Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trump en kinderen proberen dagvaarding in New York te blokkeren

Trump en kinderen proberen dagvaarding in New York te blokkeren

NEW YORK (ANP) - Advocaten hebben geprobeerd namens Donald Trump en zijn kinderen dagvaardingen van de openbaar aanklager in New York te blokkeren. Volgens de advocaten gaat aanklager Letitia James "selectief" te werk in haar onderzoek naar de Trump Organization, staat te lezen in documenten die de advocaten dinsdag indienden bij de rechtbank in New York.

Vorige maand dagvaardde James het holdingbedrijf van de familie Trump omdat de onderneming een verkeerde voorstelling van zaken zou geven rond de waarde van verschillende activa van het bedrijf. James zei toen significante nieuwe informatie te hebben die dat suggereerde.

James wilde er met de dagvaardingen voor zorgen dat Trumps kinderen Donald Trump junior en Ivanka Trump zouden getuigen in het onderzoek, dat al bijna drie jaar loopt.

Volgens de advocaten van de familie Trump zou James, die Democraat is, het voorzien hebben op de voormalige president omdat hij Republikein is. James zou "zijn politieke perspectief" afkeuren en "zich proberen te mengen in zijn politieke ambities."

Maandag had het team van Trump nog documenten ingediend rond een andere rechtszaak tegen de voormalig president, namelijk die van politieagenten van het Capitool die op 6 januari 2021 dienst hadden toen het overheidsgebouw bestormd werd. De agenten "klampen zich vast aan een strohalm" door Trump aan de bestorming te verbinden, staat er in die documenten. De burgemeester van Washington en voorzitter van het Huis der Afgevaardigden Nancy Pelosi zouden verantwoordelijkheid dragen, volgens Trumps team.

"Uit publiek beschikbare documenten blijkt juist dat president Trump degene was die Washington DC probeerde te beschermen in aanloop naar 6 januari, door de Nationale Garde toestemming te geven het Capitool te beschermen", staat er in het document.

Meer uit Buitenland

Von der Leyen: als Israël Rafah binnenvalt komt EU in actie

MAASTRICHT (ANP) - Als Israël toch het met vluchtelingen volgepakte Rafah in de Gazastrook binnenvalt, zal de Europese Unie actie ondernemen. "Dan overleggen we met onze lidstaten en komen we in actie", zegt voorzitter Ursula von der Leyen van de Europese Commissie. Maar of de EU dan met sancties komt, wil ze niet zeggen.

5 minuten geleden
VS zien wangedrag bij vijf eenheden Israëlische strijdkrachten

WASHINGTON (ANP/RTR/AFP) - De Verenigde Staten hebben vastgesteld dat vijf eenheden van het Israëlische leger verantwoordelijk zijn voor grove schendingen van de mensenrechten van Palestijnen. Het gaat om mishandelingen op de bezette Westelijke Jordaanoever voordat in oktober de oorlog tussen Israël en Hamas in de Gazastrook uitbrak.

20 minuten geleden
Clash met radicaal-rechts meteen centraal in EU-verkiezingsdebat

MAASTRICHT (ANP) - De aftrap van het verkiezingsdebat van Europese lijsttrekkers is meteen uitgelopen op een aanvaring tussen radicaal-rechts en de andere partijen. Het rechts-nationalistische boegbeeld Anders Vistisen noemde Brussel een ondemocratisch moeras waar bureaucraten de dienst uitmaken. Maar radicaal-rechts opent zo zelf de aanval op de democratie, bracht Groenen-voorman Bas Eickhout daartegenin.

30 minuten geleden
Zes Grieken veroordeeld voor een van dodelijkste natuurbranden

ATHENE (ANP/AFP/RTR) - Een rechtbank in Athene heeft zes mensen veroordeeld voor verwoestende natuurbranden in 2018 waarbij meer dan honderd mensen om het leven kwamen. De zes, onder wie leden van de brandweer, hoeven niet de cel in, maar moeten wel boetes betalen tot 40.000 euro voor dood door schuld en grove nalatigheid.

3 uur geleden
Cameron: wapenstilstand van 40 dagen in laatste voorstel Gaza

RIYAD (ANP/RTR/AFP) - In het jongste voorstel voor de oorlog in de Gazastrook staat een wapenstilstand van veertig dagen en de vrijlating van potentieel duizenden Palestijnse gevangenen in ruil voor de vrijlating van Israëlische gijzelaars. De Britse minister van Buitenlandse Zaken, David Cameron, maakte dat bekend en spreekt van een "zeer gul aanbod".

4 uur geleden
NAVO-chef gepikeerd over getreuzel NAVO-landen met Oekraïne

KYIV (ANP) - Het getreuzel van de NAVO-landen om wapens aan Oekraïne te leveren heeft inmiddels "serieuze gevolgen op het slagveld", heeft NAVO-chef Jens Stoltenberg in Kyiv gezegd, verwijzend naar de verliezen die Oekraïne lijdt tegen Rusland.

4 uur geleden
Europees Parlement spreekt kiezer aan met onheilspellende taal

BRUSSEL (ANP) - Het Europees Parlement wijst kiezers op hun verantwoordelijkheid om een stem uit te brengen bij de komende Europese verkiezingen. De democratie "staat op het spel" en kiezers moeten die versterken door mee te doen, stelt het parlement. "Anders beslissen anderen voor jou", is de dreigende toevoeging waarmee het parlement de kiezer aanspreekt.

4 uur geleden