Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trump gaat tekeer tegen Biden in eerste speech na debat

Trump gaat tekeer tegen Biden in eerste speech na debat

MIAMI (ANP) - De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump is dinsdagavond (lokale tijd) genadeloos tekeergegaan tegen president Joe Biden, die sinds een zwak optreden in een debat met hem onder druk staat zich terug te trekken als de Democratische presidentskandidaat. Trumps toespraak in Miami voor eigen supporters was zijn eerste publieke optreden sinds het debat tussen de twee.

"Het is de grootste doofpotoperatie in de politieke geschiedenis", zei Trump aan het begin van een 75 minuten durende toespraak, die bijna geheel gericht was op zijn 81-jarige verkiezingsrivaal. "Zoals jullie weten zijn de Democraten allemaal samenzweerders in het sinistere complot om het Amerikaanse publiek te bedriegen over de cognitieve capaciteiten van de man in het Witte Huis."

Commentatoren hadden opgemerkt hoe de 78-jarige Trump zich de afgelopen dagen relatief rustig had gehouden, terwijl Biden zijn best deed het Amerikaanse publiek te overtuigen dat hij geschikt is voor een nieuwe ambtstermijn als president. Nu typeerde hij Biden echter als een "corrupte, incompetente, cognitief gehandicapte" leider, die geen idee heeft waarmee hij bezig is.

Golf

In een typisch Trump-toespraak, bij tijd en wijlen onnavolgbaar en incoherent en vol overdrijvingen en onwaarheden, beschuldigde Trump Biden ervan regelmatig afwezig te zijn in het Witte Huis. Op die momenten zou de regering geleid worden door zijn zoon Hunter, met de hulp van First Lady Jill Biden.

In een wat luchtiger moment daagde Trump Biden uit voor een nieuw debat zonder moderators, waarin "de sterkste man zal blijven staan". Ook daagde hij Biden uit voor een rondje golf. "Het zal een van de meest bekeken sportevenementen in de geschiedenis zijn", zei hij. "Ik geef Joe Biden zelfs tien slagen voorsprong. Als hij wint, geef ik een miljoen dollar aan een goed doel van zijn keuze. En ik wed dat hij dit aanbod niet aanneemt."

Meer uit Buitenland

18-jarige opgepakt voor hulp bij plannen aanslag op Spelen

PARIJS (ANP) - De Franse politie heeft donderdag een 18-jarige man gearresteerd die mogelijk heeft geholpen met het voorbereiden van een aanslag op de Olympische Spelen. Hij stond in contact met een leeftijdgenoot die eerder deze week werd aangehouden, melden Franse media.

1 uur geleden
NBC: Obama spreekt binnenkort steun uit aan Harris

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse oud-president Barack Obama spreekt binnenkort publiekelijk zijn steun uit aan Kamala Harris als nieuwe presidentskandidaat, meldt NBC. De Amerikaanse tv-zender schrijft op basis van vier bronnen dat Obama zijn steun aan de vicepresident al privé heeft uitgesproken.

2 uur geleden
Dodental aardverschuivingen Ethiopië verder opgelopen

ADDIS ABEBA (ANP/AFP) - Het dodental door aardverschuivingen in het zuiden van Ethiopië is opgelopen naar bijna 260, meldt OCHA op basis van lokale autoriteiten. De VN-hulporganisatie verwacht een verdere stijging naar tot wel vijfhonderd.

3 uur geleden
Doden en gewonden in Taiwan door tyfoon Gaemi 

TAIPEI (ANP/DPA/AFP) - In Taiwan zijn zeker twee doden gevallen door tyfoon Gaemi. Er zijn minstens 279 gewonden geteld. Daarnaast worden negen bemanningsleden van een gezonken vrachtschip vermist. Door Gaemi zijn ook 21 mensen om het leven gekomen in de Filipijnen.

5 uur geleden
Poetin en Assad bespreken in Moskou situatie Midden-Oosten

MOSKOU (ANP/RTR/AFP) - De Russische president Vladimir Poetin heeft op woensdag Bashar al-Assad, de president van Syrië, in Moskou ontmoet. Dit meldt Poetins persdienst op donderdag.

5 uur geleden
Opnieuw hoge temperatuur gemeten, net geen nieuw record

LONDEN (ANP) - Het blijft wereldwijd uitzonderlijk warm, ook al is er net geen nieuw record geregistreerd. Op dinsdag was de gemiddelde temperatuur in de wereld 17,15 graden. Dat is een fractie lager dan het record van maandag, toen het gemiddelde na correctie uitkwam op 17,16 graden.

6 uur geleden
Vluchten Frankfurt na protest hervat, ook weer actie in Oslo

FRANKFURT (ANP/RTR/AFP) - Het vliegverkeer op Frankfurt Airport wordt geleidelijk hervat na een actie van klimaatactivisten, meldt de luchthaven. Betogers van Letzte Generation hadden zich aan het asfalt vastgeplakt. Activisten zeggen ook weer actie te voeren in Noorwegen.

6 uur geleden