Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trump en kinderen proberen dagvaarding in New York te blokkeren

Trump en kinderen proberen dagvaarding in New York te blokkeren

NEW YORK (ANP) - Advocaten hebben geprobeerd namens Donald Trump en zijn kinderen dagvaardingen van de openbaar aanklager in New York te blokkeren. Volgens de advocaten gaat aanklager Letitia James "selectief" te werk in haar onderzoek naar de Trump Organization, staat te lezen in documenten die de advocaten dinsdag indienden bij de rechtbank in New York.

Vorige maand dagvaardde James het holdingbedrijf van de familie Trump omdat de onderneming een verkeerde voorstelling van zaken zou geven rond de waarde van verschillende activa van het bedrijf. James zei toen significante nieuwe informatie te hebben die dat suggereerde.

James wilde er met de dagvaardingen voor zorgen dat Trumps kinderen Donald Trump junior en Ivanka Trump zouden getuigen in het onderzoek, dat al bijna drie jaar loopt.

Volgens de advocaten van de familie Trump zou James, die Democraat is, het voorzien hebben op de voormalige president omdat hij Republikein is. James zou "zijn politieke perspectief" afkeuren en "zich proberen te mengen in zijn politieke ambities."

Maandag had het team van Trump nog documenten ingediend rond een andere rechtszaak tegen de voormalig president, namelijk die van politieagenten van het Capitool die op 6 januari 2021 dienst hadden toen het overheidsgebouw bestormd werd. De agenten "klampen zich vast aan een strohalm" door Trump aan de bestorming te verbinden, staat er in die documenten. De burgemeester van Washington en voorzitter van het Huis der Afgevaardigden Nancy Pelosi zouden verantwoordelijkheid dragen, volgens Trumps team.

"Uit publiek beschikbare documenten blijkt juist dat president Trump degene was die Washington DC probeerde te beschermen in aanloop naar 6 januari, door de Nationale Garde toestemming te geven het Capitool te beschermen", staat er in het document.

Meer uit Buitenland

Vracht van eerste graanschip uit Oekraïne geweigerd door koper

ISTANBUL (ANP/RTR) - De Razoni, het eerste schip dat sinds de Russische invasie een Oekraïense haven verliet onder een door de VN en Turkije bemiddeld akkoord, is op zoek naar een andere haven om zijn graanvracht te lossen. Het schip wordt daartoe gedwongen omdat de Libanese koper de lading weigert, nu die meer dan vijf maanden te laat geleverd is.

3 uur geleden
VS steunen Oekraïense overheidsfinanciën met 4,5 miljard dollar

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Verenigde Staten sturen de Oekraïense regering nog eens 4,5 miljard dollar, waardoor de totale Amerikaanse begrotingssteun aan het land sinds de Russische invasie in februari op 8,5 miljard dollar komt, meldt het Amerikaanse Agentschap voor Internationale Ontwikkeling (USAID).

6 uur geleden
Twee verdachten doden zwarte man VS krijgen levenslang

BRUNSWICK (ANP/RTR) - Een federale rechter in de Amerikaanse staat Georgia heeft Travis McMichael en zijn vader Gregory McMichael tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld voor het plegen van de moord op Ahmaud Arbery in 2020. Arbery, een zwarte man, werd neergeschoten toen hij door een grotendeels witte wijk jogde.

7 uur geleden
Rusland wil atoomwaakhond toelaten tot kerncentrale Oekraïne

MOSKOU (ANP/RTR) - Rusland wil de internationale atoomwaakhond IAEA toelaten tot de veroverde Oekraïense kerncentrale Zaporizja, de grootste van Europa. De Russen zijn klaar om een ​​bezoek van het Internationaal Agentschap voor Atoomenergie mogelijk te maken, aldus het Russische persbureau RIA Novosti.

8 uur geleden
VS en EU willen snel akkoord met Iran in atoomoverleg

WENEN/TEHERAN (ANP/AFP/RTR) - De Verenigde Staten en de Europese Unie willen dat er snel een akkoord komt in het atoomoverleg met Iran. Iran zei maandag dat een akkoord nog ver weg is en dat er meer gesproken moet worden.

8 uur geleden
Duitse oud-kanselier Schröder mag lid blijven van regeringspartij

HANNOVER (ANP) - De Duitse regeringspartij SPD gaat het lidmaatschap van oud-bondskanselier Gerhard Schröder niet beëindigen vanwege diens vriendschap met de Russische president Vladimir Poetin en banden met Russische staatsenergiebedrijven. Er is volgens een arbitragecommissie geen bewijs dat er partijregels zijn overtreden, melden Duitse media.

10 uur geleden
Komende dagen ook erg warm in landen om ons heen

DEN HAAG (ANP) - Niet alleen in Nederland wordt het de komende dagen warm, ook in de nabijgelegen landen wordt het behoorlijk heet. Duitsland krijgt volgens Weeronline te maken met vergelijkbare temperaturen van 30 tot 33 graden. In Frankrijk wordt het nog een stuk heter.

11 uur geleden