Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Trump stelt voor dat staten economieën in drie fasen heropenen'

'Trump stelt voor dat staten economieën in drie fasen heropenen'

WASHINGTON (ANP/RTR) - Delen van de richtlijnen van president Donald Trump voor het heropenen van de Amerikaanse economie te midden van de coronaviruspandemie zijn donderdag uitgelekt en onthullen een driefasenplan, melden Amerikaanse media.

Sommige staten kunnen daardoor al deze maand beginnen met het versoepelen van de coronamaatregelen bedoeld om de verspreiding van de ziekte te beperken.

In de eerste fase van de richtlijnen van Trump, die donderdagavond (plaatselijke tijd) openbaar worden gemaakt, zouden grotere locaties zoals restaurants en bioscopen weer kunnen openen met inachtneming van sociale afstand van bezoekers en klanten. Niet-essentiële reizen kunnen worden hervat en scholen openen hun deuren weer in fase twee. In fase drie zouden medisch kwetsbare mensen weer aan openbare activiteiten kunnen deelnemen, volgens een kopie van het plan dat is ingezien door persbureau Reuters.

The New York Times meldde dat Trump tegen de gouverneurs van de staten had gezegd dat sommigen hun staten op 1 mei of al eerder zouden kunnen heropenen. Hij zou ook binnenkort plannen aankondigen om de verspreiding van de ziekte te volgen, aldus de krant.

Meer uit Buitenland

NAVO-lid Roemenië schenkt Patriot-luchtverdediging aan Oekraïne

BOEKAREST (ANP) - Roemenië schenkt een Patriot-luchtverdedigingssysteem aan Oekraïne om dat land te beschermen tegen Russische aanvallen. De regering in Boekarest reageert met de stap op dringende oproepen van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky.

1 uur geleden
Rusland haalt banden aan met Vietnam tijdens bezoek Poetin

HANOI (ANP/RTR/DPA) - Rusland en Vietnam hebben de banden tussen de beide landen verstevigd tijdens een bezoek van de Russische president Vladimir Poetin aan Hanoi. Ze kondigden aan meer te gaan samenwerken op het gebied van energie en veiligheid.

2 uur geleden
Campagnechef Sunak doet stap terug om gokaffaire

LONDEN (ANP/RTR) - De campagnechef van de Britse Conservatieve Partij heeft twee weken voor de verkiezingen een stap terug gedaan. De partij liet weten dat Tony Lee met verlof is gegaan. Dat gebeurde nadat media hadden gemeld dat een onderzoek was ingesteld naar Lee en zijn echtgenote voor het inzetten van geld bij het gokken op de verkiezingsdatum.

2 uur geleden
Krant: VS leveren Patriot-systemen voorlopig alleen aan Oekraïne

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse regering is van plan om Patriot-luchtverdedigingssystemen voorlopig alleen aan Oekraïne te leveren, meldt de Financial Times op basis van ingewijden. Leveringen aan andere landen worden stopgezet.

3 uur geleden
Zuid-Korea wil wapenleveranties aan Oekraïne heroverwegen

SEOUL (ANP) - Zuid-Korea heeft ontstemd gereageerd op het nieuwe verdrag tussen buurland Noord-Korea en Rusland. De nationale veiligheidsadviseur Chang Ho-jin zei dat zijn regering zich grote zorgen maakt, bericht persbureau Yonhap. Hij kondigde aan dat opnieuw zal worden gekeken naar het huidige beleid voor wapenleveranties aan Oekraïne.

3 uur geleden
China en Filipijnen ruziën na nieuw incident op Zuid-Chinese Zee

BEIJING/MANILLA (ANP/AFP/RTR) - China en de Filipijnen ruziën openlijk na een nieuw incident op de betwiste Zuid-Chinese Zee. Beide landen houden elkaar verantwoordelijk voor een aanvaring waarbij de Chinese kustwacht wapens tevoorschijn haalde.

3 uur geleden
Syrische oud-generaal in Zweden vrijgesproken van oorlogsmisdaden

STOCKHOLM (ANP/AFP) - Een Zweedse rechtbank heeft een van de hoogste Syrische oud-militairen vrijgesproken die in Europa is vervolgd. Er kon niet worden bewezen dat de 65-jarige Mohammed Hamo medeplichtig is aan in 2012 gepleegde oorlogsmisdrijven, luidde het oordeel.

4 uur geleden