Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trump verliest zaak over stemmen stellen in Michigan

Trump verliest zaak over stemmen stellen in Michigan

LANSING (ANP/RTR) - De eis van president Trump om het tellen van de stemmen in de staat Michigan stop te zetten, wordt niet ingewilligd. Hij was naar de rechter gestapt, maar die wees het verzoek van de Republikeinen in een hoorzitting af. Rechter Cynthia Stephens zei dat het schriftelijke vonnis vrijdag naar buiten wordt gebracht.

Volgens Trumps team kunnen waarnemers in Michigan onvoldoende toezicht houden op het tellen. Ook in Pennsylvania is een rechtszaak aangespannen om te stoppen met tellen.

Michigan, goed voor zestien kiesmannen, is een van de staten die bepalen wie de winnaar wordt van de presidentsverkiezingen. De Democratische presidentskandidaat Joe Biden werd woensdag tot winnaar in Michigan uitgeroepen door Amerikaanse media. Hij kreeg volgens CNN 49,8 procent van de stemmen en Trump 48,6 procent.

Trump zei woensdag in Michigan te hebben gewonnen als zou blijken dat daar "in het geheim stembiljetten zijn gedumpt, zoals breed is gerapporteerd". Trump gaf niet aan waar daar dat zou zijn gemeld. Hij won vier jaar geleden nipt in Michigan.

Meer uit Buitenland

VN-organisaties veroordelen Israëlische actie in Rafah

RAFAH (ANP/DPA) - De humanitaire takken van de Verenigde Naties hebben de Israëlische acties in Rafah veroordeeld. Het Israëlische leger nam na een nacht vol bombardementen de Palestijnse kant van de grensovergang in. Volgens Jens Laerke, een woordvoerder van hulporganisatie OCHA, is deze ochtend "een van de duisterste in deze zeven maanden durende nachtmerrie".

23 minuten geleden
Tweetal opgepakt voor plannen moord op Zelensky

KYIV (ANP/AFP) - In Oekraïne zijn twee personen opgepakt die meewerkten aan een Russisch complot om president Volodymyr Zelensky en andere Oekraïense topfunctionarissen te vermoorden, meldt veiligheidsdienst SBOe. De verdachten zijn Oekraïense veiligheidsfunctionarissen.

50 minuten geleden
Politie Malmö op scherp voor Eurovisie Songfestival

MALMÖ (ANP) - Malmö zet zich schrap voor de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival. De veiligheidsmaatregelen in de stad zijn zichtbaar opgeschroefd. Overal in de stad patrouilleren agenten en vooral het gebied rond de Malmö Arena wordt scherp in de gaten gehouden: de wegen zijn afgezet met roadblocks en op de daken staan sluipschutters paraat.

1 uur geleden
Israël stuurt snel delegatie naar onderhandelingen in Egypte

JERUZALEM (ANP/RTR) - Israël stuurt in de komende uren een delegatie naar de Egyptische hoofdstad Caïro, waar wordt onderhandeld over een staakt-het-vuren in de Gazastrook. De vertegenwoordigers zullen beoordelen of Hamas zijn standpunt over het laatste voorstel kan veranderen, aldus een Israëlische topfunctionaris.

2 uur geleden
IAEA-chef had 'positief' overleg in Iran over nucleair programma

ISFAHAN (ANP/RTR) - De baas van het Internationaal Atoomagentschap (IAEA) Rafael Grossi heeft in Iran "positieve en productieve gesprekken" gevoerd over het nucleaire programma van Teheran. De VN-organisatie wil meer toezicht op het kernprogramma, maar heeft nog geen concrete toezeggingen van Iran.

2 uur geleden
Premier Modi stemt op derde dag van parlementsverkiezingen India

AHMEDABAD (ANP/RTR/AFP) - De Indiase premier Narendra Modi heeft zijn stem uitgebracht voor de parlementsverkiezingen in het land. Dinsdag is de derde van de in totaal zeven stemdagen van de grootste verkiezingen ter wereld.

2 uur geleden
OPCW: gebruik chemische wapens door Rusland of Oekraïne onbewezen

DEN HAAG (ANP) - Rusland en Oekraïne hebben elkaar beschuldigd van het gebruik van chemische wapens bij de oorlog in Oekraïne, maar hebben vooralsnog te weinig concreet bewijs aangeleverd om in te grijpen. Dat meldt de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW), die de beschuldigingen bestudeert.

3 uur geleden