Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trump lanceert platform op website na ban sociale media

Trump lanceert platform op website na ban sociale media

PALM BEACH (ANP) - Oud-president Donald Trump heeft op zijn website een soort communicatieplatform gelanceerd dat hem in staat moet stellen weer digitaal met zijn aanhangers contact te onderhouden. De Amerikaanse politicus en zakenman werd na de bestorming van het Capitool in januari verbannen van onder meer Twitter, Facebook en YouTube omdat hij aanhangers zou hebben opgehitst.

Nieuwszender Fox meldt dat mensen op het platform genaamd From the Desk of Donald J. Trump zijn berichten, foto’s en video’s kunnen doorposten naar Twitter en Facebook, maar een reactie achterlaten of in discussie gaan kan niet. "Een baken van vrijheid verrijst. Een plek om vrij en veilig te spreken", is te lezen in een clipje op de site.

"Dit is slechts eenrichtingscommunicatie", is het commentaar van een betrokkene tegen Fox News. "Dit systeem geeft Trump de mogelijkheid te communiceren met zijn volgers."

Trump heeft eerder gezinspeeld op het creëren van een eigen mediaplatform, nu hij in ongenade is gevallen bij de kanalen waar hij voorheen veel publiek trok. Of het initiatief op zijn website donaldjtrump.com daar deel van uitmaakt is onduidelijk.

Het komt in ieder geval een dag voordat het 'gerechtshof' van Facebook en Instagram, het Oversight Board, oordeelt of Trump terecht is verwijderd. Facebook verdreef Trump voor onbepaalde tijd van zijn platforms na de rellen van 6 januari in Washington. De ban op Twitter is permanent, bevestigt het bedrijf tegen Fox.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Rusland noemt VS en Tsjechië onvriendelijk, minder ambassadestaf

MOSKOU (ANP/RTR) - De Russische regering heeft de Verenigde Staten en Tsjechië vrijdag officieel aangemerkt als onvriendelijke landen. Daardoor is het maximumaantal medewerkers op de ambassade van die landen in Rusland beperkt tot negentien.

1 uur geleden
‘Duitsland bestempelt VK tot risico wegens Indiase coronavariant’

BERLIJN (ANP/RTR) - Duitsland is van plan het Verenigd Koninkrijk tot risicogebied te verklaren vanwege de extra besmettelijke Indiase variant van het coronavirus die daar de ronde doet. Het besluit kan deze vrijdag al worden genomen, zeggen bronnen tegen persbureau Reuters.

1 uur geleden
Libanese betogers dringen Israël binnen

METULAH (ANP) - Een groepje pro-Palestijnse betogers is vanuit Libanon Israël binnengedrongen en weer verjaagd, volgens plaatselijke media. Een groep stookte vuurtjes bij hekken langs de grens en wist vervolgens door een opening in de afrasteringen Israëlisch grondgebied te bereiken. Volgens plaatselijke media is door grenswachten op betogers geschoten en is er een gewond geraakt. De indringers zijn korte tijd later weer naar Libanon teruggegaan.

2 uur geleden
Rechter stopt zaak tegen Italiaanse ex-minister over migranten

CATANIA (ANP/AFP) - Een rechtbank op Sicilië heeft bepaald dat de voormalige minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini, niet terecht hoeft te staan voor de 'ontvoering' van bootmigranten. Aanklagers voerden aanvankelijk tegen Salvini aan dat hij migranten op zee wederrechtelijk vasthield omdat hij een boot met migranten weigerde toe te laten tot Italiaanse havens in afwachting van toezeggingen uit andere Europese landen om ze op te nemen.

4 uur geleden
Een op de tien Belgen volledig gevaccineerd

BRUSSEL (ANP) - Een op de tien Belgen is volledig gevaccineerd tegen Covid-19. Volgens het gezondheidsinstituut Sciensano hebben 1.196.831 inwoners van België, ofwel 13 procent van alle volwassenen, de nodige prikken gehad. Dat komt overeen met 10,4 procent van de totale bevolking.

5 uur geleden
VS hebben basis in Kandahar na bijna 20 jaar verlaten

KANDAHAR (ANP/AFP) - De VS hebben de ontmanteling van de grote militaire basis in het Afghaanse Kandahar afgerond. Het was de op één na grootste basis van Amerikaanse troepen in het land. Kandahar, 450 kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad Kabul, is de tweede stad van het land en de regio staat bekend als de geboortegrond van de radicale Taliban.

5 uur geleden
Doden door explosie in moskee Afghanistan

KABUL (ANP/RTR) - Een explosie in een moskee in de Afghaanse hoofdstad Kabul heeft zeker twaalf mensen het leven gekost. De ontploffing komt op een moment waarop in Afghanistan een korte wapenstilstand geldt vanwege het einde van de ramadan.

5 uur geleden