Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trump na verwarring: handelsdeal met China volledig intact

Trump na verwarring: handelsdeal met China volledig intact

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Donald Trump heeft dinsdag gezegd dat het zogeheten fase 1-handelsakkoord met China "volledig intact" is. Eerder op dinsdag ontstond er verwarring over de deal toen Peter Navarro, een handelsadviseur van Trump, bij Fox News leek te suggereren dat het akkoord van tafel was.

"De handelsdeal met China is volledig intact", zei Trump op Twitter. "Hopelijk blijven ze zich houden aan de voorwaarden van de overeenkomst!"

Gevraagd naar de status van de deal, suggereerde Navarro bij Fox News dat de overeenkomst "voorbij" was. Later reageerde de adviseur dat zijn uitspraken uit zijn verband zouden zijn getrokken en niets te maken hadden met de handelsovereenkomst.

Handelsoorlog

De VS en China sloten in januari een fase 1-deal om een einde te maken aan de handelsoorlog tussen beide economische grootmachten. Als onderdeel daarvan zouden de Chinezen meer landbouwgoederen uit de VS kopen. De Chinese regering zou onlangs importeurs die in staatshanden zijn hebben opgedragen er alles aan te doen om aan die beloofde hoeveelheden te komen.

Gevreesd wordt dat de oplopende spanningen tussen Washington en Peking hun weerslag zullen hebben op de handelsdeal. China kreeg felle kritiek van het Witte Huis over de nieuwe veiligheidswet voor Hongkong, omdat gevreesd wordt dat de autonome status van de stadstaat daarmee verdwijnt. Ook besloten de VS onlangs sancties op te leggen aan China vanwege de gevangenkampen voor Oeigoeren.

Meer uit Financieel

Staatsoliebedrijf van Koeweit doet 'gigantische' olievondst

KOEWEIT (ANP/RTR) - Kuwait Petroleum, het staatsoliebedrijf van Koeweit, heeft een olievondst gedaan, die gelijk staat aan de totale productie van het land in drie jaar. De "gigantische" vondst werd ten oosten van het Koeweitse eiland Failaka gedaan, maakte het concern zondag bekend.

2 uur geleden
Beleggers vrezen voor onrust op beurzen na aanslag op Trump

AMSTERDAM (ANP/RTR) - Beleggers staan maandag voor een mogelijk nerveuze handelssessie na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president Donald Trump. De kandidaat namens de Republikeinen voor de presidentsverkiezingen raakte bij een schietpartij gewond aan zijn oor tijdens een verkiezingsbijeenkomst in de staat Pennsylvania. Een toeschouwer van de bijeenkomst werd gedood door een kogel. De Secret Service doodde de schutter. Mogelijk zorgt de aanslag voor onrust op de beurzen.

5 uur geleden
Musk roept op tot aftreden top Secret Service na aanslag Trump

NEW YORK (ANP) - Miljardair Elon Musk vindt dat de leiding van de Amerikaanse Secret Service, die verantwoordelijk is voor de bescherming van Donald Trump als voormalig president van de Verenigde Staten, moet opstappen. De Tesla-topman deelde een BBC-filmpje op X waarin een getuige de politie waarschuwde voor een gewapende man op het dak, voorafgaand aan de schietpartij.

8 uur geleden
Bitcoin stijgt nadat beeld van strijdlustige Trump viraal gaat

NEW YORK (ANP) - De bitcoin steeg zondag tot boven de 60.000 dollar nadat Donald Trump zich strijdlustig had opgesteld, na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president. Trump staat bekend als een voorstander van cryptovaluta.

9 uur geleden
Vliegveld Berlijn verwacht veel drukte door voetbalfans EK-finale

BERLIJN (ANP/DPA) - De luchthaven van Berlijn bereidt zich voor op een grote stroom passagiers voor de finale van het EK voetbal in de Duitse hoofdstad. Naar verwachting zullen er zaterdag tot en met maandag in totaal zo'n 250.000 passagiers aankomen of vertrekken.

1 dag geleden
Amazon en Samsung investeren in Amerikaanse robotstart-up

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Robotstart-up Standard Bots heeft via een reeks deals 63 miljoen dollar opgehaald. De Amerikaanse maker van robotarmen die gebruikmaken van kunstmatige intelligentie (AI), heeft onder meer financiƫle injecties gekregen van Amazon en Samsung.

1 dag geleden
Claimzaak tegen sportmerk Lululemon om vermeende greenwashing

VANCOUVER (ANP/BLOOMBERG) - Sportkledingmerk Lululemon wordt in een Amerikaanse claimzaak beschuldigd van misleiding van consumenten via zogeheten greenwashing. Lululemon zou consumenten ten onrechte laten geloven dat het merk duurzaam en milieuvriendelijk is, terwijl de CO2-uitstoot van de onderneming alleen maar toeneemt.

1 dag geleden