Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trump op campagne in cruciale staat Pennsylvania

Trump op campagne in cruciale staat Pennsylvania

JOHNSTOWN (ANP) - President Trump is dinsdag op campagne in Pennsylvania. De uitslag in de staat kan volgens sommige waarnemers de uitkomst van de komende verkiezingen bepalen. De kans dat de winnaar in deze staat het hele land achter zich heeft, is erg groot volgens de kansberekenaars die zich op de Amerikaanse verkiezingen storten.

De berekenaars van website FiveThirtyEight (538) voorspellen dat Trump 84 procent kans heeft om te worden herkozen als hij hier wint, en Biden zelfs 96 procent kans heeft op het presidentschap als hij Pennsylvania achter zich weet. De website is genoemd naar het aantal kiesmannen in het college dat uiteindelijk de president kiest. Pennsylvania is goed voor twintig kiesmannen.

Trump spreekt rond 01.00 uur (woensdag) Nederlandse tijd zijn aanhangers toe op een vliegveld bij Johnstown. Plaatselijke media meldden dat de temperatuur van de mensen die naar Trumps bijeenkomst komen, zal worden opgemeten. En mensen die zonder mondkapje komen, krijgen er een bij de ingang. Trump heeft het coronavirus gehad, maar heeft dat niet meer onder de leden.

Joe Biden was 30 september in deze plaats ten oosten van Pittsburgh. Johnstown telt circa 20.000 inwoners en heeft zwaar te lijden gehad onder overstromingen en onder het wegvallen van de metaalindustrie in de jaren negentig. De zanger Bruce Springsteen betreurt de plaats in twee van zijn nummers, in The River komt het gebrek aan werk bij de 'Johnstown Company' ter sprake en in 'Highway Patrolman' wordt gerept over de 'Johnstown Flood'.

Trump was in 2016 de eerste Republikeinse presidentskandidaat sinds lange tijd die Pennsylvania won, zij met met een minimale voorsprong van 0,7 procent. Voor Trump schaarden kiezers in de staat zich zes keer op rij achter een Democratische presidentskandidaat. De president ligt nu in Pennsylvania in peilingen met bijna 44 procent achter op Biden die ruim 51 procent van de ondervraagden achter zich kreeg.

Meer uit Buitenland

Amerikaans militair vliegtuig in zee gestort bij Japan

TOKIO (ANP/RTR/AFP) - Een Amerikaans militair vliegtuig is in zee gestort bij het Japanse eiland Yakushima. Het gaat volgens de Japanse kustwacht om een toestel van het type Osprey met acht mensen aan boord. Over het lot van de bemanningsleden is nog niets bekend.

50 minuten geleden
Gegijzelde Thai na gevangenschap terug naar Bangkok

BANGKOK (ANP/AFP) - Zeventien voormalige Thaise gijzelaars keren na hun wekenlange gevangenschap in de Gazastrook donderdag terug naar hun thuisland. Ze arriveren dan in Bangkok in het gezelschap van minister van Buitenlandse Zaken Parnpree Bahiddha-Nukara, die naar Israël is gevlogen om zijn landgenoten op te halen.

1 uur geleden
Amerikaanse vicepresident Harris woont COP28 bij, Biden niet

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse vicepresident Kamala Harris zal volgens regeringsbronnen de klimaattop COP28 in Dubai bijwonen.

1 uur geleden
Israël ontvangt nieuwe lijst met gijzelaars voor vrijlating

TEL AVIV (ANP/DPA) - Israël heeft opnieuw een lijst ontvangen voor vrijlating van gijzelaars die in de Gazastrook worden vastgehouden, melden Israëlische media. Volgens The Times of Israel laat de Palestijnse organisatie Hamas de mensen op de lijst woensdag vrij. De krant baseert zich daarbij op het kantoor van premier Benjamin Netanyahu.

3 uur geleden
99-jarige Jimmy Carter bij herdenkingsdienst echtgenote Rosalynn

ATLANTA (ANP/AFP) - De voormalige Amerikaanse president Jimmy Carter was dinsdag aanwezig bij de herdenkingsdienst voor zijn vrouw Rosalynn. De 99-jarige Carter verschijnt zelden nog in het openbaar. Ook Carters opvolgers Joe Biden en Bill Clinton waren aanwezig, evenals alle vijf nog in leven zijnde presidentsvrouwen: Laura Bush, Hillary Clinton, Michelle Obama, Melania Trump en Jill Biden.

6 uur geleden
Israël: 30 Palestijnse gevangenen vrijgelaten

TEL AVIV (ANP/AFP) - De Israëlische gevangenisautoriteit zegt dertig Palestijnse gevangenen te hebben vrijgelaten. De vrijlating is een tegenprestatie voor de twaalf gijzelaars die Hamas en Islamitische Jihad dinsdagavond op hun beurt vrijlieten.

11 uur geleden
Paus zegt bezoek aan COP28 in Dubai af om gezondheid

VATICAANSTAD (ANP/RTR) - Paus Franciscus heeft zijn reis naar Dubai voor de COP28 afgezegd. Het hoofd van de Rooms-Katholieke Kerk heeft griepklachten, aldus een verklaring van het Vaticaan.

12 uur geleden