Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trump: VS zijn een derdewereldland geworden

Trump: VS zijn een derdewereldland geworden

WASHINGTON (ANP/DPA) - President Donald Trump zegt dat de Verenigde Staten "als een derdewereldland" zijn geworden, terwijl hij ongefundeerde beweringen over verkiezingsfraude blijft maken en weigert toe te geven dat hij heeft verloren van de verkozen president Joe Biden.

"Het waren vervalste verkiezingen, kijk naar de verschillende staten, de verkiezingen waren totaal vervalst", zei Trump, sprekend met verslaggevers in het Oval Office. "Het is een schande voor ons land. Het is net een derdewereldland."

De beweringen van Trump zijn verworpen door overheidsfunctionarissen in de staten, waaronder leden van zijn eigen Republikeinse partij.

Stemmachines

Een van zijn onbewezen aantijgingen is dat stemmachines tegen hem waren ingesteld. "Ze hebben storingen, zoals ze ze noemen. Maar de storingen waren geen storingen, ze werden betrapt op het uitsturen van duizenden stemmen, allemaal tegen mij," stelde hij, zonder enig bewijs. Rechtbanken hebben herhaaldelijk het juridische team van Trump in het ongelijk gesteld.

Trump was in het weekend voor het eerst sinds de verkiezingen in november weer op campagnetour. Hij bezocht een bijeenkomst in Georgia om twee Republikeinen te steunen die in de race zijn voor een senaatszetel.

Transitie

Biden gaat intussen door met zijn transitie naar het presidentschap en kondigt genomineerden aan voor sleutelfuncties in zijn kabinet en regering.

De Democraat zal in de namiddag van 20 januari aantreden en alle wegen voor Trump om het verkiezingsresultaat ongedaan te maken, zijn dan afgesloten.

Meer uit Buitenland

Trump-schutter zocht info over moordaanslag op Kennedy

WASHINGTON (ANP/RTR) - De man die probeerde voormalig president Donald Trump te vermoorden, deed online onderzoek naar hoe Lee Harvey Oswald in 1963 voormalig president John F. Kennedy doodschoot. Dat zei directeur Chris Wray van de Amerikaanse veiligheidsdienst FBI tegen parlementariërs.

1 uur geleden
Inside Out 2 passeert Frozen 2 als succesvolste animatiefilm

LOS ANGELES (ANP) - Inside Out 2 is ruim vijf weken na de première de succesvolste animatiefilm aller tijden. Dat heeft The Walt Disney Company bekendgemaakt. Het record stond op naam van Frozen 2 uit 2019. Inside Out 2 heeft nu wereldwijd 1,46 miljard dollar opgebracht.

1 uur geleden
Moskou laat Europaplein verdwijnen in conflict om Oekraïne

MOSKOU (ANP/DPA/BELGA) - Het Europaplein in de Russische hoofdstad Moskou is verdwenen. Het plein is herdoopt tot Eurasiaplein, mogelijk als gevolg van het groeiende conflict met de Europese Unie over de Russische invasie in Oekraïne.

3 uur geleden
Evacuaties in Zuid-Europa door extreem weer en bosbranden

BARI (ANP/AFP/BLOOMBERG) - Het zuiden van Europa wordt geteisterd door extreem weer en bosbranden. In de Zuid-Italiaanse regio Apulië moesten woensdag zo'n duizend toeristen worden geëvacueerd om een bosbrand die daar woedt.

3 uur geleden
VN: strijd tegen honger moeilijk door oorlog, economie en klimaat

RIO DE JANEIRO (ANP/AFP) - De strijd tegen wereldhonger wordt bemoeilijkt door conflicten, economische onrust en extreem weer, stelt een aantal organisaties van de Verenigde Naties in een gezamenlijk rapport. Het VN-doel om in 2030 honger de wereld uit te hebben, raakt steeds verder uit zicht.

4 uur geleden
Iran ontbiedt Duitse ambassadeur na sluiting islamitisch centrum

TEHERAN (ANP/AFP) - Iran heeft de Duitse ambassadeur in het land ontboden na de sluiting van een islamitisch centrum in Hamburg. De organisatie en vijf suborganisaties zijn woensdag door Duitsland verboden in verband met extremisme.

5 uur geleden
Rus die Spelen wilde 'destabiliseren' gelinkt aan FSB-eenheid

PARIJS (ANP) - De in Frankrijk aangehouden Rus die verdacht wordt van het plannen van "destabiliserende" activiteiten rond de Olympische Spelen, werkte aan een "grootschalig project" met "serieuze" gevolgen tijdens de komende weken van de Spelen. De opsporingsdiensten hebben daarvoor bewijs gevonden, melden Franse media.

5 uur geleden