Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trump schort bepaalde werkvisa voor buitenlanders op

Trump schort bepaalde werkvisa voor buitenlanders op

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Donald Trump heeft maandag (lokale tijd) een proclamatie ondertekend waardoor de uitgifte van een aantal werkvisa voor buitenlandse arbeidskrachten wordt opgeschort. Het besluit moet helpen de zwaar door de coronapandemie getroffen Amerikaanse economie weer op gang te brengen. Grote techbedrijven in de VS uitten kritiek op de actie en waarschuwen juist voor economische schade.

Door de proclamatie wordt onder meer de uitgifte van zogeheten H1-B- en H-4-visa tot het einde van dit jaar stopgezet. Dergelijke visa worden gebruikt door mensen die in de technologiesector willen werken en hun gezinnen. Ook de verstrekking van bepaalde werkvergunningen voor seizoensarbeiders wordt aan banden gelegd.

Volgens een hoge overheidsfunctionaris worden door het bevriezen van de visa-uitgifte 525.000 banen voor Amerikanen vrijgemaakt. Het besluit moet "Amerikanen zo snel mogelijk weer aan het werk krijgen", zei de regeringsmedewerker tegen persbureau Reuters. Hoe het Witte Huis dat getal heeft berekend, werd niet bekendgemaakt.

Twitter en Amazon hebben het besluit in verklaringen "kortzichtig" genoemd. Ook Google-baas Sundar Pichai liet weten teleurgesteld te zijn over de proclamatie. "We zullen doorgaan immigranten te steunen en werken om kansen voor iedereen te vergroten", zei Pichai op Twitter. De Amerikaanse Kamer van Koophandel reageerde dat het besluit een negatieve uitwerking zal hebben op het economische herstel in de VS.

Meer uit Buitenland

Doden en gewonden bij steekpartij in New York

NEW YORK (ANP/RTR) - Bij een steekpartij in Queens, het grootste stadsdeel van New York, zijn vier mensen gedood, onder wie twee kinderen. Dat meldt de politie. Ook vielen er drie gewonden, onder wie twee politieagenten.

13 minuten geleden
Gaza: Israël valt opzettelijk medische voorzieningen aan

GAZA-STAD (ANP) - Israël zou "opzettelijk de resterende medische voorzieningen in het noorden" aanvallen, zei een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid in Gaza zondag tegen Al Jazeera. Daardoor worden burgers "gedwongen naar het zuiden te verhuizen", aldus de woordvoerder, volgens wie tot nu slechts 403 patiënten Gaza hebben mogen verlaten voor behandeling.

50 minuten geleden
Gezondheidsministerie Gaza: meer dan 15.500 doden

GAZA-STAD (ANP/AFP) - Het Palestijnse gezondheidsministerie in Gaza meldt dat er sinds het uitbreken van de oorlog tussen Hamas en Israël op 7 oktober al 15.523 Palestijnen zijn omgekomen bij Israëlische aanvallen. Meer dan 41.000 Palestijnen raakten gewond.

1 uur geleden
ICC: onderzoek naar oorlogsmisdaden Gaza en Israël intensiveren

DEN HAAG (ANP/AFP) - De hoofdaanklager van het International Strafhof (ICC) zegt het onderzoek naar oorlogsmisdaden in Israël en de Gazastrook "te intensiveren". Karim Khan heeft een bezoek gebracht aan Israël en de Palestijnse gebieden om slachtoffers aan beide kanten te spreken.

1 uur geleden
Hamas: 700 doden in Gaza in afgelopen 24 uur bij aanvallen Israël

GAZA-STAD (ANP/DPA) - In de afgelopen 24 uur zijn zevenhonderd Palestijnen omgekomen bij Israëlische aanvallen op de Gazastrook, stelt de Palestijnse beweging Hamas. De cijfers konden niet worden geverifieerd.

4 uur geleden
Emir Qatar bespreekt met Macron permanent staakt-het-vuren Gaza

DOHA (ANP) - De Franse president Emmanuel Macron heeft zaterdagavond in de Qatarese hoofdstad Doha gesproken met de emir, sjeik Tamim bin Hamad al Thani, over onder meer de situatie in de Gazastrook. De leider van de oliestaat benadrukte in dat gesprek "het belang van een permanent staakt-het-vuren", meldt staatspersbureau QNA.

5 uur geleden
Kleine eilandstaten op de klimaattop: we hebben nu actie nodig

DUBAI (ANP) - Het is cruciaal dat landen actie ondernemen om de opwarming van de aarde te beperken, benadrukten afgevaardigden van kleine eilandstaten in de Stille Oceaan tijdens de klimaattop in Dubai. "De tijd is op", zei Grace Malie uit Tuvalu. "Als we ooit de grens van 1,5 graad overschrijden, dan ben ik bang dat we ons land zullen verliezen."

6 uur geleden