Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trump haalt 76 miljoen dollar op tijdens conventie

Trump haalt 76 miljoen dollar op tijdens conventie

WASHINGTON (ANP) - President Donald Trump en de Republikeinse Partij hebben 76 miljoen dollar (ongeveer 64 miljoen euro) opgehaald tijdens de nominatieconventie die donderdagavond eindigde. Daarmee verslaan ze de Democraten die tijdens hun conventie van vorige week 70 miljoen dollar bijeenbrachten.

Trump zamelde zijn geld in via zijn campagne, het Republikeinse Nationale Comité en twee fondsenwervende organisaties: Trump Victory en Trump Make America Great Again.

De Trump-campagne beweerde ook dat de conventie 147,9 miljoen keer bekeken was op televisie en online, 25,9 miljoen meer dan bij de Democraten. Volgens tv-meetbureau Nielsen keken echter meer televisiekijkers naar de Democraten dan naar de Republikeinen.

Ongeveer 23,8 miljoen Amerikanen hebben volgens Nielsen donderdagavond tijdens de acceptatiespeech van Trump ingeschakeld. Zijn Democratische rivaal Joe Biden trok een week eerder tijdens zijn toespraak meer tv-kijkers: 24,6 miljoen.

Trump is erin geslaagd zijn tegenstander voor te blijven bij het inzamelen van fondsen voor de presidentsverkiezingen op 3 november, hoewel Biden de kloof aanzienlijk heeft gedicht. Eind juli hadden de Republikeinen meer dan 300 miljoen dollar in hun oorlogskas, de Democraten 294 miljoen. Campagnes en partijcomités rapporteren op 20 september de officiële cijfers over fondsenwerving aan de federale verkiezingscommissie.

Meer uit Buitenland

Vier vermiste kinderen na crash in Colombia levend gevonden

BOGOTA (ANP/RTR) - De vier kinderen die op 1 mei crashten met een vliegtuig in het Amazonewoud in Colombia zijn vrijdag gevonden. Alle vier zijn nog in leven. Dat bevestigen militaire autoriteiten aan Colombiaanse media.

1 uur geleden
Boris Johnson treedt af als parlementslid om partygate-onderzoek

LONDEN (ANP) - De Britse oud-premier Boris Johnson treedt af als lid van het Lagerhuis om een onderzoek naar het zogenoemde partygate-schandaal. Volgens Britse media heeft hij zijn zetel voor het district Uxbridge and South Ruislip per direct ingeleverd. Johnson zegt in een verklaring dat hij de resultaten van een parlementair onderzoek heeft ontvangen en dat die onderzoekscommissie hem uit het parlement probeerde te duwen.

6 uur geleden
Vrijgegeven stukken: Trump verdacht van 37 misdrijven

WASHINGTON (ANP/RTR/AFP) - Donald Trump wordt verdacht van 37 misdrijven. Dat blijkt uit rechtbankstukken die openbaar zijn gemaakt. De oud-president van de VS wordt onder meer verdacht van het achterhouden van documenten en het tegenwerken van een strafrechtelijk onderzoek.

7 uur geleden
Advocaten in Trumps strafzaak rond geheime documenten stappen op

WASHINGTON (ANP/RTR) - Twee advocaten die de Amerikaanse oud-president Donald Trump bijstonden in zijn federale strafzaak, zijn teruggetreden. Jim Trusty en John Rowley zeggen zelf te zijn opgestapt. Ze verdedigen hem ook niet meer in de zaak rond de bestorming van het Capitool, op 6 januari 2021.

9 uur geleden
Poetin: Oekraïens offensief is begonnen, maar onsuccesvol

MOSKOU (ANP/RTR) - Niet alleen internationale media en waarnemers stellen dat Oekraïne is begonnen met het langverwachte offensief, dat denkt ook de Russische president Vladimir Poetin. Hij zegt dat de aanval nog niet succesvol is en dat de Oekraïners nog geen van hun doelen hebben bereikt.

9 uur geleden
VN: onafhankelijk onderzoek naar doorbraak Kachovka-dam nodig

GENÈVE (ANP/DPA) - Er is eerst meer onderzoek nodig rond het instorten van de Kachovka-dam in het zuiden van Oekraïne om vast te stellen wat er is gebeurd. "De omstandigheden van het incident zijn vooralsnog te onduidelijk", stelt woordvoerder Jeremy Laurence van het mensenrechtenbureau van de Verenigde Naties OHCHR. Volgens de woordvoerder is het nog te vroeg om te spreken van een oorlogsmisdaad.

10 uur geleden
Berlusconi terug in het ziekenhuis voor controles

MILAAN (ANP) - De Italiaanse oud-premier Silvio Berlusconi is vrijdag weer opgenomen in het ziekenhuis. Zijn dokters zeggen tegen Italiaanse media dat het om controles gaat vanwege zijn chronische leukemie. De controles zijn weliswaar enkele dagen naar voren gehaald, maar er zou volgens dokters en partijgenoten geen reden zijn voor paniek.

11 uur geleden