Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trump roept aanhangers op om stembureaus in de gaten te houden

Trump roept aanhangers op om stembureaus in de gaten te houden

CLEVELAND (ANP) - De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn aanhangers in het eerste verkiezingsdebat opgeroepen om tijdens de verkiezingen op 3 november stembureaus in de gaten te houden. Trump herhaalde zijn eerdere ongefundeerde beweringen dat het grootschalige stemmen per brief volgens hem tot verkiezingsfraude zal leiden.

In het laatste deel van het verkiezingsdebat, dat over de integriteit van de verkiezingen ging, riep Biden nogmaals alle Amerikanen op om te gaan stemmen. "Trump probeert mensen te ontmoedigen en bang te maken", verweet hij de president. Biden zegde toe zijn verlies te zullen accepteren als Trump de verkiezingen wint. "Stem", zei hij toen hij zich rechtstreeks tot de kiezers richtte. "Jij hebt in de hand wat er met dit land gebeurt."

Trump stak daarop een tirade af op de Democraten. Hij beschuldigde de Democraten er onder meer van in 2016 zijn campagneteam te hebben bespioneerd en zei dat de Democraten een coup probeerden te plegen. Trump noemde het grootschalige stemmen per post bij de komende verkiezingen "een ramp" en beweerde dat stembiljetten van zijn kiezers al zouden zijn teruggevonden in vuilnisbakken en beekjes. "Dit wordt een fraude die je nooit eerder hebt gezien", aldus de president.

Nadat moderator Chris Wallace de kandidaten vroeg of zij beloofden de verkiezingswinst niet vroegtijdig op te eisen, stemde Biden daarmee in. Trump beschuldigde de Democraten daarop nogmaals van "valsspelen" en riep zijn aanhangers op om massaal de stembureaus in de gaten te houden tijdens de verkiezingen in november.

Meer uit Buitenland

Polen vreest Russische infiltratie bij boerenprotesten

WARSCHAU (ANP/DPA) - De Poolse regering vreest mogelijke Russische infiltratie bij de Poolse boerenbetogingen tegen goedkope Oekraïense import. Tijdens recente boerenblokkades doken anti-Oekraïense leuzen op. Bewegingen van buitenaf, dus niet van boeren zelf, zijn mogelijk beïnvloed door de Russische inlichtingendiensten om de protestbeweging over te nemen, denkt het ministerie van Buitenlandse Zaken in Warschau.

43 minuten geleden
Advocaten VS: beschouw Assange niet als normale journalist

LONDEN (ANP/RTR) - Advocaten van de Amerikaanse overheid hebben in Londen betoogd dat Julian Assange niet gezien kan worden als een normale journalist. Tijdens een zitting over de uitlevering van de WikiLeaks-oprichter klonk het verwijt dat Assange te ver ging door namen te publiceren van mensen die "als informant hebben opgetreden voor de Verenigde Staten".

2 uur geleden
Zelensky waarschuwt voor tweespalt door Poolse blokkades

KYIV (ANP) - De Oekraïense president Volodymyr Zelensky waarschuwt voor tweespalt, nu Poolse boeren blijven protesteren tegen import van goedkoop Oekraïens graan. Hij roept op tot spoedoverleg van Europese leiders aan de grens met Polen en verwacht solidariteit.

2 uur geleden
NAVO-chef vraagt Georgië om democratische hervormingen

BRUSSEL (ANP) - NAVO-chef Jens Stoltenberg vraagt Georgië werk te maken van democratische hervormingen. "We willen dat Georgië de goede kant opgaat, richting meer democratie en welvaart, en dat het een volwaardig lid wordt van de Euro-Atlantische familie", zei Stoltenberg na afloop van een overleg met de NAVO-partner op het hoofdkwartier in Brussel.

3 uur geleden
Ook Israëlisch parlement tegen 'opleggen' van Palestijnse staat

JERUZALEM (ANP/RTR) - Het Israëlische parlement is het met de regering eens dat de internationale gemeenschap niet "eenzijdig" een Palestijnse staat moet uitroepen. Een groot deel van de internationale gemeenschap, waaronder machtige bondgenoten van Israël, vindt dat de Palestijnen naast Israël een eigen land moeten kunnen krijgen.

4 uur geleden
Weer onderzoek in Chili naar dood linkse Nobelprijswinnaar Neruda

SANTIAGO (ANP) - Een rechtbank in de Chileense hoofdstad Santiago heeft op aandringen van nabestaanden een nieuw onderzoek gelast naar de dood van de Chileense dichter en communist Pablo Neruda (1904-1973). De familie wil heropening van het onderzoek, omdat eerder Chileense en internationale onderzoeken "niet uitputtend genoeg waren en er meer kan worden opgehelderd". Onderzoeksrechter Paola Plaza heeft volgens Chileense media nu de opdracht uit te zoeken waaraan Neruda precies is overleden.

4 uur geleden
Poolse regering kritisch op pro-Russisch spandoek bij boerenactie

WARSCHAU (ANP/AFP) - De Poolse regering heeft kritiek geuit op pro-Russische en anti-Oekraïense teksten die te zien waren tijdens de boerenprotesten in dat land. De regering zegt dat Rusland mogelijk een rol heeft gespeeld in de uitlatingen.

4 uur geleden