Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Trump haalt in zijn speech hard uit naar Biden'

'Trump haalt in zijn speech hard uit naar Biden'

WASHINGTON (ANP) - President Donald Trump zal zijn Democratische rivaal niet sparen tijdens zijn speech op de Republikeinse Conventie. Hij gaat hem op verschillende gebieden aanvallen, waaronder de economie. Dat meldt nieuwssite Politico op basis van twee ingewijden.

Het medium heeft ook fragmenten van de toespraak in handen. "Niet eerder hebben kiezers een duidelijkere keuze gehad tussen twee partijen, twee visies, twee filosofieën of twee agenda's", zal Trump naar verwachting zeggen. "We hebben de afgelopen vier jaar de schade opgeruimd die Joe Biden de laatste 47 jaar heeft toegebracht. Op de Democratische Conventie heb je amper een woord gehoord over hun agenda. Maar dat is niet omdat ze er geen hebben. Het is omdat hun agenda het meest extreme pakket voorstellen is dat ooit door een kandidaat van een grote partij is geopperd."

Volgens Politico is de speech van Trump in de loop van de week verder aangescherpt. Dat zou zijn gedaan omdat ze in het Witte Huis vinden dat de media de anti-Biden-boodschap van andere Republikeinen tijdens de conventie onvoldoende zouden hebben overgebracht.

Mildere toon

Desalniettemin zal de president, die vanuit het Witte Huis zal spreken, naar verwachting ook een mildere toon aanslaan. Zo zal hij zeggen dat Democraten en onafhankelijken bij de Republikeinse Partij welkom zijn als zij "geloven in de grootsheid van Amerika en de rechtschapenheid van het Amerikaanse volk". "Deze geweldige Amerikaanse geest heeft elke uitdaging overwonnen en ons naar het toppunt van het menselijk getild."

Trump accepteert donderdag de nominatie als presidentskandidaat voor de Republikeinen. Behalve de president komen onder anderen zijn dochter Ivanka, de leider van de Republikeinen in de Senaat Mitch McConnell en de omstreden juridisch adviseur Rudy Giuliani aan het woord.

Meer uit Buitenland

Bosbrandseizoen in Europa op weg naar piek

HOUTEN (ANP) - Komende weken neemt het aantal natuurbranden in Europa waarschijnlijk toe. Het aantal branden zal stijgen tot gemiddeld 27 per week, meldt Weeronline. In augustus is de piek, dan zijn er naar verwachting tachtig natuurbranden per week.

28 minuten geleden
Europese gevangenen uit Iran aangekomen in België

BRUSSEL (ANP) - De drie Europese gevangenen die Iran heeft vrijgelaten zijn zaterdag omstreeks 02.45 plaatselijke tijd geland op de militaire luchthaven in Melsbroek. Daar werden ze ontvangen door de Belgische minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib, zo schrijft het Belgische dagblad De Morgen.

2 uur geleden
YouTube stopt met verwijderen onware informatie verkiezingen VS

SAN BRUNO (ANP) - YouTube gaat stoppen met het verwijderen van content die ten onrechte beweert dat de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020 werden geplaagd door "fraude, fouten of haperingen", aldus het platform vrijdag. De beslissing kon snel rekenen op kritiek van voorstanders van het bestrijden van mis- en desinformatie.

4 uur geleden
Duizenden Canadezen in Quebec geëvacueerd vanwege bosbranden

MONTREAL (ANP) - Tienduizend mensen in de Canadese provincie Quebec hebben vrijdag te horen gekregen dat ze hun woningen moeten verlaten als gevolg van oprukkende bosbranden. Volgens parlementslid Stephane Lauzon zijn er zo'n honderd branden in de provincie waarvan er zo'n twintig onbeheersbaar zijn geworden. Ook zijn het er "veel meer dan gisteren".

6 uur geleden
Biden in toespraak:

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft vrijdagavond aangekondigd dat hij zaterdag zijn handtekening zal zetten onder het wetsvoorstel dat het schuldenplafond in de Verenigde Staten verhoogt. Hij zei dat om 19.00 uur plaatselijke tijd in zijn eerste toespraak vanuit het Oval Office in het Witte Huis sinds hij twee jaar geleden president werd.

7 uur geleden
Schikking producers Rust en nabestaanden cameravrouw goedgekeurd

SANTA FE (ANP) - Een rechter in New Mexico heeft de schikking tussen de familie van de overleden cameravrouw Halyna Hutchins en de producenten van de western Rust goedgekeurd. Er zijn geen financiële details bekendgemaakt.

11 uur geleden
Wagner-huurlingen vrijwel weg uit veroverd Bachmoet

BACHMOET (ANP/DPA) - Het Russische huurlingenleger Wagner heeft zijn aangekondigde terugtrekking uit de veroverde Oost-Oekraïense stad Bachmoet praktisch voltooid, meldt Wagner-baas Jevgeni Prigozjin. Van de Wagner-eenheden heeft 99 procent de stad verlaten. Alle posities zijn overgedragen aan het Russische ministerie van Defensie. Bachmoet was maandenlang het brandpunt van de Russische strijd om Oekraïens gebied.

12 uur geleden