Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Trump gaat weer bijeenkomsten organiseren voor zijn achterban'

'Trump gaat weer bijeenkomsten organiseren voor zijn achterban'

WASHINGTON (ANP) - Donald Trump gaat weer bijeenkomsten organiseren voor zijn achterban, meldt persbureau Bloomberg. Een persoon die bekend is met de plannen van de Amerikaanse oud-president zegt dat de eerste twee evenementen al in juni zullen plaatsvinden.

De rally's werden eerder gehouden tijdens Trumps presidentschap en verkiezingscampagnes. Het is volgens de bron nog niet bekend waar de nieuwe bijeenkomsten worden gehouden. Dat wordt nog bepaald door het team van Trump.

Met de bijeenkomsten krijgt de oud-president een groot platform waarmee hij weer direct kan communiceren met zijn achterban. Sinds de bestorming van het parlementsgebouw door zijn aanhangers is hij niet meer welkom op sociale media als Facebook en Twitter. Trump plaatst sindsdien zijn uitlatingen op zijn eigen website en af en toe worden die ook gedeeld door conservatieve tv-zenders.

De 74-jarige Trump heeft nog niet bekendgemaakt of hij in 2024 weer mee wil doen aan de presidentsverkiezingen, maar zinspeelt wel op een nieuwe deelname. De oud-president heeft nog veel steun binnen de Republikeinse partij. Een Trump-criticus binnen de partij, Liz Cheney, verloor woensdag een belangrijke functie in de fractie in het Huis van Afgevaardigden. De ex-president steunde het idee om haar te laten vervangen door Elise Stefanik, die het in de afgelopen jaren meermaals voor hem opnam.

Meer uit Buitenland

Agenten gewond na zelfmoordaanslag in Ankara

ANKARA (ANP/AFP/RTR) - Volgens het Turkse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft een persoon zichzelf opgeblazen op een paar honderd meter van de ingang van het Turkse parlement in Ankara. Een tweede persoon kon worden "geneutraliseerd" voordat hij schade kon aanrichten. Het ministerie spreekt van een "terroristische aanslag".

42 minuten geleden
Drie graanschepen vertrokken uit Oekraïne, ondanks aanvallen

ODESA (ANP/AFP/RTR) - Er zijn zondagochtend opnieuw drie graanschepen vertrokken uit Oekraïense havens nabij Odesa aan de Zwarte Zee. Dat blijkt uit informatie van MarineTraffic, dat het wereldwijde scheepvaartverkeer monitort.

1 uur geleden
Explosie en geweerschoten bij Turks parlement

ANKARA (ANP/AFP) - Vlakbij het Turkse parlement, in de hoofdstad Ankara, zijn een zware explosie en geweerschoten waargenomen. Het parlement zou later op de dag na een reces opnieuw openen. Het Turkse ministerie van Binnenlandse Zaken laat in een eerste reactie weten dat het zou gaan om "een terroristische aanslag".

1 uur geleden
Partij die wil breken met Kyiv wint Slowaakse verkiezingen

BRATISLAVA (ANP/RTR) - De populistische partij Smer-SD heeft de parlementsverkiezingen in Slowakije gewonnen. Na het tellen van de stemmen in ruim 99 procent van de kiesdistricten staat de partij van voormalig premier Robert Fico op 23,3 procent.

2 uur geleden
Dierenarts in Duitsland wordt verpletterd door koe en sterft

RAISTING (ANP/DPA) - Een 67-jarige dierenarts is zaterdagmiddag in Duitsland omgekomen door een arbeidsongeval met een koe. De man werd door het dier verpletterd in een stal in Raisting, een klein plaatsje in de Duitse deelstaat Beieren.

8 uur geleden
Populistische Smer-SD wint verkiezingen Slowakije

BRATISLAVA (ANP/RTR) - De populistische Smer-SD heeft de parlementsverkiezingen in Slowakije gewonnen. Na het tellen van de stemmen in ruim 99 procent van de kiesdistricten staat de partij van voormalig premier Robert Fico op 23,3 procent. De liberale partij Progressief Slowakije (PS), die zaterdag in meerdere exitpolls nog werd aangewezen als winnaar, staat op 17 procent en HLAS is goed voor ongeveer 15 procent.

11 uur geleden
Amerikaans Huis neemt voorstel McCarthy aan en voorkomt shutdown

WASHINGTON (ANP/RTR) - Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft zaterdag ingestemd met een voorstel van de Republikein Kevin McCarthy voor een noodfinanciering. De dreigende shutdown van de overheid is daarmee voorlopig van de baan. De overbruggingsperiode is 45 dagen.

12 uur geleden