Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trump: eind dit jaar nog coronavaccin

Trump: eind dit jaar nog coronavaccin

WASHINGTON (ANP/AFP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Donald Trump verwacht dit jaar nog een vaccin te hebben voor het coronavirus. Dat zei hij tijdens een viering van Onafhankelijkheidsdag op het Witte Huis in Washington.

"We zijn onvoorstelbaar goed bezig", aldus Trump over de zoektocht naar een geneesmiddel voor het longvirus. Meerdere vaccins worden momenteel getest, stelde president. Viroloog Anthony Fauci zei eerder dat een vaccin mogelijk begin 2021 klaar kan zijn.

Trump uitte in zijn speech ter gelegenheid van 4 juli opnieuw kritiek op demonstranten die protesteren tegen politiegeweld en racisme in de VS. Dergelijke protesten vinden al weken plaats sinds de dood van George Floyd. Ook in Washington werd zaterdag weer gedemonstreerd.

Radicaal links

"We zijn in het proces radicaal links te verslaan", zei Trump, die in grote lijnen dezelfde boodschap verkondigde als bij een bijeenkomst in South Dakota een dag eerder. "De marxisten, de anarchisten, de opruiers, de plunderaars en de mensen die in veel gevallen absoluut geen idee hebben wat ze aan het doen zijn."

Ondanks het feit dat de afgelopen dagen recordaantallen nieuwe corona-infecties werden gemeld in de VS en de president onder vuur ligt vanwege zijn aanpak van de virusuitbraak, prees Trump de "vooruitgang" die zijn regering volgens hem boekt in de bestrijding van het longvirus. De Republikein haalde ook weer uit naar China, waar het virus voor het eerst opdook. Volgens Trump heeft Peking de ernst van de uitbraak van begin af aan verdoezeld en moet het land "volledig verantwoordelijk" gehouden worden.

Meer uit Buitenland

EU-kopstukken beloven Oekraïne pal te staan in derde oorlogsjaar

BRUSSEL (ANP) - Oekraïne kan ook twee jaar na de Russische invasie rekenen op de "onwankelbare" steun van de Europese Unie, verzekeren de voorzitters van de belangrijkste Europese instellingen. "Meer dan ooit" zelfs, ook al stapelen de sombere berichten over Oekraïne zich bij het aanbreken van het derde oorlogsjaar op.

1 uur geleden
Rusland zet moeder onder druk over snelle begrafenis Navalny

MOSKOU (ANP/RTR) - Aleksej Navalny's moeder moet van de Russische autoriteiten binnen drie uur besluiten over een besloten begrafenis, anders wordt zijn lichaam door de gevangenisautoriteit begraven op het strafkamp waar hij vastzat, meldt Navalny's woordvoerder op X. Navalny overleed daar vorige week onder volgens zijn team verdachte omstandigheden.

3 uur geleden
Bondsdag stemt voor legalisering cannabis

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse Bondsdag heeft vrijdag ingestemd met het wetvoorstel van de regering om onder voorwaarden het bezit en de kweek van cannabis voor eigen gebruik te legaliseren. Het voorstel was omstreden, maar kon uiteindelijk rekenen op de steun van een grote meerderheid van de parlementariërs: 407 stemden voor, 226 tegen en 4 onthielden zich.

3 uur geleden
Autoriteiten melden tien doden door brand flatgebouw Valencia

VALENCIA (ANP/AFP/RTR) - Door de brand in een appartementencomplex in Valencia zijn zeker tien doden gevallen, meldt de burgemeester van de Spaanse stad. Donderdagmiddag brak een verwoestende brand uit in de torenflat.

4 uur geleden
Belgische youtuber Acid zamelt 127.000 euro in na veroordeling

BRUSSEL (ANP) - De populaire Belgische youtuber Acid heeft na zijn veroordeling al meer dan 127.000 euro opgehaald met een crowdfundingsactie. Nathan Vandergunst, zoals de youtuber eigenlijk heet, kreeg dinsdag een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden en een boete van 800 euro opgelegd. De youtuber moet daarnaast een schadevergoeding betalen van 20.000 euro.

6 uur geleden
Nieuwe EU-sancties twee jaar na Oekraïne-invasie raken ook China

BRUSSEL (ANP) - Een dag voordat het precies twee jaar geleden is dat Rusland Oekraïne binnenviel, heeft de Europese Unie een dertiende pakket strafmaatregelen genomen tegen de verantwoordelijken. Naast Russische personen en organisaties pakt de EU nu ook bedrijven uit onder meer China, India en Turkije aan.

7 uur geleden
Ex-jihadiste verliest bezwaar tegen verlies Brits burgerschap

LONDEN (ANP/DPA/AFP) - Shamima Begum, die als 15-jarige haar ouderlijk huis in Londen verliet en als moslimstrijdster naar Syrië ging, is terecht haar Britse nationaliteit kwijtgeraakt. Dat concluderen rechters in een beroepszaak. De nu 24-jarige verloor haar staatsburgerschap nadat ze in 2019 was aangetroffen in een vluchtelingenkamp in Syrië, waar ze nog steeds leeft.

8 uur geleden