Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trump houdt State of the Union tijdens afzettingsproces

Trump houdt State of the Union tijdens afzettingsproces

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Donald Trump houdt dinsdagavond (woensdag 01.00 uur Nederlandse tijd) zijn jaarlijkse State of the Union-toespraak voor het Congres. Voor- en tegenstanders wachten in spanning af of Trump het gaat hebben over het afzettingsproces dat tegen hem loopt.

De president wordt woensdag hoogstwaarschijnlijk vrijgesproken in dat proces in de Senaat. Trump valt op Twitter en tijdens toespraken regelmatig de Democraten aan die hem hebben aangeklaagd. Republikeinen zijn bang dat hij dit dinsdag ook gaat doen. Bronnen rond Trump zeggen dat hij het niet over partijpolitiek gaat hebben, maar dat hij zich focust op successen tijdens zijn presidentschap. Het is de laatste State of the Union voor de presidentsverkiezingen in november.

Trump zou vooral de economie willen uitlichten in zijn toespraak. De Amerikaanse economie zit in de lift en Trump zou volgens bronnen vooral zijn handelsovereenkomsten met China, Canada en Mexico willen bespreken.

Meer uit Buitenland

Boeing en NASA mikken nu op 1 juni voor lancering Starliner

CAPE CANAVERAL (ANP) - NASA en Boeing mikken op 1 juni voor de lancering van de eerste bemande vlucht in hun Starliner-ruimtevaartuig, meldt de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie. Ingenieurs onderzoeken nog de oorzaak van een heliumlek, waardoor vorige week de lancering voor de derde keer deze maand werd uitgesteld.

41 minuten geleden
Colombia gaat ambassade openen in Palestijnse stad Ramallah

BOGOTA (ANP) - De Colombiaanse president Gustavo Petro heeft opdracht gegeven tot de opening van een ambassade in de Palestijnse stad Ramallah. Dat zei minister van Buitenlandse Zaken Luis Gilberto Murillo woensdag. Ramallah, waar de Palestijnse Autoriteit is gevestigd, fungeert als de administratieve hoofdstad van de Palestijnse gebieden.

43 minuten geleden
VN stemmen over herdenkingsdag voor genocide Srebrenica

NEW YORK (ANP) - De Verenigde Naties stemmen over een internationale herdenkingsdag voor de genocide in Srebrenica. De Algemene Vergadering buigt zich over het voorstel om voortaan op 11 juli de 8000 vermoorde Bosniërs te herdenken.

46 minuten geleden
Media: VS benoemen Kenia tot 'belangrijke niet-NAVO-bondgenoot'

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Joe Biden zal naar verwachting Kenia kwalificeren als een 'belangrijke niet-NAVO-bondgenoot' tijdens een driedaags staatsbezoek van de Keniaanse president William Ruto deze week. Dat meldt persbureau Reuters op basis van een bron die bekend is met de plannen.

2 uur geleden
AI-chef Meta: taalmodellen worden nooit zo slim als mensen

SAN FRANCISCO (ANP) - Volgens het hoofd kunstmatige intelligentie (AI) van Meta, Yann LeCun, kunnen op taal gebaseerde AI-modellen nooit zo slim worden als mensen. Ook stelt LeCun, in een interview met zakenkrant The Financial Times, dat de huidige AI-methoden gebrekkig zijn.

2 uur geleden
President Ecuador roept nieuwe noodtoestand uit

QUITO (ANP) - De Ecuadoraanse president Daniel Noboa heeft vanwege het dodelijke geweld in zijn land een nieuwe noodtoestand uitgeroepen in zeven van de 24 provincies. De maatregel zal zestig dagen van kracht zijn, blijkt uit een presidentieel decreet.

2 uur geleden
Macron aangekomen in Nieuw-Caledonië om conflict met separatisten

NOUMEA (ANP) - De Franse president Emmanuel Macron is geland in de Pacifische archipel Nieuw-Caledonië. Hij begint er aan een dag vol gesprekken waarin hij zal proberen de rellen te beëindigen die zijn veroorzaakt door een omstreden electorale hervorming. Dat meldt het Elysée.

3 uur geleden