Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trump houdt twee locaties open voor nominatietoespraak

Trump houdt twee locaties open voor nominatietoespraak

WASHINGTON (ANP/DPA) - President Trump houdt de rede waarin hij de nominatie als Republikeinse presidentskandidaat accepteert mogelijk in Gettysburg in de staat Pennsylvania. Ook houdt de president de mogelijkheid open de toespraak vanuit het Witte Huis te houden.

Trumps voornemen om in het Witte Huis zijn kandidatuur te accepteren kwam hem op kritiek te staan, omdat een neutrale locatie als het Witte Huis daarvoor niet zou mogen dienen. Gettysburg was in 1863 het toneel van de beslissende slag in de Amerikaanse Burgeroorlog.

Pennsylvania is een staat waarin het erom zal spannen tussen Trump en zijn Democratische tegenstrever Joe Biden, die net als Trump door de corona-uitbraak zich gedwongen ziet af te zien van de gebruikelijke massale partijbijeenkomsten waarin de nominaties van de presidentskandidaten bezegeld worden. Biden zal zijn nominatie accepteren vanuit zijn thuisstaat Delaware, tijdens een grotendeels virtuele bijeenkomst.

Biden zal naar verwachting de komende dagen bekendmaken wie zijn kandidaat als vicepresident zal zijn. Meer dan honderd bekende Afro-Amerikanen, aangevoerd door rapper Sean 'Puff Daddy' Combs, drongen er maandag in een open brief op aan dat Biden kiest voor een zwarte vrouw als 'running mate'. Ze waarschuwen dat Biden het af zal leggen tegen Trump als hij niet voor een zwarte vrouw kiest. De 77-jarige politicus heeft al toegezegd een vrouw als kandidaat voor het vicepresidentschap te willen. Op zijn lijst met kandidaten staan vier zwarte vrouwen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Politie arresteert in Londen 32 demonstranten tegen lockdown

LONDEN (ANP/DPA/RTR) - De Londense politie heeft zaterdag in het centrum van de stad 32 personen gearresteerd tijdens een demonstratie tegen vaccinatie en corona-maatregelen, zoals afstand houden en mondkapjes dragen. Een groot aantal actievoerders weigerde Trafalgar Square te verlaten toen ze daartoe werden gemaand. Dat leidde tot "bakken vijandigheid en gewelddadigheden tegen agenten", schetste een politiecoördinator de situatie.

19 minuten geleden
Opnieuw dagrecord corona in Frankrijk

PARIJS (ANP/DPA) - De Franse gezondheidsautoriteiten hebben zaterdag wederom een recordaantal nieuwe coronabesmettingen gemeld. In 24 uur tijd kwamen er 13.498 vastgestelde infecties met het gevreesde virus bij, een paar honderd meer dan vrijdag.

53 minuten geleden
'Amy Coney Barrett favoriet om Ginsburg op te volgen'

WASHINGTON (ANP) - Amy Coney Barrett, rechter bij een federaal hof van beroep, is een van de belangrijkste favorieten om Ruth Bader Ginsburg op te volgen in het Amerikaans Hooggerechtshof. Dat heeft NBC News zaterdag gemeld, met een beroep op drie bronnen. Volgens ingewijden, onder wie een functionaris van het Witte Huis, wordt "de komende dagen" een kandidaat gepresenteerd.

1 uur geleden
Ginsburg krijgt standbeeld in geboorteplaats New York

NEW YORK (ANP) - Ruth Bader Ginsburg, het vrijdag overleden lid van het Amerikaanse Hooggerechtshof, krijgt een standbeeld in de wijk Brooklyn in haar geboorteplaats New York. Dat heeft Andrew Cuomo, de gouverneur van de staat New York bekendgemaakt.

4 uur geleden
Opnieuw tientallen betogers opgepakt in Minsk

MINSK (ANP) - De Wit-Russische oproerpolitie heeft zaterdagmiddag in Minsk opnieuw tientallen demonstranten opgepakt. Voor de zoveelste keer gingen vooral vrouwen in de hoofdstad de straat op om het aftreden te eisen van president Alexandr Loekasjenko, die vorig maand volgens hen de verkiezingsuitslag in zijn voordeel heeft veranderd.

6 uur geleden
Trump kondigt spoedige nominatie nieuwe opperrechter aan

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Trump wil snel een nieuwe kandidaat voor het Amerikaanse Hooggerechtshof voordragen aan de Senaat. Dat zei hij amper een dag na het overlijden van Ruth Bader Ginsburg, het progressiefste lid van het hof. Ginsburg overleed vrijdag op 87-jarige leeftijd. Ze kampte al tien jaar met verschillende vormen van kanker.

6 uur geleden
Taiwan beschuldigt China van schenden luchtruim

TAIPEI (ANP/DPA) - Chinese straaljagers hebben volgens het Taiwanese ministerie van Defensie voor de tweede dag op rij het luchtruim van de eilandstaat geschonden. Taiwan noemt het een provocatie. De actie valt samen met een bezoek van hoge Amerikaanse en Japanse functionarissen. Die zijn officieel op bezoek in Taiwan om de laatste eer te bewijzen aan oud-president Lee Teng-hui, die in juli overleed.

7 uur geleden