Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trump klaagt rivale Clinton aan voor Rusland-link verkiezingen

Trump klaagt rivale Clinton aan voor Rusland-link verkiezingen

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse ex-president Donald Trump heeft zijn uitdager bij de verkiezingen van 2016, Hillary Clinton, aangeklaagd omdat zij zou hebben geprobeerd zijn verkiezingscampagne aan Rusland te koppelen. Trump verwijt Clinton en enkele andere leden van de Democratische partij, die ook zijn aangeklaagd, dat zij de campagne manipuleerden om hem in diskrediet te brengen.

In zijn aanklacht spreekt de ex-president over een "kwaadwillige" samenzwering van de Democraten. Zij wilden volgens hem met "schadelijke leugens" het ​​valse verhaal de wereld in helpen dat hun Republikeinse tegenstander Trump samenspande met een "vijandige buitenlandse soevereiniteit" Daarmee is Rusland bedoeld.

Volgens de Amerikaanse inlichtingendiensten bemoeide Rusland zich met de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten, zowel met die van 2016 als die van 2020. Het regime in het Kremlin zou steeds hebben gestreefd naar een zege van Trump.

Voor, tijdens en na zijn presidentschap was Trump vaak vol lof over de Russische president Vladimir Poetin. De juridische stap van de oud-president volgt een maand na de Russische invasie in buurland Oekraïne. Trump noemde die inval verschrikkelijk, maar nam niet echt afstand van Poetin.

De aantijgingen van Trump in de aanklacht worden ondermijnd door een rapport van 966 pagina's uit 2020 van een door de Republikeinen geleide onderzoekscommissie. Uit het onderzoek bleek dat de Russen de Republikeinse politieke functionaris Paul Manafort en de WikiLeaks-klokkenluiderswebsite gebruikten om Trump te helpen. Manafort werkte vijf maanden bij de presidentscampagne van Trump.

Meer uit Buitenland

Blinken: Israël moet meer doen om burgers in Gaza te beschermen

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken heeft Israël gemaand meer te doen om burgers in Gaza te beschermen. Blinken zei donderdag dat er een kloof is tussen Israëls "intentie om burgers te beschermen en de daadwerkelijke resultaten die we zien."

21 minuten geleden
Schutter Las Vegas stuurde poederbrief naar andere universiteit

LAS VEGAS (ANP) - De man die woensdag drie mensen doodschoot op een universiteit in Las Vegas en een vierde persoon verwondde, stuurde vlak voor zijn daad 22 brieven naar andere universiteiten. De brieven werden onderschept voor bezorging. In minimaal één envelop werd wit poeder aangetroffen.

24 minuten geleden
Ultranationalistische betogers botsen met politie in Jeruzalem

JERUZALEM (ANP/DPA/BELGA) - Bij de start van een mars van ultranationalistische Israëliërs in Jeruzalem is het donderdagavond tot confrontaties met de politie gekomen. De politie zou hebben verhinderd dat tientallen demonstranten door de Oude Stad, het ommuurde centrum, trokken.

4 uur geleden
Israëlische media delen beelden van Palestijnse gevangenen

TEL AVIV (ANP/AFP) - Israëlische media hebben donderdag beelden gedeeld van tientallen Palestijnse mannen die handboeien om hebben, geblinddoekt zijn en alleen ondergoed dragen. Volgens het Israëlische leger gaat het om "terroristen die zich hebben overgegeven".

5 uur geleden
Armenië en Azerbeidzjan werken aan normaliseren banden

BAKOE/JEREVAN (ANP/AFP) - Armenië en Azerbeidzjan laten in een zeldzame gezamenlijke verklaring weten stappen te zullen zetten om de onderlinge banden te normaliseren. Ze zijn overeengekomen het vertrouwen op te bouwen en als onderdeel daarvan zal er een gevangenenruil plaatsvinden. Bakoe laat 32 Armeense militairen vrij en Jerevan twee Azerbeidzjaanse militairen.

5 uur geleden
Witte Huis: Israël en Hamas niet dicht bij nieuwe deal

WASHINGTON (ANP/RTR) - Het Witte Huis zegt dat Israël en Hamas niet dicht bij een nieuwe deal zijn over het instellen van een humanitaire pauze. Sinds de oorlog twee maanden geleden uitbrak, zijn de strijdende partijen één keer erin geslaagd een tijdelijk staakt-het-vuren in te voeren.

6 uur geleden
VN-Veiligheidsraad houdt vrijdag overleg over situatie Gazastrook

NEW YORK (ANP/DPA) - De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties houdt vrijdag overleg over de situatie in de Gazastrook. VN-chef António Guterres heeft de VN-Veiligheidsraad opdracht gegeven zich te buigen over het gewapende conflict. De bijeenkomst wordt volgens de VN om 10.00 uur lokale tijd gehouden in New York.

6 uur geleden