Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trump vraagt hooggerechtshof Obamacare ongeldig te verklaren

Trump vraagt hooggerechtshof Obamacare ongeldig te verklaren

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Donald Trump heeft het hooggerechtshof gevraagd om de Affordable Care Act (Wet betaalbare zorg), ook wel bekend als Obamacare, ongeldig te verklaren. De wet geldt als een van de belangrijkste politieke erfenissen van voormalig president Barack Obama.

"Er is geen verdere analyse nodig" aldus Noel Francisco, de advocaat van de Amerikaanse regering. Volgens hem kan wat er nog van de wet over is, niet geldig blijven nadat een rechter de verplichte zorgverzekering in de wet ongrondwettelijk heeft verklaard. De andere juridisch heikele punten zijn de verplichting voor verzekeraars om mensen een verzekering te geven, en de manier waarop collectieve premies worden vastgesteld.

Het voorleggen van de zaak bij het hooggerechtshof is een ultieme poging van Trump om van de door de Republikeinen gehekelde zorgverzekeringswet af te komen. Miljoenen Amerikanen verliezen hun zorgverzekering als de Affordable Care Act komt te vervallen.

Meer uit Gezond

Tonnen boete wegens gesjoemel met duizenden tandartsrekeningen

UTRECHT (ANP) - De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft een bv voor tandheelkundige zorg een boete van 227.000 euro opgelegd wegens verkeerde declaraties, een ondeugdelijke administratie en een gebrek aan transparantie.

1 uur geleden
Veel vraag naar hooikoortsmiddelen door veel pollen

DEN HAAG (ANP) - Door de vele pollen in de lucht is er veel vraag naar hooikoortsmiddelen bij drogisterijen. Het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD) laat weten dat er "zeer veel" hooikoortsmiddelen worden verkocht. "Er wordt ook opvallend veel advies gevraagd en gegeven, waarschijnlijk omdat verschillende allergieën zich tegelijk voordoen", zegt een woordvoerder.

1 uur geleden
Bloomberg: BNP Paribas beperkt obligatiedeals voor olie en gas

PARIJS (ANP) - BNP Paribas helpt bedrijven niet langer met het uitgeven van obligaties als ze daar nieuwe fossiele energieprojecten mee willen financieren. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van een ingewijde. De Franse bank beloofde vorige maand de financiering van olie- en gasprojecten verder te beperken, maar snijdt niet alle banden met die sector door.

16 uur geleden
NZa moet zorgtarieven opnieuw uitrekenen door foutje ministerie

UTRECHT (ANP) - De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) moet allerlei zorgtarieven voor volgend jaar opnieuw berekenen omdat het ministerie van Volksgezondheid een prijsindexcijfer voor bijvoorbeeld inkoop bijna 3 procent te hoog heeft vastgesteld. De tarieven moeten dus omlaag.

19 uur geleden
Minder dan 100 coronapatiënten in ziekenhuizen

ZEIST (ANP) - Voor het eerst sinds juli 2021 liggen er minder dan honderd mensen met een coronabesmetting in het ziekenhuis. In de afgelopen dag zijn netto 28 bedden vrijgekomen, en daardoor behandelen ziekenhuizen nu 75 mensen die het coronavirus onder de leden hebben.

21 uur geleden
Dermatoloog: smeren moet meer in ons systeem komen

VENLO (ANP) - Het smeren van zonnebrandcrème zou net als tandenpoetsen en haren kammen een onderdeel moeten zijn van onze dagelijkse routine. Daarvoor pleit Karen van Poppelen, dermatoloog bij VieCuri Medisch Centrum. "Smeren zit nog niet in ons systeem, terwijl het aantal mensen met huidkanker hard toeneemt."

22 uur geleden
Raad: allemaal aan de bak voor welzijn kind bij vechtscheiding

DEN HAAG (ANP) - Kinderen van wie de ouders in een vechtscheiding liggen, mogen niet ook nog eens het slachtoffer worden van de problemen in jeugdhulp en -bescherming. Dat zegt de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming (RSJ). Het zou om zesduizend kinderen per jaar gaan die in een dergelijke situatie belanden.

1 dag geleden