Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trump op campagne in cruciale staat Pennsylvania

Trump op campagne in cruciale staat Pennsylvania

JOHNSTOWN (ANP) - President Trump is dinsdag op campagne in Pennsylvania. De uitslag in de staat kan volgens sommige waarnemers de uitkomst van de komende verkiezingen bepalen. De kans dat de winnaar in deze staat het hele land achter zich heeft, is erg groot volgens de kansberekenaars die zich op de Amerikaanse verkiezingen storten.

De berekenaars van website FiveThirtyEight (538) voorspellen dat Trump 84 procent kans heeft om te worden herkozen als hij hier wint, en Biden zelfs 96 procent kans heeft op het presidentschap als hij Pennsylvania achter zich weet. De website is genoemd naar het aantal kiesmannen in het college dat uiteindelijk de president kiest. Pennsylvania is goed voor twintig kiesmannen.

Trump spreekt rond 01.00 uur (woensdag) Nederlandse tijd zijn aanhangers toe op een vliegveld bij Johnstown. Plaatselijke media meldden dat de temperatuur van de mensen die naar Trumps bijeenkomst komen, zal worden opgemeten. En mensen die zonder mondkapje komen, krijgen er een bij de ingang. Trump heeft het coronavirus gehad, maar heeft dat niet meer onder de leden.

Joe Biden was 30 september in deze plaats ten oosten van Pittsburgh. Johnstown telt circa 20.000 inwoners en heeft zwaar te lijden gehad onder overstromingen en onder het wegvallen van de metaalindustrie in de jaren negentig. De zanger Bruce Springsteen betreurt de plaats in twee van zijn nummers, in The River komt het gebrek aan werk bij de 'Johnstown Company' ter sprake en in 'Highway Patrolman' wordt gerept over de 'Johnstown Flood'.

Trump was in 2016 de eerste Republikeinse presidentskandidaat sinds lange tijd die Pennsylvania won, zij met met een minimale voorsprong van 0,7 procent. Voor Trump schaarden kiezers in de staat zich zes keer op rij achter een Democratische presidentskandidaat. De president ligt nu in Pennsylvania in peilingen met bijna 44 procent achter op Biden die ruim 51 procent van de ondervraagden achter zich kreeg.

Meer uit Buitenland

Verdachte geïdentificeerd van steekpartij schrijver Rushdie

BUFFALO (ANP/RTR) - De politie heeft de identiteit bekendgemaakt van de verdachte die de vermaarde schrijver Salman Rushdie neerstak vlak voor een lezing in Chautauqua, circa 470 kilometer ten noordwesten van de stad New York. Het gaat om een 24-jarige man uit New Jersey. Over de toestand van Rushdie is verder niets bekend.

1 uur geleden
Trump onderzocht voor schending Spionagewet

WASHINGTON (ANP/RTR) - Er loopt een onderzoek naar de Amerikaanse oud-president Donald Trump wegens mogelijke belemmering van de rechtsgang en schendingen van de Spionagewet. Dat blijkt uit het vrijdag vrijgegeven huiszoekingsbevel op basis waarvan de FBI maandag het buitenhuis van Trump in Florida doorzocht.

2 uur geleden
WSJ: 'topgeheime' documenten gevonden bij inval in huis Trump

NEW YORK (ANP/AFP) - De FBI heeft tijdens de doorzoeking van het landgoed van Donald Trump in Florida documenten aangetroffen die als "topgeheim" waren gemarkeerd, meldt The Wall Street Journal. Volgens de krant ging het om elf verzamelingen documenten.

3 uur geleden
Eerste graanschip voor Afrika in Oekraïense haven sinds invasie

KIEV (ANP/RTR) - Het eerste graanschip naar Afrika sinds de Russische invasie van Oekraïne is vrijdag aangemeerd in de haven van Pivdennyi, ten noordoosten van Odessa. "Het vrachtschip Brave Commander is aangekomen in de zeehaven van Pivdennyi. Zeer binnenkort zal (Oekraïens) graan worden geleverd aan Ethiopië", schrijft de Oekraïense minister Oleksandr Koebrakov van Infrastructuur op Twitter.

4 uur geleden
Actrice Anne Heche (53) van beademing gehaald en overleden

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is van de beademing gehaald. Dat laat een woordvoerder van de familie van Heche, die vorige week bij een auto-ongeluk ernstige hersenschade opliep en in coma lag, weten, meldt The Guardian. Heche werd 53 jaar.

5 uur geleden
Hof regio Donetsk berecht weer buitenlandse krijgsgevangenen

MOSKOU/DONETSK (ANP) - Het gerechtshof in de pro-Russische Oost-Oekraïense regio Donetsk berecht volgens Russische media maandag opnieuw buitenlanders die "als huurling of terrorist" aan de zijde van de Oekraïense strijdkrachten zouden hebben deelgenomen aan de oorlog in het land. Het gaat volgens meldingen van het hof om drie Britten (John Harding, Andrew Hill en Dylan Healy), een Kroaat (Vekoslav Prebeg) en een Zweed (Matthias Gustavsson).

6 uur geleden
Vermaarde schrijver Salman Rushdie neergestoken in staat New York

NEW YORK (ANP) - De vermaarde schrijver Salman Rushdie is neergestoken vlak voor een lezing die hij zou geven in Chautauqua, circa 470 kilometer ten noordwesten van de stad New York. Ooggetuigen melden dat hij op het podium werd behandeld en later, weliswaar met hulp, in staat was lopend het podium te verlaten. Over de dader die het podium bestormde is nog niets bekend. Hij is wel aangehouden.

8 uur geleden