Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Trump spreekt 28 februari op congres CPAC'

'Trump spreekt 28 februari op congres CPAC'

WASHINGTON (ANP) - Donald Trump zal op 28 februari tijdens het jaarlijkse congres van conservatieve activisten (CPAC) in de Amerikaanse stad Orlando in Florida een toespraak houden. Het gaat om zijn eerste publieke optreden sinds hij het Witte Huis heeft verlaten.

De voormalig president zal de toekomst van de Republikeinse partij en de conservatieve beweging bespreken, zeiden anonieme bronnen tegen persbureaus Bloomberg en Reuters. Ook valt Trump naar verwachting het nieuwe immigratiebeleid van president Joe Biden aan.

Tijdens de conferentie komen diverse leden van de voormalige regering van Trump, onder wie voormalig minister Mike Pompeo van Buitenlandse Zaken en oud-minister van Huisvesting Ben Carson, en Republikeinse parlementsleden aan het woord. Er worden duizenden deelnemers verwacht. Het evenement is verplaatst van Washington, waar het de afgelopen decennia werd gehouden, naar Orlando.

Trump is de afgelopen maand grotendeels buiten de publiciteit gebleven. Vorige week werd hij door de Amerikaanse senaat vrijgesproken tijdens een impeachmentprocedure. Deze week gaf hij wel telefonische interviews aan conservatieve zenders om te spreken over het overlijden van de conservatieve radiopresentator Rush Limbaugh. Tijdens die interviews bleef hij volharden in zijn ongefundeerde claims van verkiezingsfraude door de Democraten, die voor zijn aanhangers de reden waren om in januari het parlementsgebouw aan te vallen.

Meer uit Buitenland

Prinses Catherine met zus en dochter op Wimbledon

LONDEN (ANP) - De Britse prinses Catherine is zondagmiddag samen met haar zus Pippa en dochter Charlotte naar Wimbledon gekomen. Eerder was al aangekondigd dat de prinses van Wales de finale van het mannenenkelspel zou bijwonen.

18 minuten geleden
Secret Service ontkent afwijzing verzoek extra beveiliging Trump

WASHINGTON (ANP) - De Secret Service ontkent dat een recent verzoek om de beveiliging rondom oud-president Donald Trump op te schroeven, is afgewezen. Deze Amerikaanse veiligheidsdienst is verantwoordelijk voor de bescherming van hoogstaande politieke figuren.

55 minuten geleden
Actrice Shannen Doherty overleden op 53-jarige leeftijd

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Shannen Doherty is zaterdag overleden op 53-jarige leeftijd. Dat meldt Leslie Sloane, de publicist van de actrice zondag aan het Amerikaanse tijdschrift People. Doherty leed al jaren aan kanker.

1 uur geleden
Belgische premier De Croo noemt aanslag op Trump 'onaanvaardbaar'

BRUSSEL (ANP/BELGA) - De moordaanslag op de Amerikaanse oud-president Donald Trump "schokkeert" en is "onaanvaardbaar", zegt de Belgische premier Alexander De Croo zondag in een verklaring tegen Belgische media.

1 uur geleden
Trump kijkt uit naar toespraak op Republikeinse conventie

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse oud-president Donald Trump zegt uit te kijken naar zijn toespraak in Wisconsin, waar vanaf maandag de Republikeinse conventie wordt gehouden. "Het is nu belangrijker dan ooit dat we verenigd blijven en ons ware karakter als Amerikanen tonen, sterk en vastberaden", aldus Trump in een bericht op Truth Social.

1 uur geleden
Campagne van Trump schroeft beveiliging op na moordaanslag

WASHINGTON (ANP/RTR) - Het campagneteam van Donald Trump gaat de beveiliging op de campagnekantoren opschroeven na de moordaanslag op de Amerikaanse oud-president. Dit is bekendgemaakt in een memo aan de medewerkers, schrijft de nieuwssite Politico. De memo is gericht aan medewerkers in Washington en West Palm Beach in Florida.

2 uur geleden
Medeleven uit Spanje voor slachtoffers aanslag op Trump

MADRID (ANP) - De Spaanse premier Pedro Sánchez en het koningspaar hebben hun medeleven uitgesproken na de moordaanslag op de Amerikaanse oud-president Donald Trump. "Geweld en haat horen niet thuis in een democratie", benadrukt Sánchez op X. De premier wenst Trump en de twee andere gewonden een spoedig herstel toe. Ook condoleert hij de familie van de doodgeschoten toeschouwer.

2 uur geleden