Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trump heft 'communicatieplatform' op zijn website op

Trump heft 'communicatieplatform' op zijn website op

PALM BEACH (ANP) - Het blog dan wel platform dat de Amerikaanse oud-president Donald Trump vorige maand lanceerde op zijn website is opgeheven. Het idee was dat hij op deze manier kon communiceren met aanhangers gezien zijn ban op Twitter en Facebook, maar hij is ermee gestopt.

Het was slechts een hulpmiddel naast de grotere inspanningen waar Trump en zijn team mee bezig zijn, liet Trumps adviseur Jason Miller weten aan nieuwszender CNBC. Hij wilde hier overigens verder niet op ingaan.

Na de bestorming van het Capitool in januari door aanhangers van de toenmalige president werd Trump verbannen van onder meer Twitter, Facebook en YouTube omdat hij aanvallers had opgehitst. Het idee was dat gebruikers op het ‘communicatieplatform’ genaamd 'From the Desk of Donald J. Trump' zijn berichten, foto’s en video’s door zouden posten op Twitter en Facebook. Een reactie achterlaten of in discussie gaan kon niet. Trump heeft eerder gezinspeeld op het creëren van een eigen socialemediaplatform.

Meer uit Buitenland

Taiwan: Chinese ballon gesignaleerd voor kust

TAIPEI (ANP/AFP) - Het Taiwanese ministerie van Defensie meldt dat een Chinese ballon vrijdag over de grens tussen de landen in de Straat van Taiwan is gevlogen. De ballon vloog volgens een woordvoerder een tijdlang oostwaarts en verdween toen. Het land houdt op 13 januari verkiezingen en vreest dat Beijing zich daarmee wil bemoeien.

14 minuten geleden
Negen aanklachten tegen presidentszoon Hunter Biden

LOS ANGELES (ANP) - Hunter Biden, de zoon van de Amerikaanse president Joe Biden, is donderdag in Los Angeles aangeklaagd voor belastingontwijking. De 53-jarige zou hebben verzuimd 1,4 miljoen dollar (bijna 1,3 miljoen euro) aan belasting te betalen, terwijl hij er volgens justitie een extravagante levensstijl op nahield.

1 uur geleden
Blinken: Israël moet meer doen om burgers in Gaza te beschermen

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken heeft Israël gemaand meer te doen om burgers in Gaza te beschermen. Blinken zei donderdag dat er een kloof is tussen Israëls "intentie om burgers te beschermen en de daadwerkelijke resultaten die we zien."

4 uur geleden
Schutter Las Vegas stuurde poederbrief naar andere universiteit

LAS VEGAS (ANP) - De man die woensdag drie mensen doodschoot op een universiteit in Las Vegas en een vierde persoon verwondde, stuurde vlak voor zijn daad 22 brieven naar andere universiteiten. De brieven werden onderschept voor bezorging. In minimaal één envelop werd wit poeder aangetroffen.

4 uur geleden
Ultranationalistische betogers botsen met politie in Jeruzalem

JERUZALEM (ANP/DPA/BELGA) - Bij de start van een mars van ultranationalistische Israëliërs in Jeruzalem is het donderdagavond tot confrontaties met de politie gekomen. De politie zou hebben verhinderd dat tientallen demonstranten door de Oude Stad, het ommuurde centrum, trokken.

8 uur geleden
Israëlische media delen beelden van Palestijnse gevangenen

TEL AVIV (ANP/AFP) - Israëlische media hebben donderdag beelden gedeeld van tientallen Palestijnse mannen die handboeien om hebben, geblinddoekt zijn en alleen ondergoed dragen. Volgens het Israëlische leger gaat het om "terroristen die zich hebben overgegeven".

8 uur geleden
Armenië en Azerbeidzjan werken aan normaliseren banden

BAKOE/JEREVAN (ANP/AFP) - Armenië en Azerbeidzjan laten in een zeldzame gezamenlijke verklaring weten stappen te zullen zetten om de onderlinge banden te normaliseren. Ze zijn overeengekomen het vertrouwen op te bouwen en als onderdeel daarvan zal er een gevangenenruil plaatsvinden. Bakoe laat 32 Armeense militairen vrij en Jerevan twee Azerbeidzjaanse militairen.

9 uur geleden