Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trump haalt uit naar 'corrupte' rechter in zwijggeldzaak

Trump haalt uit naar 'corrupte' rechter in zwijggeldzaak

SCHNECKSVILLE (ANP/RTR) - De Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump heeft hard uitgehaald naar de rechter die gaat over zijn eerste strafzaak. Hij omschreef rechter Juan Merchan op een campagnebijeenkomst in Pennsylvania als slinks en corrupt.

Trump wordt op meerdere plaatsen in de VS strafrechtelijk vervolgd. De zaak bij Merchan is komende maandag de eerste die voor de rechter komt en draait om het betalen van zwijggeld aan een pornoster.

Op de bijeenkomst in Schnecksville verklaarde Trump dat die rechter last heeft van 'TDS'. "Weet iemand wat TDS is? Klopt. Trump Derangement Syndrome", aldus de oud-president. Amerikaanse media hebben 'TDS' omschreven als een verschijnsel waarbij mensen zo'n hekel aan Trump hebben dat hij in hun ogen niks goeds meer kan doen.

Trump verwees ook naar de grootschalige aanval van Iran op Israël met drones en raketten. Hij suggereerde dat zoiets niet was gebeurd als hij president was geweest. "Dit komt doordat we veel zwakte tonen", zei Trump. Die sprak over "ongelofelijke" zwakte die niet zou zijn getoond "als wij aan de macht waren geweest".

Meer uit Buitenland

HRW: Israël moet niet censureren maar stoppen met zijn wreedheden

NEW YORK (ANP) - De mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) heeft zeer kritisch gereageerd op het besluit van Israël om de activiteiten van het netwerk Al Jazeera in zijn land te verbieden. "In plaats van te proberen de berichtgeving over de wreedheden in Gaza tegen te houden, zou Israël moeten stoppen met het plegen ervan", schreef de HRW-directeur voor Israël en Palestina, Omar Shakir, op X.

1 uur geleden
Hamas-delegatie dinsdag terug in Caïro voor onderhandelingen

CAÏRO (ANP/AFP/RTR) - De Hamas-delegatie die sinds zaterdag in Caïro was voor onderhandelingen over een wapenstilstand in Gaza is zondag vertrokken, maar keert dinsdag terug voor verdere gesprekken. Dat melden Egyptische staatsmedia.

1 uur geleden
Axios: Biden hield munitielevering aan Israël tegen

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse regering heeft afgelopen week een levering van munitie aan Israël stopgezet, bericht nieuwssite Axios op basis van Israëlische functionarissen. Het is voor het eerst sinds 7 oktober dat de Verenigde Staten zulke militaire leveringen pauzeren.

2 uur geleden
Hamas: delegatie verlaat Caïro na einde gesprekken over bestand

CAÏRO (ANP/AFP) - De onderhandelaars van de Palestijnse beweging Hamas vertrekken deze zondag nog uit Caïro, nu de gesprekken over een wapenstilstand in de Egyptische hoofdstad zijn geëindigd. Dat zei een Hamas-functionaris tegen persbureau AFP.

2 uur geleden
Nieuwszender Al Jazeera op zwart in Israël

JERUZALEM (ANP) - Al Jazeera is uit de lucht gehaald in Israël. Na de beslissing van de regering om de activiteiten van de Qatarese nieuwszender te verbieden, is de zender nu op zwart gegaan.

3 uur geleden
Xi gearriveerd in Parijs voor staatsbezoek en begin Europese tour

PARIJS (ANP/AFP) - De Chinese president Xi Jinping is in de Franse hoofdstad Parijs aangekomen voor een staatsbezoek, melden Chinese staatsmedia. Hij heeft er maandag een ontmoeting met de Franse president Emmanuel Macron en Europese Commissievoorzitter Ursula von der Leyen.

4 uur geleden
Grenspost Gaza gesloten na raketaanval Hamas

GAZA-STAD (ANP/RTR/AFP) - Israël heeft de grensovergang met Gaza bij Kerem Shalom gesloten na een raketaanval in de buurt. Hamas heeft de aanval opgeëist en zegt dat die gericht was op een Israëlische legerbasis. Er zijn meerdere Israëlische gewonden.

4 uur geleden