Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trump eist excuses van coureur Wallace voor 'hoax'

Trump eist excuses van coureur Wallace voor 'hoax'

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Donald Trump vindt dat Nascar-coureur Darrell 'Bubba' Wallace excuses moet maken. Volgens Trump was het incident met de vermeende strop die vorige maand voorafgaand aan een race in Alabama werd aangetroffen in de pitbox van Wallace allemaal verzonnen.

"Heeft Bubba Wallace zich al verontschuldigd tegenover al die geweldige Nascar-coureurs en officials die hem te hulp schoten, naast hem stonden en bereid waren om alles voor hem op te offeren, maar er vervolgens achter kwamen dat het allemaal gewoon weer een HOAX was?", schrijft de president op Twitter. "Dit en het besluit over de vlag heeft geleid tot de laagste kijkcijfers OOIT!"

Een medewerker van het team van Wallace trof vorige maand op het circuit van Talladega in de pitbox een stuk touw aan, dat leek op een strop. Wallace dacht aan een doodsbedreiging. De enige zwarte coureur in de Nascar-series had zich in de weken daarvoor regelmatig uitgesproken tegen racisme en ongelijkheid, naar aanleiding van de dood van George Floyd in Minneapolis. Op verzoek van Wallace werd ook de zogeheten confederatievlag, die in de ogen van veel zwarte Amerikanen een symbool van racisme is, in de ban gedaan bij de Nascar-circuits.

Garagedeur

Uit onderzoek van de FBI bleek later dat het betreffende stuk touw al maanden in de betreffende pitbox hing en bedoeld was om de garagedeur open te maken. Wallace, die de garage een week voor de race kreeg toegewezen, zei opgelucht te zijn "dat het niet was waar we voor vreesden".

Wallace kreeg extra beveiliging op het circuit en zijn auto werd voor de race van top tot teen geïnspecteerd, om er zeker van te zijn dat er niet mee was geknoeid.

Meer uit Sport

Zwemmer Kamminga neemt revanche op Corbeau in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Arno Kamminga en Caspar Corbeau hebben bij limietwedstrijden zwemmen in Rotterdam er op de 100 meter schoolslag een mooi gevecht van gemaakt. Kamminga won in een tijd van 59,26 seconden. Dat was onder de limiet (59,49) voor deelname aan de Spelen, een grens die hij in oktober in Boedapest al had geslecht.

8 uur geleden
Schaatssters grijpen in Stavanger naast zege op teamsprint

STAVANGER (ANP) - De Nederlandse schaatssters hebben bij de wereldbeker in Stavanger naast het goud gegrepen op de teamsprint. Marrit Fledderus, Femke Kok en Antoinette Rijpma-de Jong konden met 1.28,17 niet tippen aan de tijd van de Verenigde Staten (1.27,92) en werden tweede. Canada eindigde als derde.

10 uur geleden
Schaatsers vallen uit op teamsprint na val Scheperkamp

STAVANGER (ANP) - De Nederlandse schaatsers zijn bij de wereldbekerwedstrijden in Stavanger uitgevallen op het onderdeel teamsprint. Bij de start ging de schaats van Merijn Scheperkamp kapot, die daardoor ten val kwam. Hein Otterspeer en Tijmen Snel waren de andere schaatsers.

10 uur geleden
Streep door super-G in Beaver Creek door harde wind en sneeuwval

BEAVER CREEK (ANP) - Ook de super-G bij de mannen van zondag in het Amerikaanse Beaver Creek is afgelast. De internationale skifederatie FIS laat weten dat de harde wind en de hevige sneeuwval daartoe hebben geleid. Op vrijdag en zaterdag ging er al een streep door de eerste en tweede afdaling.

11 uur geleden
Schaatsster Groenewoud tweede achter Sablikova op 5000 meter

STAVANGER (ANP) - Schaatsster Marijke Groenewoud is bij de wereldbekerwedstrijd in het Noorse Stavanger als tweede geëindigd op de 5000 meter. De 24-jarige Friezin was met 7.03,27 alleen langzamer dan Martina Sablikova uit Tsjechië. Ragne Wiklund uit Noorwegen werd derde.

11 uur geleden
Veldrijder Iserbyt troeft Nederlanders af in wereldbekercross

FLAMANVILLE (ANP) - De Belgische veldrijder Eli Iserbyt heeft zijn leidende positie in het wereldbekerklassement verstevigd. De renner van Pauwels Sauzen - Bingoal troefde in het Franse Flamanville de Nederlanders Lars van der Haar (tweede) en Pim Ronhaar (derde) af en boekte zo zijn zesde zege van het seizoen. In de wereldbeker was Iserbyt eerder de beste in Troyes.

11 uur geleden
Schaatsster Kok pakt brons op 500 meter in Stavanger

STAVANGER (ANP) - Femke Kok is bij de wereldbekerwedstrijden in Stavanger als derde geëindigd op de 500 meter. De 23-jarige wereldkampioene reed 38,01 en was daarmee langzamer dan de Zuid-Koreaanse Kim Min-sun, die won in 37,73. Olympisch kampioene Erin Jackson zat daar met 37,75 vlak achter en werd tweede.

12 uur geleden