Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trump na verwarring: handelsdeal met China volledig intact

Trump na verwarring: handelsdeal met China volledig intact

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Donald Trump heeft dinsdag gezegd dat het zogeheten fase 1-handelsakkoord met China "volledig intact" is. Eerder op dinsdag ontstond er verwarring over de deal toen Peter Navarro, een handelsadviseur van Trump, bij Fox News leek te suggereren dat het akkoord van tafel was.

"De handelsdeal met China is volledig intact", zei Trump op Twitter. "Hopelijk blijven ze zich houden aan de voorwaarden van de overeenkomst!"

Gevraagd naar de status van de deal, suggereerde Navarro bij Fox News dat de overeenkomst "voorbij" was. Later reageerde de adviseur dat zijn uitspraken uit zijn verband zouden zijn getrokken en niets te maken hadden met de handelsovereenkomst.

Handelsoorlog

De VS en China sloten in januari een fase 1-deal om een einde te maken aan de handelsoorlog tussen beide economische grootmachten. Als onderdeel daarvan zouden de Chinezen meer landbouwgoederen uit de VS kopen. De Chinese regering zou onlangs importeurs die in staatshanden zijn hebben opgedragen er alles aan te doen om aan die beloofde hoeveelheden te komen.

Gevreesd wordt dat de oplopende spanningen tussen Washington en Peking hun weerslag zullen hebben op de handelsdeal. China kreeg felle kritiek van het Witte Huis over de nieuwe veiligheidswet voor Hongkong, omdat gevreesd wordt dat de autonome status van de stadstaat daarmee verdwijnt. Ook besloten de VS onlangs sancties op te leggen aan China vanwege de gevangenkampen voor Oeigoeren.

Meer uit Financieel

Vakbond FNV kondigt werkonderbrekingen aan in houthandel

UTRECHT (ANP) - Vakbond FNV roept medewerkers in de houthandel op om komende tijd soms voor bepaalde tijd hun werk neer te leggen. Daarmee wil de bond zijn eisen voor een nieuwe cao kracht bijzetten. De eerste werkonderbrekingen staan maandag gepland bij een reeks vestigingen van Jongeneel en PontMeyer in Den Bosch, Eindhoven, Oss en Tilburg.

52 minuten geleden
Chinese lotenverkoop fors omhoog te midden van haperende economie

BEIJING (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De verkoop van loten voor loterijen is fors omhoog gegaan in China, te midden van de toegenomen zorgen over de Chinese economie en de flink opgelopen jeugdwerkloosheid. Volgens de laatste cijfers van de overheid van het Aziatische land ligt de lotenverkoop dit jaar vooralsnog meer dan 50 procent hoger dan vorig jaar.

1 uur geleden
Koers Bitcoin kent eerste kwartaalverlies van dit jaar

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De bitcoin kende van juli tot en met september zijn eerste kwartaalverlies van dit jaar. 's Werelds meest bekende cryptomunt, die momenteel wordt verhandeld rond de 27.000 dollar, zakte ongeveer 11 procent in waarde. Volgens kenners heeft dat onder meer te maken met de toegenomen onzekerheid over de economie en het vooruitzicht dat de rente waarschijnlijk nog langere tijd op een hoog niveau zal blijven. Ook is er de laatste tijd veel onrust rond de grote cryptobeurs Binance.

2 uur geleden
Nieuwste iPhone kan erg heet worden, Apple werkt aan oplossing

CUPERTINO (ANP/BLOOMBERG) - De nieuwste iPhone kan in de eerste dagen na aanschaf erg heet worden vanwege een bug in de nieuwste iOS 17-software en de overuren die het apparaat dan moet maken voor het updaten van apps. Dat heeft Apple toegegeven na klachten van gebruikers dat hun iPhone 15 Pro soms te warm werd om aan te raken. Het Amerikaanse concern zegt binnenkort met oplossingen te komen. Gebruikers zouden niet bang hoeven te zijn dat hun telefoon schade ondervindt.

4 uur geleden
Makelaars: 55.000 woningzoekers op Open Huizen Dag

NIEUWEGEIN (ANP) - Ongeveer 55.000 geïnteresseerde woningzoekers hebben zaterdag meegedaan aan de Open Huizen Dag. Dat laat makelaarsorganisatie NVM weten. In totaal konden ongeveer 9000 deelnemende huizen tussen 11.00 en 15.00 uur bezichtigd worden zonder een afspraak te maken.

20 uur geleden
Maandenlange staking truckers langs Duitse snelweg voorbij

FRANKFURT (ANP/DPA) - Een maandenlange staking van voornamelijk vrachtwagenchauffeurs uit Georgië en Oezbekistan op een parkeerterrein langs een Duitse snelweg is voorbij. De truckers hadden ruim twee maanden geleden het werk neergelegd op een parkeerterrein van een pompstation bij Gräfenhausen ten zuiden van Frankfurt, omdat ze niet kregen uitbetaald door hun Poolse werkgever.

23 uur geleden
Oliebedrijf BP ziet in korte tijd opnieuw topbestuurder opstappen

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Het grote Britse olie- en gasconcern BP ziet binnen enkele weken opnieuw een topbestuurder vertrekken. Nu gaat het om het hoofd van de Amerikaanse activiteiten van BP die weggaat. Eerder deze maand stapte al topman Bernard Looney onverwacht op vanwege relaties met collega's bij BP in het verleden.

1 dag geleden