Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trump houdt belastingaangiftes voorlopig uit handen van aanklager

Trump houdt belastingaangiftes voorlopig uit handen van aanklager

NEW YORK (ANP/RTR) - Donald Trump hoeft zijn belastingaangiftes voorlopig nog niet te overhandigen aan de openbaar aanklager van Manhattan, Cyrus Vance. Een rechter heeft dat in hoger beroep op verzoek van Trump uitgesteld. De uitspraak is een succesje voor de Amerikaanse president, die al een tijdlang lang probeert te voorkomen dat Vance inzicht krijgt in zijn financiële gegevens van de laatste acht jaar en in de boekhouding van zijn bedrijf.

Trump maakte bezwaar tegen het oordeel dat districtsrechter Victor Marrero op 20 augustus velde. Deze bepaalde dat Vance Trumps belastingpapieren kon opvragen bij diens vaste accountant Mazars USA en daarbij het eventuele hoger beroep niet hoefde af te wachten. De uitspraak van het Circuit Court of Appeals van Manhattan blokkeerde die mogelijkheid dinsdag. Een zitting waar beide partijen hun pleidooi kunnen houden is vastgesteld voor 25 september.

Aanklager Vance onderzoekt of Trump en de Trump Organization betrokken zijn bij een vermeende bank- en verzekeringsfraude. Het zou volgens hem zelfs kunnen gaan om grootschalig en crimineel gedrag dan kan leiden tot een strafrechtelijke vervolging.

Meer uit Buitenland

Oud-president Trump aangeklaagd om opslag geheime documenten

WASHINGTON (ANP/RTR) - Oud-president Donald Trump heeft op zijn socialemediasite Truth Social gemeld dat hij is aangeklaagd. Trump zei dat de aanklacht "schijnbaar" te maken heeft met de dozen vol geheime documenten die op zijn landgoed Mar-a-Lago in Palm Beach in de staat Florida zijn gevonden.

47 minuten geleden
Amerikaanse wetenschappers zien begin van El Niño

WASHINGTON (ANP/AFP) - Het weerverschijnsel El Niño lijkt te zijn begonnen, meldt het Amerikaanse National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA). Dat betekent dat de Stille Oceaan zal opwarmen. De wetenschappers houden rekening met nieuwe temperatuurrecords, mede omdat klimaatverandering het effect van El Niño kan versterken.

5 uur geleden
EU-landen bereiken doorbraak over asielbeleid

LUXEMBURG (ANP) - De EU-landen zijn het na een jarenlange patstelling eens geworden over het opvangen, terugsturen en verdelen van asielzoekers. Ze moeten nu nog wel overeenstemming bereiken met het Europees Parlement.

6 uur geleden
VS en VK: nauwer samenwerken als tegenwicht voor China en Rusland

WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk gaan nauwer economisch samenwerken om tegenwicht te kunnen bieden aan Rusland en China. Dat heeft de Britse premier Rishi Sunak bekendgemaakt na een overleg met president Joe Biden in het Witte Huis. Ze zijn het eens geworden over een "Atlantische Verklaring", volgens Sunak een "actieplan voor de toekomst van onze samenwerking". De landen willen onder meer nauwer samenwerken op het gebied van technologie, waaronder AI, energie en innovatie. Hij belooft dat de verklaring zal leiden tot een sterkere economie en daarmee nieuwe banen.

6 uur geleden
EU-landen touwtrekken over laatste twistpunten asielakkoord

LUXEMBURG (ANP) - De EU-landen hebben nog geen doorbraak bereikt in de jarenlange patstelling over het opvangen, terugsturen en verdelen van asielzoekers. Ze worden het vooral nog niet eens over welke landen in aanmerking komen om onwelkome asielzoekers naar terug te sturen.

7 uur geleden
Kerncentrale schakelt over op reservekoelwater na damdoorbraak

ENERHODAR (ANP/AFP) - Het waterpeil in het stuwmeer van de Oekraïense Dnipro-rivier is na de damdoorbraak zover gedaald dat het water niet meer gebruikt kan worden om de kerncentrale Zaporizja te koelen. Daarom moet nu worden overgeschakeld op de reserves. Het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) zei eerder dat er geen acuut gevaar is omdat er genoeg koelwater is voor een aantal maanden.

7 uur geleden
Amerikaanse media: Oekraïens offensief begonnen in het zuiden

ZAPORIZJA (ANP/RTR) - Het langverwachte Oekraïense offensief is volgens Amerikaanse media nu echt van start gegaan. Onder meer The Washington Post, NBC News en ABC News zeggen op basis van bronnen bij de Oekraïense strijdkrachten dat ze in het zuiden in de aanval zijn gegaan. Officieel is het nieuws niet bevestigd.

8 uur geleden