Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trump scheldt straf vertrouweling Roger Stone kwijt

Trump scheldt straf vertrouweling Roger Stone kwijt

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Donald Trump heeft de straf van Roger Stone - een vriend, adviseur en ex-campagnemedewerker van hem, kwijtgescholden. De stap komt slechts enkele dagen voordat Stone zich bij de gevangenis zou moeten melden. Dat heeft het Witte Huis bekendgemaakt.

"Roger Stone heeft al veel geleden", zei een woordvoerder van het Witte Huis in een verklaring. "Hij werd heel oneerlijk behandeld, zoals vele anderen in dit geval. Roger Stone is nu een vrij man!"

Stone werd eerder veroordeeld tot 3 jaar en 4 maanden gevangenisstraf. Hij kreeg die straf voor liegen tegen het Congres, belemmering van de rechtsgang en het ongepast beïnvloeden van getuigen. Stone werd in november vorig jaar schuldig bevonden wegens zijn rol in het zogenoemde Mueller-onderzoek naar de Russische connecties van het campagneteam van Trump.

De kwijtschelding schrapt niet de strafrechtelijke veroordeling. Dat kan alleen als de president gratie verleend.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

bung 86 4 weken geleden
machtsmisbruik en vriendjes politiek.

Meer uit Buitenland

Premier Johnson bezorgd over 'Verenigd' Koninkrijk

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse premier Johnson heeft zijn zorgen uitgesproken over de eenheid van het Verenigd Koninkrijk. Alle landen die deel zijn van dat koninkrijk zouden er zwakker voor komen te staan als de unie zou worden opgezegd. "Het zou zo zonde zijn de macht en de magie van die unie kwijt te raken", aldus Johnson. In Schotland wordt de roep om een nieuw referendum voor onafhankelijkheid luider, vooral omdat een meerderheid van de Schotten fel tegenstander is van het vertrek uit de Europese Unie.

7 minuten geleden
Loekasjenko: demonstranten 'schapen' onder buitenlandse controle

MINSK (ANP/AFP) - De Wit-Russische president Alexander Loekasjenko noemde maandag aanhangers van de oppositie "schapen" aangevoerd vanuit het buitenland. De demonstranten protesteerden massaal tegen de betwiste presidentsverkiezing die Loekasjenko een zesde termijn opleverde.

8 minuten geleden
EU-voorzitters hekelen geweld tegen Wit-Russische demonstranten

BRUSSEL (ANP) - De voorzitters van de Europese Commissie en de Europese Raad hebben kritiek geuit op het geweld tegen demonstranten in Wit-Rusland. Ursula von der Leyen en Charles Michel roepen het autocratische regime in Minsk op de fundamentele rechten en vrijheden te respecteren.

30 minuten geleden
Oppositie Wit-Rusland weigert erkenning verkiezingsuitslag

MINSK (ANP/RTR) - De Wit-Russische oppositieleidster Svetlana Tichanovskaja weigert de officiële verkiezingsuitslag te erkennen volgens welke zittend president Alexander Loekasjenko een grote overwinning heeft behaald.

1 uur geleden
'Circa 3000 mensen opgepakt bij protesten Wit-Rusland'

MOSKOU/MINSK (ANP/RTR) - De politie heeft in Wit-Rusland tijdens de protesten tegen het verloop van de presidentsverkiezingen van zondag circa 3000 betogers gearresteerd. Dit berichtte het Russische persbureau RIA op gezag van het ministerie van Binnenlandse Zaken van Wit-Rusland. Eerdere berichten in Minsk spraken van zeker 120 arrestaties. Ook zou een betoger zijn omgekomen en zouden er tientallen gewond zijn geraakt.

1 uur geleden
China vaardigt tegenmaatregelen uit tegen Amerikanen

PEKING (ANP/AFP) - China heeft tegen elf Amerikanen, onder wie de Republikeinse senators Ted Cruz en Marco Rubio, sancties uitgevaardigd. Het is een reactie op Amerikaanse strafmaatregelen tegen een aantal Chinezen naar aanleiding van de ingrijpende Chinese maatregelen in de tot voor kort als autonoom geldende metropool Hongkong. Peking liet weten dat het sancties uitvaardigt "tegen Amerikanen die zich slecht hebben gedragen in kwesties die Hongkong aangaan".

1 uur geleden
Polen roept op tot buitengewone EU-top over Wit-Rusland

WARSCHAU (ANP/AFP) - Polen heeft maandag een oproep gedaan een buitengewone top van de Europese Unie te houden over de situatie in Wit-Rusland. De oproep komt na heftige botsingen tussen demonstranten en politie in hoofdstad Minsk na de omstreden presidentsverkiezingen van zondag.

2 uur geleden