar cursussen het komende academiejaar online zullen worden gegeven.

In een reeks andere Twitter-berichten verdedigde Trump de reactie van zijn regering op de pandemie. De Verenigde Staten hebben wereldwijd het hoogste aantal besmettingen en sterfgevallen als gevolg van het nieuwe coronavirus.

Meer uit Buitenland

Paus draagt in openbaar mis op na ziekenhuisbehandeling

VATICAANSTAD (ANP/DPA) - Paus Franciscus heeft kort na zijn ontslag uit een Romeins ziekenhuis de mis opgedragen aan het Sint-Pietersplein in Vaticaanstad. Er zijn naar schatting 30.000 gelovigen naartoe gekomen. De paus ging naar de viering in zijn pausmobiel en groette omstanders.

1 minuut geleden
Frankrijk: 1093 gewonde hulpverleners sinds start pensioenprotest

PARIJS (ANP) - Bij de pensioenprotesten in Frankrijk zijn tot dusver 1093 politieagenten, gendarmes en hulpverleners gewond geraakt, zegt de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin. Tegelijk lopen 38 onderzoeken naar buitensporig geweld door de ordediensten.

9 uur geleden
Massale protesten in Israël ondanks uitstel justitiële hervorming

TEL AVIV (ANP/DPA) - Ondanks het uitstel van de controversiële justitiële hervormingen zijn in Israël tienduizenden mensen de straat op gegaan om te protesteren tegen de uiterst rechtse regering van premier Benjamin Netanyahu. Brandpunt van de landelijke protesten op de dertiende zaterdag op rij was Tel Aviv. Daar waren volgens waarnemers meer dan 100.000 mensen op de been.

15 uur geleden
Nieuwste lichting dienstplichtigen Rusland opgeroepen

MOSKOU (ANP/DPA) - Zoals elk jaar worden er in Rusland in de lente jonge mannen voor de dienstplicht van een jaar opgeroepen. Schout-bij-nacht Vladimir Tsimlianski van de generale staf zei dat 147.000 van de 700.000 dienstplichtigen voor half juli worden opgeroepen en dat ze niet naar Oekraïne zullen gaan. Later dit jaar volgt nog een oproepronde.

18 uur geleden
Bosbranden in Noord-Spaanse regio Asturië onder controle

OVIEDO (ANP) - De vele bosbranden in de Noord-Spaanse regio Asturië zijn onder controle, aldus de autoriteiten. De circa 5000 brandbestrijders worden geholpen door de regen.

19 uur geleden
Japans keizerlijk hof gaat meer informatie delen

TOKIO (ANP) - Het Japans keizerlijk hof gaat op een andere manier met het publiek communiceren. Daarvoor is zaterdag een nieuw pr-kantoor geopend, melden Japanse media.

22 uur geleden
Paus Franciscus na drie nachten ontslagen uit ziekenhuis

ROME (ANP/AFP) - Paus Franciscus (86) is zaterdag zoals aangekondigd ontslagen uit het Gemelli-ziekenhuis in Rome. Hij werd daar woensdag opgenomen vanwege ademhalingsproblemen als gevolg van een bronchitisinfectie. "Ik leef nog steeds", grapte hij bij het verlaten van het ziekenhuis.

1 dag geleden