Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trump verandert van mening en pleit voor kans Kaepernick in NFL

Trump verandert van mening en pleit voor kans Kaepernick in NFL

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Donald Trump zei woensdag dat hij vindt dat quarterback Colin Kaepernick een nieuwe kans in de NFL moet krijgen. Kaepernick zit sinds 2017 zonder club, omdat clubs hem niet meer wilden hebben vanwege zijn protest tegen politiegeweld.

Kaepernick begon te knielen tijdens het volkslied, dat voor iedere wedstrijd wordt gespeeld. Hij deed dat om aandacht te vragen voor racisme en politiegeweld. Veel spelers volgden zijn voorbeeld. Critici, onder wie president Trump, beschuldigden Kaepernick van het "onteren" van de Amerikaanse vlag en het volkslied.

Afgelopen zaterdag zei Trump nog dat hij niet meer naar de Amerikaanse nationale voetbalteams en de NFL wil kijken, omdat knielen tijdens het volkslied niet meer verboden is. In 2017 haalde de president hard uit naar Kaepernick. "Haal iedere klootzak die knielt tijdens het volkslied van het veld", aldus Trump destijds in gesprek met Fox News. Ook zei hij dat de NFL de quarterback moest schorsen tot hij niet meer zou knielen.

Woensdag zei de president dat Kaepernick toch weer een kans verdient "als hij goed genoeg is". "Hij begon goed, maar het eindigde niet zo goed voor hem als speler."

Meer uit Sport

Zwemmer Kamminga neemt revanche op Corbeau in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Arno Kamminga en Caspar Corbeau hebben bij limietwedstrijden zwemmen in Rotterdam er op de 100 meter schoolslag een mooi gevecht van gemaakt. Kamminga won in een tijd van 59,26 seconden. Dat was onder de limiet (59,49) voor deelname aan de Spelen, een grens die hij in oktober in Boedapest al had geslecht.

6 uur geleden
Schaatssters grijpen in Stavanger naast zege op teamsprint

STAVANGER (ANP) - De Nederlandse schaatssters hebben bij de wereldbeker in Stavanger naast het goud gegrepen op de teamsprint. Marrit Fledderus, Femke Kok en Antoinette Rijpma-de Jong konden met 1.28,17 niet tippen aan de tijd van de Verenigde Staten (1.27,92) en werden tweede. Canada eindigde als derde.

7 uur geleden
Schaatsers vallen uit op teamsprint na val Scheperkamp

STAVANGER (ANP) - De Nederlandse schaatsers zijn bij de wereldbekerwedstrijden in Stavanger uitgevallen op het onderdeel teamsprint. Bij de start ging de schaats van Merijn Scheperkamp kapot, die daardoor ten val kwam. Hein Otterspeer en Tijmen Snel waren de andere schaatsers.

8 uur geleden
Streep door super-G in Beaver Creek door harde wind en sneeuwval

BEAVER CREEK (ANP) - Ook de super-G bij de mannen van zondag in het Amerikaanse Beaver Creek is afgelast. De internationale skifederatie FIS laat weten dat de harde wind en de hevige sneeuwval daartoe hebben geleid. Op vrijdag en zaterdag ging er al een streep door de eerste en tweede afdaling.

8 uur geleden
Schaatsster Groenewoud tweede achter Sablikova op 5000 meter

STAVANGER (ANP) - Schaatsster Marijke Groenewoud is bij de wereldbekerwedstrijd in het Noorse Stavanger als tweede geëindigd op de 5000 meter. De 24-jarige Friezin was met 7.03,27 alleen langzamer dan Martina Sablikova uit Tsjechië. Ragne Wiklund uit Noorwegen werd derde.

8 uur geleden
Veldrijder Iserbyt troeft Nederlanders af in wereldbekercross

FLAMANVILLE (ANP) - De Belgische veldrijder Eli Iserbyt heeft zijn leidende positie in het wereldbekerklassement verstevigd. De renner van Pauwels Sauzen - Bingoal troefde in het Franse Flamanville de Nederlanders Lars van der Haar (tweede) en Pim Ronhaar (derde) af en boekte zo zijn zesde zege van het seizoen. In de wereldbeker was Iserbyt eerder de beste in Troyes.

8 uur geleden
Schaatsster Kok pakt brons op 500 meter in Stavanger

STAVANGER (ANP) - Femke Kok is bij de wereldbekerwedstrijden in Stavanger als derde geëindigd op de 500 meter. De 23-jarige wereldkampioene reed 38,01 en was daarmee langzamer dan de Zuid-Koreaanse Kim Min-sun, die won in 37,73. Olympisch kampioene Erin Jackson zat daar met 37,75 vlak achter en werd tweede.

9 uur geleden