Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trump: ik betaalde miljoenen aan belastingen

Trump: ik betaalde miljoenen aan belastingen

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Donald Trump heeft "vele miljoenen dollars belasting betaald", zegt hij in een nieuwe reactie op onthullingen van The New York Times. De krant ontdekte dat hij in tien van de afgelopen vijftien jaar helemaal geen inkomstenbelasting afdroeg, mede omdat hij opgaf veel meer geld te verliezen dan te verdienen.

Trump had de berichtgeving al afgedaan als nepnieuws en zegt nu op Twitter dat de informatie onrechtmatig en "met slechte intenties" is verkregen.

In de jaren 2016 en 2017 betaalde Trump volgens de krant slechts 750 dollar aan inkomstenbelasting. Hij had naar eigen zeggen "zoals iedereen" recht op aftrekposten en andere belastingvoordelen. Volgens Trump heeft hij "heel weinig schulden vergeleken met de waarde van bezittingen".

The New York Times ontdekte dat Trump kosten voor onder meer zijn haarstylist, privévliegtuig en strafrechtadvocaat als aftrekposten opvoerde.

Meer uit Buitenland

Assange mag beroep aantekenen tegen uitlevering aan VS

LONDEN (ANP/RTR) - WikiLeaks-oprichter Julian Assange mag beroep aantekenen tegen zijn uitlevering aan de Verenigde Staten, oordeelt een rechtbank in Londen. Het beroep draait om de vraag of Amerikaanse rechtbanken zijn recht op vrije meningsuiting als Australische burger zullen beschermen.

32 minuten geleden
Israëlische ministers woedend over aanvraag arrestatiebevelen ICC

JERUZALEM (ANP/RTR) - In Israël is woedend gereageerd op het nieuws dat de aanklager van het Internationaal Strafhof (ICC) heeft gevraagd om arrestatiebevelen tegen premier Benjamin Netanyahu en defensieminister Yoav Gallant. De Israëlische minister Benny Gantz, die deel uitmaakt van het oorlogskabinet, spreekt van "een misdaad van historische proporties".

53 minuten geleden
Hamas hekelt aanvraag arrestatiebevel tegen kopstukken

CAÏRO (ANP/RTR) - Hamas hekelt de aanvraag van internationale arrestatiebevelen tegen drie van haar leiders door de aanklager van het Internationaal Strafhof (ICC). Dit "stelt het slachtoffer gelijk aan de beul", aldus een topfunctionaris van de Palestijnse groepering. Hij spreekt van een aanmoediging voor Israël om door te gaan met zijn "oorlog van uitroeiing" in Gaza.

1 uur geleden
Poetin spreekt met interim-president Iran

MOSKOU (ANP/RTR) - De Russische president Vladimir Poetin heeft telefonisch gesproken met Mohammad Mokhber, de maandag aangetreden interim-president van Iran. Mokhber heeft de taken overgenomen van de overleden president Ebrahim Raisi.

1 uur geleden
Aanklager ICC vraagt arrestatiebevel voor Netanyahu en Hamas-top

DEN HAAG (ANP/AFP) - De aanklager van het Internationaal Strafhof (ICC) Karim Khan vraagt om arrestatiebevelen voor de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, de Israëlische defensieminister Yoav Gallant en drie Hamasleiders.

1 uur geleden
China ziet geen veranderingen met komst nieuwe president Taiwan

BEIJING (ANP/AFP) - China ziet geen veranderingen wat Taiwan betreft nu daar een nieuwe president aan de macht is. "Het verandert niets aan het historische en juridische feit dat beide zijden van de Straat van Taiwan tot één China behoren", aldus een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

2 uur geleden
Israël wil grondoffensief in Rafah verder uitbreiden

JERUZALEM (ANP/RTR) - Israël is nog altijd van plan het grondoffensief in Rafah verder uit te breiden. De Israëlische defensieminister Yoav Gallant heeft dat gezegd tegen de Amerikaanse veiligheidsadviseur Jake Sullivan, die in Israël is.

3 uur geleden