Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trump: radicaal links wil Amerikaanse geschiedenis uitwissen

Trump: radicaal links wil Amerikaanse geschiedenis uitwissen

MUSKEGON (ANP) - De Amerikaanse president Donald Trump heeft zaterdag tijdens een campagnebijeenkomst in de staat Michigan opnieuw kritiek geleverd op "radicaal links" dat standbeelden wil verwijderen van historische figuren die gelinkt zijn aan de slavernij. Hij kwam met zijn uitspraken nadat de gouverneur van de staat hem eerder ervan beschuldigde verdeeldheid in het land aan te wakkeren.

Trump vertelde zaterdag aan zijn supporters in Muskegon dat een van de belangrijkste kwesties in de verkiezingsstrijd tegen Democraat Joe Biden is: "het plan van radicaal links om de Amerikaanse geschiedenis uit te wissen, Amerikaanse waarden te zuiveren en de Amerikaanse manier van leven te vernietigen. Dat is wat ze proberen te doen." Hij maakte discussies over het verwijderen van standbeelden belachelijk.

In de VS zijn naar aanleiding van protesten tegen politiegeweld en racisme na de dood van een zwarte verdachte in mei in Minneapolis diverse beelden omver getrokken. Aanvankelijk waren vooral standbeelden van leiders van de zuidelijke staten uit de oorlog tegen Lincoln het doelwit, maar er volgden veel andere beelden. Zo was Columbus al in meerdere plaatsen doelwit. "Deze verkiezing zal beslissen of we ons prachtige erfgoed behouden of dat we extreem linkse radicalen toestaan ​​om alles weg te vagen", zei Trump.

Eerder deze maand hebben de federale autoriteiten rechtse militieleden aangeklaagd vanwege een complot om de regering van Michigan omver te werpen door het parlement te bestormen, gouverneur Gretchen Whitmer te ontvoeren en haar te berechten wegens verraad. Whitmer, een Democraat, gaf Trump de schuld voor het creëren van een klimaat waarin radicaal crimineel gedrag wordt aangemoedigd.

De president publiceerde eerder dit jaar een tweet waarin hij burgers aanspoorde hun staten te "bevrijden" van lockdowns om de coronapandemie te bestrijden. De FBI zei dat het plan voor de ontvoering van Whitmer al vóór de tweet van Trump zou zijn opgezet.

"Je moet je gouverneur zover krijgen dat zij je staat openstelt,' zei Trump tijdens de bijeenkomst. De menigte reageerde met "sluit haar op"-gezang, waarop Trump antwoordde "sluit ze allemaal op".

2 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

MarkJohan 1 week geleden
Yuri Bezmenov spreekt al over het Marxisme Communisme dat na de val van de USSR ondergronds is gegaan.Het maakt gebruik van destabilisatie voorbeeld het eeuwige zwarte Pieten discussie.het is goedkoper om onvrede te kweken en de maatschappij zichzelf kapot te laten maken. Dan hoeft er geen Tank aan pas te komen.
MarkJohan 1 week geleden
BLM en ANTIFA zij Beide Communistisch en krijgen hun geld van Soros

Meer uit Buitenland

Moskou stelt inwoners coronavaccinatie in vooruitzicht

MOSKOU (ANP/RTR) - De autoriteiten in de Russische hoofdstad Moskou hopen volgende maand op grote schaal inwoners te kunnen vaccineren tegen het coronavirus. Locoburgemeester Anastasia Rakova van de metropool zegt volgens Russische media dat al voorbereidingen worden getroffen. Enkele duizenden mensen uit risicogroepen zouden al zijn ingeënt.

31 minuten geleden
Hongarije praat met China en Rusland over coronavaccins

BOEDAPEST (ANP/RTR) - De Hongaarse premier Viktor Orbán verwacht dat zijn land in april de "overwinning over de coronapandemie" kan uitroepen. Orbán zei op de staatsradio dat de eerste lading vaccins tegen het virus eind december of begin januari wordt verwacht. Zijn regering praat ook met China en Rusland over het aanschaffen van dergelijke middelen. Dat betekent volgens de premier dat in het voorjaar mogelijk gekozen kan worden uit twee of drie vaccins.

2 uur geleden
'Man (47) aangehouden na bloedbad Nice'

PARIJS (ANP/RTR/AFP) - De Franse autoriteiten hebben een 47-jarige man aangehouden vanwege de aanslag in Nice. Hij zou in contact hebben gestaan met de man die drie mensen ombracht in die zuidelijke kuststad, berichten Franse media op basis van anonieme bronnen. De veertiger is aangehouden zodat hij verder verhoord kan worden.

2 uur geleden
Trump en Biden voor laatste campagneweekend naar Midden-Westen

WASHINGTON (ANP/RTR/AFP) - De Amerikaanse president Donald Trump en zijn Democratische uitdager Joe Biden gaan op de laatste vrijdag voor de presidentsverkiezingen naar het Midden-Westen van de Verenigde Staten. Daar voeren ze campagne in belangrijke staten waar geen van de kandidaten zeker lijkt te zijn van een overwinning.

3 uur geleden
Wederom recordaantal besmettingen in Duitsland

BERLIJN (ANP/RTR) - In Duitsland is voor de derde dag op rij een recordaantal nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. In het afgelopen 24 uur kwamen er 18.681 gevallen bij, meldt het Robert Koch Instituut (RKI), de Duitse equivalent van het RIVM.

5 uur geleden
Nieuw-Zeeland stemt voor legaliseren euthanasie

WELLINGTON (ANP) - Nieuw-Zeeland heeft in een referendum eerder deze maand voor het legaliseren van euthanasie gestemd. Dat blijkt uit de voorlopige uitslag die de Kiesraad van het land vrijdag gepubliceerd heeft. De wet, die vanaf november 2021 in werking treedt, staat terminale mensen die minder dan zes maanden te leven hebben toe euthanasie aan te vragen.

7 uur geleden
VS zien voor het eerst meer dan 90.000 nieuwe besmettingen

BALTIMORE (ANP/AFP) - In de Verenigde Staten zijn in de afgelopen 24 uur voor het eerst meer dan 90.000 nieuwe besmettingen met het coronavirus geregistreerd. Dat blijkt uit tellingen van de Johns Hopkins Universiteit in Baltimore. Tussen woensdag en donderdag (lokale tijd) zijn 91.295 nieuwe gevallen gemeld in het land, dat sinds medio oktober het aantal besmettingen opnieuw ziet oplaaien.

8 uur geleden