Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trump retweet post met naam klokkenluider 'Oekraïne-affaire'

Trump retweet post met naam klokkenluider 'Oekraïne-affaire'

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Donald Trump heeft een post geretweet waarin de naam van de klokkenluider van de Oekraïne-affaire stond vermeld. De klacht van deze klokkenluider is de basis van de impeachment tegen Trump.

Hij trok eerder dit jaar aan de bel over een telefoongesprek tussen Trump en zijn Oekraïense ambtgenoot Volodimir Zelenski. Trump zou tijdens dat telefoontje hebben aangestuurd op een onderzoek naar zijn Democratische rivaal Joe Biden en zijn zoon Hunter. Die had een topfunctie bij het Oekraïense concern Burisma terwijl zijn vader vicepresident was.

De klokkenluider wordt in de bewuste post beschuldigd van meineed. Trump dreigt al maanden de identiteit van de klokkenluider bekend te maken. Donderdag retweette hij al een link naar een artikel van de Washington Examiner waar de naam is gebruikt.

Meer uit Buitenland

Aanvaller Australische bisschop beschuldigd van terrorisme

SYDNEY (ANP/RTR) - De 16-jarige jongen die ervan wordt verdacht een Assyrisch-orthodoxe bisschop in Sydney te hebben gestoken met een mes, wordt beschuldigd van terrorisme. Dat zei de Australische politie vrijdag plaatselijke tijd. Als hij wordt veroordeeld, kan de jongen levenslang krijgen.

6 minuten geleden
Palestijnse Autoriteit verwerpt Amerikaans veto VN-lidmaatschap

RAMALLAH (ANP/AFP) - De Palestijnse Autoriteit heeft het veto van de Verenigde Staten over het volledige lidmaatschap van de Palestijnen in de Verenigde Naties veroordeeld. Het kantoor van de Palestijnse leider Mahmoud Abbas spreekt van "agressie tegen het internationaal recht en een aanmoediging om de genocide tegen onze mensen voort te zetten", die het Midden-Oosten naar de "afgrond" brengt.

29 minuten geleden
Twaalf juryleden in zwijggeldproces Trump geselecteerd

NEW YORK (ANP/RTR/AFP) - Er zijn donderdag twaalf juryleden geselecteerd in het zwijggeldproces rond de voormalige Amerikaanse president Donald Trump. Zij zullen de komende weken beoordelen of Trump schuldig of onschuldig is aan het vervalsen van documenten om zwijggeldbetalingen aan pornoactrice Stormy Daniels te verhullen. Met haar zou Trump een verhouding hebben gehad.

2 uur geleden
VS spreken veto uit over volwaardig VN-lidmaatschap Palestina

WASHINGTON (ANP) - De VS spreken later donderdag in de Veiligheidsraad van de VN hun veto uit over het Palestijnse verzoek als volwaardig lid van de VN te worden erkend. De staat Palestina wordt door de meeste landen erkend, maar is in de volkerenorganisatie officieel een waarnemer, geen lidstaat.

5 uur geleden
Leden van familie Kennedy spreken steun uit voor Biden

WASHINGTON (ANP/AFP) - Vijftien leden van de beroemde en invloedrijke Amerikaanse politieke familie Kennedy steunen Joe Biden in zijn strijd om het presidentschap. Dat wordt gezien als een duidelijke afkeuring van de telg Robert F. Kennedy junior, die als onafhankelijke tegenkandidaat meedoet.

7 uur geleden
VN-chef waarschuwt in Veiligheidsraad voor strijd in hele regio

NEW YORK (ANP/AFP/RTR) - VN-chef António Guterres heeft tijdens een zitting van de Veiligheidsraad over het Midden-Oosten gewaarschuwd dat de hele regio in een algehele strijd dreigt te worden gesleept. Hij roept daarom op tot "maximale terughoudendheid op dit moment van maximaal gevaar".

9 uur geleden
Jurylid in zwijggeldzaak Trump valt uit omdat identiteit uitlekte

NEW YORK (ANP/RTR) - Een van de juryleden in de zwijggeldzaak tegen Donald Trump in New York mag zich terugtrekken. Ze had daarom gevraagd omdat details over haar identiteit in de openbaarheid waren gekomen. Zes van de juryleden die al waren aangewezen, zijn nu nog over.

9 uur geleden