Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trump maant Iran tot terughoudendheid bij protesten

Trump maant Iran tot terughoudendheid bij protesten

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Donald Trump roept Iran op mensenrechtenorganisaties toe te laten om de protesten in het land te monitoren. Dat schrijft Trump op Twitter.

"Er kan niet opnieuw een bloedbad onder vreedzame demonstranten plaatsvinden", stelt Trump in het bericht. Mogelijk verwijst de president naar het geweld dat de Iraanse overheid toepaste tijdens grootschalige protesten in november. Volgens Amnesty International kwamen daarbij meer dan 300 mensen om het leven.

In de Iraanse hoofdstad Teheran vonden zaterdag felle protesten plaats tegen de regering, nadat die eerder op de dag toegaf het Oekraïense passagiersvliegtuig woensdag neer te hebben gehaald. Bij een protest bij de Amirkabir Universiteit waren naar schatting tussen de zevenhonderd en duizend mensen aanwezig. De politie joeg demonstranten later op de avond uiteen, toen zij straten blokkeerden.

Meer uit Buitenland

Blinken: moeten verantwoordelijk omspringen met onenigheid China

SJANGHAI (ANP/AFP/RTR) - De Verenigde Staten en China moeten op een verantwoordelijke manier omspringen met hun meningsverschillen. Dat zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken donderdag aan de start van een meerdaags bezoek in China.

2 uur geleden
18 oud-adviseurs Trump aangeklaagd voor geknoei verkiezingen

PHOENIX (ANP/RTR/AFP) - In Arizona zijn achttien oud-adviseurs van Donald Trump aangeklaagd voor het proberen ongedaan maken van de verkiezingsnederlaag van de toenmalige president in 2020. Dat maakte het openbaar ministerie van de staat bekend op woensdag.

3 uur geleden
Hooggerechtshof VS buigt zich over onschendbaarheid Trump

WASHINGTON (ANP/AFP) - Het Amerikaanse hooggerechtshof buigt zich over de vraag of Donald Trump strafrechtelijk vervolgd kan worden voor zijn handelen als president. Hoewel het nog de vraag is of Trump kans maakt om de zaak te winnen, lijkt hij wel tijd gekocht te hebben in de zaak rond beschuldigingen dat hij probeerde te knoeien met de uitslag van de presidentsverkiezingen in 2020.

3 uur geleden
Dagjesmensen in Venetië moeten toegangskaartje tonen

VENETIË (ANP/AFP) - Toeristen die een dagje Venetië willen bezoeken, moeten donderdag voor het eerst een toegangskaartje hebben. Het gaat om een proef op de drukste momenten in het jaar. De stad hoopt dat de maatregel helpt om de negatieve gevolgen van de enorme aantallen toeristen die naar Venetië gaan te beperken.

4 uur geleden
Pro-Palestijnse betogingen aan universiteiten in VS breiden uit

AUSTIN (ANP/AFP) - Het aanzwellende protest aan Amerikaanse universiteiten tegen de oorlog van Israël in de Gazastrook is woensdag uitgebreid naar meer onderwijsinstellingen. De Republikeinse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Mike Johnson wil dat de Nationale Garde ingrijpt, zei hij woensdag tijdens een bezoek aan de Columbia University in New York.

4 uur geleden
VS stuurden Oekraïne heimelijk langeafstandsraketten

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Verenigde Staten hebben de afgelopen weken heimelijk langeafstandsraketten naar Oekraïne gestuurd om tegen de Russen te gebruiken. Washington had voorheen bezwaar daartegen. Het gaat om de langeafstandsraketten van het type ATACMS die deze maand twee keer door Oekraïne zijn ingezet.

10 uur geleden
Irak executeert dertien mensen voor terrorisme, Amnesty bezorgd

BAGDAD (ANP) - In Irak zijn deze week meer dan tien mensen opgehangen die veroordeeld zijn voor terrorisme. Daarop kan in Irak de doodstraf staan, al moet wel de president uitvoeringsbesluiten ondertekenen. Amnesty International hekelt het gebrek aan transparantie over de executies en roept het land op er onmiddellijk mee te stoppen.

11 uur geleden