Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trump: hulpplan luchtvaartmaatschappijen komt dit weekend

Trump: hulpplan luchtvaartmaatschappijen komt dit weekend

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Donald Trump zei donderdag (lokale tijd) dat zijn regering in het weekend meer details bekendmaakt over een hulpprogramma ter hoogte van 32 miljard dollar voor de luchtvaartmaatschappijen in de Verenigde Staten. Die zijn hard getroffen door de uitbraak van het coronavirus.

"We zullen waarschijnlijk in het weekend een voorstel naar buiten brengen en hen enkele details geven", aldus Trump. "Zoals iedereen weet is de luchtvaartsector hard geraakt. We zullen veel kunnen doen om hen te helpen hun werknemers te behouden en hun bedrijven te redden."

Het hulpprogramma is bedoeld om de luchtvaartsector in staat te stellen de salarissen van het personeel te blijven doorbetalen. Bronnen zeggen tegen persbureau Reuters dat ongeveer 275 bedrijven zich hebben aangemeld voor de steun. Naar verwachting gaat 90 procent van het geld naar de zes grootste Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen. Dat zijn American Airlines Group, United Airlines, Delta Air Lines, Southwest Airlines Co, JetBlue Airways Corp en Alaska Airlines.

Welke voorwaarden het ministerie stelt aan het verstrekken van de steun is nog niet duidelijk. Mogelijk moet een deel terug worden betaald.

Meer uit Financieel

Gelekt voorstel: open AI-modellen vrijgesteld van EU-wetgeving

BRUSSEL (ANP) - De aanstaande wetgeving van de Europese Unie voor de regulering van kunstmatige intelligentie bevat mogelijk uitzonderingen voor AI-modellen die voor iedereen beschikbaar zijn. In een gelekt concept voor een compromisvoorstel staat een uitzonderingspositie voor zogeheten opensourcemodellen voor AI, meldt persbureau Reuters.

10 minuten geleden
Poetin en Saudische kroonprins roepen op tot steunen OPEC-deal

RIYADH (ANP/RTR) - De Russische president Vladimir Poetin en de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman dringen erop aan dat alle landen van oliekartel OPEC en bondgenoten zich aansluiten bij het recente akkoord over productieverlagingen. Dat hebben de twee leiders donderdag in een gemeenschappelijke verklaring naar buiten gebracht. Daarin staat ook dat zowel Rusland als Saudi-Arabië het erover eens zijn dat het belangrijk is om de samenwerking op het gebied van olie en gas te stimuleren.

48 minuten geleden
Pensioenfonds Detailhandel krijgt boete voor onjuiste informatie

AMSTERDAM (ANP) - Pensioenfonds Detailhandel moet een boete van 136.000 euro betalen omdat het fonds onjuiste informatie heeft gegeven aan mensen die pensioen opbouwen en te laat informatie heeft doorgegeven, meldt de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Daarmee overtrad het fonds volgens de toezichthouder regels van de Pensioenwet.

1 uur geleden
Rapport: 100 miljard aan verzekerde schade door natuurrampen

ZÜRICH (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Natuurrampen hebben dit jaar naar schatting voor 100 miljard dollar (bijna 93 miljard euro) aan verzekerde schade veroorzaakt. Dat is minder dan vorig jaar, maar nog steeds een stuk meer dan gemiddeld. Dat meldt de herverzekeraar Swiss Re.

1 uur geleden
Minister vindt loonkloof onacceptabel en wil snel met wet komen

DEN HAAG (ANP) - Het is onacceptabel dat vrouwen in Nederland voor vergelijkbaar werk nog steeds minder verdienen dan mannen, zegt minister Karien van Gennip van Sociale Zaken na onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) over de loonkloof. Om de loonkloof sneller te dichten werkt de bewindsvrouw aan wetgeving voor het snel invoeren van een Europese richtlijn voor meer loontransparantie, meldt het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

2 uur geleden
Facebookberichten voortaan standaard versleuteld

MENLO PARK (ANP) - Persoonlijke berichten op Facebook en de bijbehorende chatdienst Messenger zijn voortaan standaard versleuteld, waarmee ze alleen voor de verzender en ontvanger te lezen zijn. Moederbedrijf Meta zegt die stap te zetten om de berichtenfuncties op het socialemediaplatform veiliger te maken.

2 uur geleden
NS: vrijdag geen treinen naar Duitsland door spoorstaking

UTRECHT (ANP) - Internationale treinen tussen Nederland en Duitsland rijden vrijdag niet door een staking die donderdagavond begint op het Duitse spoor, zegt een woordvoerder van de NS. Ook de nachttreinen naar Wenen en Zürich op donderdagavond vertrekken niet. De laatste intercity's naar Berlijn en ritten van de ICE International vallen donderdagavond laat ook uit.

2 uur geleden