Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trump en kinderen proberen dagvaarding in New York te blokkeren

Trump en kinderen proberen dagvaarding in New York te blokkeren

NEW YORK (ANP) - Advocaten hebben geprobeerd namens Donald Trump en zijn kinderen dagvaardingen van de openbaar aanklager in New York te blokkeren. Volgens de advocaten gaat aanklager Letitia James "selectief" te werk in haar onderzoek naar de Trump Organization, staat te lezen in documenten die de advocaten dinsdag indienden bij de rechtbank in New York.

Vorige maand dagvaardde James het holdingbedrijf van de familie Trump omdat de onderneming een verkeerde voorstelling van zaken zou geven rond de waarde van verschillende activa van het bedrijf. James zei toen significante nieuwe informatie te hebben die dat suggereerde.

James wilde er met de dagvaardingen voor zorgen dat Trumps kinderen Donald Trump junior en Ivanka Trump zouden getuigen in het onderzoek, dat al bijna drie jaar loopt.

Volgens de advocaten van de familie Trump zou James, die Democraat is, het voorzien hebben op de voormalige president omdat hij Republikein is. James zou "zijn politieke perspectief" afkeuren en "zich proberen te mengen in zijn politieke ambities."

Maandag had het team van Trump nog documenten ingediend rond een andere rechtszaak tegen de voormalig president, namelijk die van politieagenten van het Capitool die op 6 januari 2021 dienst hadden toen het overheidsgebouw bestormd werd. De agenten "klampen zich vast aan een strohalm" door Trump aan de bestorming te verbinden, staat er in die documenten. De burgemeester van Washington en voorzitter van het Huis der Afgevaardigden Nancy Pelosi zouden verantwoordelijkheid dragen, volgens Trumps team.

"Uit publiek beschikbare documenten blijkt juist dat president Trump degene was die Washington DC probeerde te beschermen in aanloop naar 6 januari, door de Nationale Garde toestemming te geven het Capitool te beschermen", staat er in het document.

Meer uit Buitenland

Laatste vermiste dood gevonden na vulkaanuitbarsting Indonesië

JAKARTA (ANP/AFP) - Indonesische reddingswerkers hebben het lichaam gevonden van de laatste persoon die nog vermist werd na een vulkaanuitbarsting op Sumatra. Het dodental stijgt daarmee naar 23.

24 minuten geleden
Kremlin waarschuwt NAVO over inzet F-16's door Oekraïne

MOSKOU (ANP) - Het eventueel leveren van F-16-gevechtsvliegtuigen door westerse landen aan Oekraïne vergroot de kans op een directe confrontatie tussen Rusland en de NAVO, waarschuwt het Kremlin. Onder meer Nederland is van plan een aantal van deze gevechtsvliegtuigen naar Oekraïne te sturen.

36 minuten geleden
Hoekstra op top: COP28 moet 'begin van einde' zijn voor fossiel

DUBAI (ANP) - Als het aan de Europese Unie ligt, is deze klimaattop het "begin van het einde" van fossiele brandstoffen. Dat benadrukt Eurocommissaris Wopke Hoekstra woensdag op zijn eerste persconferentie op de COP28 in Dubai.

44 minuten geleden
Britse oud-premier Johnson biedt excuses aan in corona-onderzoek

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse oud-premier Boris Johnson heeft zijn excuses aangeboden aan de nabestaanden van overleden coronapatiënten. Dit deed hij woensdag aan het begin van zijn verhoor door een parlementaire commissie die onderzoek doet naar het regeringsbeleid tijdens de coronapandemie.

56 minuten geleden
Erdogan eist F-16's voor akkoord NAVO-lidmaatschap Zweden

ANKARA (ANP/RTR) - De Turkse president Recep Tayyip Erdogan wil dat het Amerikaanse Congres de verkoop van F-16-gevechtsvliegtuigen aan Turkije goedkeurt en dan kan tegelijkertijd het Turkse parlement instemmen met de toetreding van Zweden tot de NAVO. Erdogan zei dat hij als president in deze kwestie "alles wat hij moest doen, heeft volbracht en dat hij nu wel verwachtingen heeft". Hij vindt dat nu het Congres aan zet is.

1 uur geleden
Poetin begint aan bezoek Verenigde Arabische Emiraten

ABU DHABI (ANP/RTR) - De Russische president Vladimir Poetin is in Abu Dhabi begonnen aan een kort bezoek aan de Verenigde Arabische Emiraten. Hij gaat woensdag ook nog naar Saudi-Arabië. Hij zal het tijdens zijn zeldzame bezoek aan het buitenland hebben over onder meer olie en de oorlog in Oekraïne.

1 uur geleden
VN halverwege klimaattop: goed begonnen, maar nog veel meer nodig

DUBAI (ANP) - De klimaattop is goed begonnen, maar "we nemen onszelf in de maling als we denken" dat daarmee het belangrijkste behaald is op de COP28. Dat benadrukt Simon Stiell, baas van VN-klimaatorganisatie UNFCCC, woensdag op de top in Dubai.

2 uur geleden