Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trump houdt voet bij stuk in rel om belastingaangiften

Trump houdt voet bij stuk in rel om belastingaangiften

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse oud-president Donald Trump weigert om zijn belastingaangiften aan het parlement over te dragen, hoewel justitie vindt dat hij dat wel moet doen. Advocaten van Trump zeggen in nieuw verschenen rechtbankdocumenten dat het ministerie van Justitie een fout maakt en dat het oordeel onwettig is.

Het ministerie besloot vrijdag om een besluit uit 2019 terug te draaien. Toen werd besloten dat Trump de documenten niet hoefde te verstrekken. Een commissie van het Huis van Afgevaardigden, het lagerhuis van het Amerikaanse parlement, had de aangiften toch weer opgevraagd. Justitie besloot dit keer dat er "voldoende redenen" waren om aan het verzoek te voldoen.

De commissie wil de documenten inzien om te kijken of de Amerikaanse belastingdienst belastingaangiften van presidenten voldoende controleert en of er beleidswijzigingen nodig zijn. Trumps advocaten menen dat het verzoek niet over alle presidenten gaat, maar alleen invloed zal hebben op Trump.

Trump is de eerste Amerikaanse president in 40 jaar die zijn belastingaangiften niet openbaar heeft gemaakt. Hij heeft zich lang verzet tegen verzoeken om dit alsnog te doen.

Meer uit Buitenland

Kremlin zegt Iran opgeroepen te hebben zich te beheersen

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - De Russische president Vladimir Poetin heeft zijn Iraanse ambtgenoot Ebrahim Raisi opgeroepen om zich te beheersen. De twee leiders hebben met elkaar gebeld. Raisi zou daarbij gezegd hebben dat Iran niet van plan is het conflict verder op te stoken.

1 uur geleden
VN-mensenrechtenkantoor: Israël beperkt nog steeds hulp aan Gaza

GENÈVE (ANP/RTR) - Israël gaat door met de "onwettige" beperkingen op de humanitaire hulpverlening voor de Gazastrook, stelt het mensenrechtenkantoor van de Verenigde Naties. Israël en de Verenigde Staten beweren dat de omvang van de goederenstroom is toegenomen, maar volgens VN-agentschappen is dit niet voldoende.

2 uur geleden
Oorlogskabinet Israël weer bijeen om aanpak Iran te bespreken

JERUZALEM (ANP/RTR) - Het Israëlische oorlogskabinet komt dinsdag bijeen. Er wordt dan opnieuw overlegd over hoe gereageerd moet worden op de grote Iraanse drone- en raketaanval van afgelopen weekend, zegt een ingewijde tegen Reuters.

3 uur geleden
Denen in actie om kunst te redden uit brandende beurs Kopenhagen

KOPENHAGEN (ANP/RTR) - In Denemarken worden verwoede pogingen gedaan om kunst en historische voorwerpen te redden uit het brandende historische beursgebouw in Kopenhagen. De hulpdiensten, werknemers van de Kamer van Koophandel en passanten helpen bij het wegdragen van schilderijen en andere werken.

4 uur geleden
Zelensky: grote energiecentrale verwoest door tekort aan raketten

KYIV (ANP) - Oekraïne stond machteloos bij een Russische aanval op een belangrijke energiecentrale door een tekort aan luchtafweerraketten. Dat zegt president Volodymyr Zelensky in een interview met een Amerikaanse zender PBS.

4 uur geleden
Hoogste temperatuur ooit gemeten in Mexico-Stad

MEXICO-STAD (ANP) - In Mexico-Stad is een meer dan 25 jaar oud temperatuurrecord gebroken. Op maandag werd in de Mexicaanse hoofdstad een temperatuur van 34,2 graden gemeten op het weerstation van Tacubaya. Het vorige record stond op 33,9 graden en werd op 9 mei 1998 gemeten.

5 uur geleden
VK komt met wetgeving tegen seksuele deepfakes

LONDEN (ANP) - De Britse regering gaat het maken van seksuele deepfakes criminaliseren. Het wordt strafbaar om zo'n expliciete digitale kopie van een persoon te maken zonder dat die toestemming heeft gegeven.

5 uur geleden