Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trump in beroep tegen goedkeuring uitslag Pennsylvania

Trump in beroep tegen goedkeuring uitslag Pennsylvania

PHILADELPHIA (ANP/BLOOMBERG) - Het campagneteam van de Amerikaanse president Donald Trump heeft Trumps persoonlijke advocaat ​​Rudy Giuliani gevraagd het hoger beroep te bepleiten in de federale rechtszaak in Pennsylvania om de verkiezingsuitslag in die staat. Het team van Trump beoogt via het geding de goedkeuring van de overwinning van de verkozen president Joe Biden daar ongedaan te maken.

De Trump-campagne vroeg het Amerikaanse hof van beroep in Philadelphia woensdag om een ​​hoorzitting te plannen en Giuliani toe te staan ​​argumenten naar voren te brengen. De voormalige burgemeester van New York en voormalig federaal aanklager verscheen op 17 november voor het eerst in bijna drie decennia weer voor een rechter om de zaak te bepleiten tijdens een hoorzitting. Daar deed hij wilde beweringen over een grote kiezersfraude en samenzwering. Zaterdag kreeg het team van een lagere rechter nul op het rekest.

Giuliani verdubbelde zijn samenzweringsclaims nog eens tijdens een ontspoorde persconferentie aan de zijde van Trump-advocaat Jenna Ellis en Sidney Powell. De laatste werd zondag door het team op een zijspoor gezet. Terwijl hij sprak, leken wat strepen haarverf langs de zijkanten van Giuliani's gezicht te lopen, een moment dat op internet al snel viraal ging.

Nationale schande

Een aantal Trump-bondgenoten riep de president op om zijn verlies toe te geven na de persconferentie, waarbij de voormalige gouverneur van New Jersey, Chris Christie, het juridische team van de campagne een "nationale schande" noemde.

Maar Giuliani lijkt nog steeds het vertrouwen van de president te genieten. De twee waren van plan om woensdag samen te verschijnen in Gettysburg, Pennsylvania, voor een ontmoeting met Republikeinse parlementariërs om de aantijgingen van kiezersfraude te bespreken.

Noodbevel

Trumps team heeft het federale hof van beroep in Philadelphia gevraagd om een noodbevel dat de "effecten" van de goedkeuring blokkeert, terwijl het door wil gaan met de rechtszaak.

Functionarissen die de overwinning van Biden dinsdag bevestigden, vroegen het verzoek te negeren en wezen er snel op dat het onduidelijk is wat het noodbevel dat de campagne zoekt, zelfs betekent.

Meer uit Buitenland

EU-landen touwtrekken over laatste twistpunten asielakkoord

LUXEMBURG (ANP) - De EU-landen hebben nog geen doorbraak bereikt in de jarenlange patstelling over het opvangen, terugsturen en verdelen van asielzoekers. Ze worden het vooral nog niet eens over welke landen in aanmerking komen om onwelkome asielzoekers naar terug te sturen.

1 uur geleden
Kerncentrale schakelt over op reservekoelwater na damdoorbraak

ENERHODAR (ANP/AFP) - Het waterpeil in het stuwmeer van de Oekraïense Dnipro-rivier is na de damdoorbraak zover gedaald dat het water niet meer gebruikt kan worden om de kerncentrale Zaporizja te koelen. Daarom moet nu worden overgeschakeld op de reserves. Het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) zei eerder dat er geen acuut gevaar is omdat er genoeg koelwater is voor een aantal maanden.

1 uur geleden
Amerikaanse media: Oekraïens offensief begonnen in het zuiden

ZAPORIZJA (ANP/RTR) - Het langverwachte Oekraïense offensief is volgens Amerikaanse media nu echt van start gegaan. Onder meer The Washington Post, NBC News en ABC News zeggen op basis van bronnen bij de Oekraïense strijdkrachten dat ze in het zuiden in de aanval zijn gegaan. Officieel is het nieuws niet bevestigd.

1 uur geleden
Laatste foto koningin Elizabeth levert fotograaf prijs op

GLASGOW (ANP) - Jane Barlow is de eerste fotograaf die is uitgeroepen tot journalist van het jaar tijdens de Scottish Press Awards. Ze kreeg de prijs voor haar "ontroerende" laatste openbare beelden van koningin Elizabeth, enkele dagen voor haar dood.

2 uur geleden
Landbouwminister: nog jaren schade aan land door damdoorbraak

NOVA KACHOVKA (ANP/RTR) - De damdoorbaak in de Oekraïense Dnipro-rivier heeft voor grote schade gezorgd aan het boerenland in de regio Cherson. De minister van Landbouw waarschuwt dat de verwoesting nog veel groter is dan tot nu toe werd aangenomen en dat de boeren er nog jaren last van zullen hebben.

4 uur geleden
Nederlands kind gewond bij steekpartij Annecy

ANNECY (ANP/RTR/AFP) - Een van de kinderen die gewond zijn geraakt bij de steekpartij in de Franse Alpen is Nederlands. Dat heeft de openbaar aanklager bekendgemaakt. Het motief van de aanvaller is nog altijd onduidelijk. De dader had volgens aanklager Line Bonnet-Mathis vermoedelijk geen terroristisch motief.

4 uur geleden
Boegbeeld conservatieven VS Pat Robertson (93) overleden

WASHINGTON (ANP) - De invloedrijke Amerikaanse televisiepersoonlijkheid Pat Robertson is overleden. Hij stond bekend als een van de boegbeelden van de christelijke conservatieve beweging in de Verenigde Staten. Robertson stierf volgens zijn organisatie op 93-jarige leeftijd in zijn huis in Virginia Beach.

5 uur geleden