Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trump weer op de golfbaan

Trump weer op de golfbaan

STERLING (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Donald Trump heeft zich voor het eerst sinds 8 maart weer op een golfbaan vertoond. Zaterdag ging hij naar zijn club niet ver van het Witte Huis, in wat waarnemers vooral zien als een poging om normaliteit uit te stralen.

Een stoet van auto's vertrok vanaf de ambtswoning van de president naar de Trump National Golf Club in Sterling. De vorige keer dat hij een balletje sloeg was in West Palm Beach in de staat Florida. Hij ontving daar toen de Braziliaanse president Jair Bolsonaro, wiens woordvoerder later besmet bleek te zijn met het coronavirus. Enkele medewerkers van het Witte Huis gingen daarop in quarantaine maar niemand testte positief.

Met zijn uitstapje naar Trump National Golf Club geeft de president gehoor aan de oproep van de baas van zijn corona task force. Deborah Birx riep vrijdag iedereen op dit weekeinde "naar buiten te gaan, te golfen, te tennissen, naar het strand te gaan, maar blijf 1,5 meter afstand houden!"

Hoewel het dodental in de VS de komende dagen de grens van 100.000 passeert, probeert Trump uit te stralen dat de Verenigde Staten op de weg terug zijn naar een normale situatie.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Bert Kaiser 1 week geleden
ik las eerst alleen trump, en zag de auto,s, ik dacht die is dood, maar helaas nog niet

Meer uit Buitenland

VS melden 743 nieuwe sterfgevallen door coronavirus

WASHINGTON (ANP/AFP) - De Verenigde Staten hebben het afgelopen etmaal 743 nieuwe sterfgevallen geregistreerd als gevolg van het coronavirus. Dat brengt het totaal op 105.099 sinds het begin van de wereldwijde pandemie, volgens cijfers van de Johns Hopkins University.

2 uur geleden
New York verlengt avondklok na nieuwe plunderingen

NEW YORK (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Burgemeester Bill de Blasio van New York heeft de avondklok in zijn stad met een tweede dag verlengd nadat er maandagavond opnieuw rellen en plunderingen waren. Aanvankelijk was er alleen een plan voor een avondklok voor de nacht van maandagavond 23.00 uur tot dinsdag 05.00 uur, vanwege de protesten dit weekend naar aanleiding van de dood van de zwarte George Floyd door een witte politieagent in Minneapolis.

4 uur geleden
Bisschop Episcopaalse Kerk van Washington woedend op Trump

WASHINGTON (ANP) - De bisschop in Washington van de Episcopaalse Kerk heeft er geen goed woord voor over dat president Trump een van haar kerken heeft gebruikt om een politiek statement te maken. "Ik ben woedend", zegt Mariann Budde tegen The Washington Post.

5 uur geleden
Biden hekelt 'fotomoment' van Trump

WILMINGTON (ANP) - De Democratische presidentskandidaat Joe Biden heeft maandag fel uitgehaald naar president Donald Trump die eerder op de avond een harde aanpak van de relschoppers aankondigde. Biden had vooral kritiek op Trumps wandeling naar een nabijgelegen kerk voor een 'fotomoment'. Kort daarvoor dreef de politie in Washington vreedzame demonstranten uiteen.

6 uur geleden
Frankrijk zet grote stap met afbouw coronamaatregelen

PARIJS (ANP) - In Frankrijk gaat dinsdag 'fase 2' in van de afbouw van de sinds 14 maart opgelegde coronamaatregelen. De afbraak van strenge beperkingen is in mei begonnen en wordt voortgezet, omdat het gevreesde virus duidelijk op zijn retour is en de economie instort. De indeling van het land in een voor verspreiding van het virus riskante rode zone en een veiligere groene zone is afgeschaft. Wel blijft de regio Parijs oranje gekleurd uit vrees dat het daar nog uit de hand kan lopen.

6 uur geleden
Meer dan 10.000 doden door coronavirus in Mexico

MEXICO-STAD (ANP/RTR) - Het dodental als gevolg van het coronavirus in Mexico is opgelopen tot boven de 10.000. Het ministerie van Volksgezondheid in het land meldde maandag 237 nieuwe doden, waarmee het aantal doden als gevolg van Covid-19 is opgelopen tot 10.167.

7 uur geleden
Trump zet militairen en avondklok in tegen relschoppers

WASHINGTON (ANP) - President Donald Trump heeft in een korte toespraak aan het Amerikaanse volk aangekondigd dat hij de relschoppers hard gaat aanpakken. In veel Amerikaanse steden zijn al enkele dagen naast de vreedzame protesten ook rellen in reactie op de dood van de zwarte George Floyd door een witte politieman in Minneapolis.

9 uur geleden