Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trump speecht in Arizona maar kondigt geen kandidaatschap aan

Trump speecht in Arizona maar kondigt geen kandidaatschap aan

FLORENCE (ANP) - In een toespraak van twee uur in de Amerikaanse staat Arizona sprak de voormalige Amerikaanse president Donald Trump over problemen in de VS, waaronder de pandemie, inflatie, en het parlementaire onderzoek naar de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021. Hij herhaalde zijn bekende beschuldiging dat de verkiezingen van 2020 "gestolen" zijn. Maar Trump zei niet of hij zelf weer kandidaat zal zijn in de presidentsverkiezingen van 2024.

Omringd met bordjes en vlaggen waarop de slogan "Save America" was te lezen, eindigde Trump zijn toespraak met een opzwepend betoog dat de Republikeinse partij weer de macht zal pakken in de VS. Toeschouwers juichten toen Trump zei dat "we het Witte Huis terug zullen pakken", maar hij liet na expliciet te zeggen of hij zich daar kandidaat voor stelt.

Het was de eerste toespraak van Trump in het jaar 2022. Op 29 januari houdt hij opnieuw een rally, dan in de staat Texas.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Zuinige Spaanse koning houdt meer geld over

MADRID (ANP/DPA) - De Spaanse koning Felipe VI heeft vorig jaar ongeveer 890.000 euro van het geld dat aan het koninklijk huis werd toegekend, niet uitgegeven. De hele familie kreeg 8,43 miljoen euro voor de uitgaven en dat was 544.000 euro meer dan het jaar ervoor, maar dat blijkt niet hard nodig te zijn geweest volgens de cijfers die het Spaanse koninklijk huis heeft vrijgegeven.

40 minuten geleden
Russisch schip haalt staal op in Marioepol

MARIOEPOL (ANP/BLOOMBERG) - Een leeg Russisch vrachtschip is zaterdag rond het middaguur in de havenstad Marioepol aangekomen om 2700 ton staal op te halen, meldt het Russische persbureau TASS.

49 minuten geleden
Beijing versoepelt coronamaatregelen, besmettingen Shanghai lager

BEIJING (ANPBLOOMBERG) - Inwoners van de Chinese hoofdstad Beijing kunnen zich vanaf zondag weer wat vrijer bewegen. Chinese autoriteiten zullen een deel van de coronamaatregelen versoepelen nu de uitbraak van het virus volgens hen onder controle is. Ondertussen daalt ook het aantal besmettingen in miljoenenstad Shanghai, het financiële centrum van China.

1 uur geleden
Rusland voert 'succesvolle test' uit met hypersonische raket

MOSKOU (ANP/AFP) - Russische strijdkrachten zeggen zaterdag een geslaagde test te hebben gedaan met een hypersonische kruisraket, die een snelheid kan ontwikkelen tussen de vijf en tien keer de snelheid van het geluid. Deze Zirkon-raket werd afgevuurd van het fregat Admiraal Gorsjkov in de Barentszzee en trof "succesvol doel" 1000 kilometer verderop in de Witte Zee in het arctisch gebied.

1 uur geleden
Franse reddingsoperatie voor verdwaalde orka in Seine

LE HAVRE (ANP/BELGA) - Franse experts en reddingsdiensten proberen een in de Seine verdwaalde orka met walvisgeluiden weer naar zee te lokken, meldt de lokale prefectuur Seine-Maritime. Het zeezoogdier zwemt in zoetwater in de rivier halverwege Le Havre en Rouen, zo'n 60 kilometer verwijderd van de oceaan.

2 uur geleden
Russisch leger bevestigt verovering knooppunt Liman

MOSKOU (ANP/DPA) - De Russische strijdkrachten hebben bevestigd dat de plaats Liman, een belangrijk spoorwegknooppunt in het noorden van de provincie Donetsk, is ingenomen. De pro-Russische Oost-Oekraïense milities van de "volksrepubliek" Donetsk hebben samen met de Russische strijdkrachten de plaats "bevrijd", volgens Moskou. De pro-Russische milities meldden de inname vrijdag al.

2 uur geleden
Regio Cherson sluit grens wegens Oekraïense beschietingen

SIMFEROPOL (ANP/DPA) - De machthebbers in de door Rusland ingenomen Zuid-Oekraïense regio Cherson hebben het verkeer naar het noorden stilgelegd. Dat is volgens hen nodig omdat pro-Oekraïense strijders op mensen schieten die uit de regio naar gebied onder controle van de Oekraïense regering reizen, meldde het Russische persbureau RIA Novosti. Oekraïense militairen of milities zouden ook mannen ronselen om dienst te nemen, zodra ze het gebied onder Russische controle verlaten.

3 uur geleden