Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trump: echte verkiezingsuitslag wordt mogelijk nooit bekend

Trump: echte verkiezingsuitslag wordt mogelijk nooit bekend

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Donald Trump heeft vraagtekens gezet bij de betrouwbaarheid van de uitslag van de komende presidentsverkiezingen. De volledige uitslag zal volgens hem misschien nooit bekend worden, omdat op grote schaal per post kan worden gestemd.

"Vanwege het nieuwe en ongekend grote aantal stembiljetten dat dit jaar ongevraagd naar de 'kiezers', of waar dan ook, wordt gestuurd, zal de uitslag van de verkiezingen op 3 november mogelijk nooit nauwkeurig worden vastgesteld", twittert Trump. "Dat is precies wat sommige mensen willen."

Trump, die achterstaat in de peilingen, heeft al langer kritiek op stemmen per post. Dat is volgens hem enorm fraudegevoelig. Experts zeggen dat verkiezingsfraude nauwelijks voorkomt in de Verenigde Staten.

Meer 'post-stemmers' door coronavirus

In 2016 stemde een kwart van de Amerikaanse kiezers via de post. Dat aantal ligt dit jaar mogelijk nog hoger vanwege de coronacrisis. Door via de post te stemmen, hoeven mensen niet fysiek naar een stembureau. Dan hoeven ze ook niet te vrezen dat ze daar het besmettelijke virus oplopen.

Kiezers zijn verdeeld over het poststemmen. Uit een peiling bleek vorige maand dat vooral aanhangers van de Democraten geneigd zijn per post te stemmen. Kiezers die de Republikeinen van Trump steunen, lopen daar minder warm voor.

Republikeinse functionarissen vrezen daar nadeel van te ondervinden als bovengemiddeld veel kiezers vanwege de pandemie thuis blijven. In het kamp van de Democraten wordt gevreesd dat Trump zal klagen over fraude als hij door poststemmen op achterstand komt te staan tijdens het tellen van de stemmen.

Meer uit Buitenland

Israël en Hamas nog oneens over nieuwe Hamas-lijst met gijzelaars

TEL AVIV (ANP) - Israël en Hamas hebben nog geen overeenstemming bereikt over de lijst van gijzelaars die in de volgende ronde moeten worden vrijgelaten, melden Israëlische media. Het meningsverschil zou draaien om de samenstelling van de door Hamas verstrekte lijst, die op aandringen van Israël ook vrouwen en kinderen zou moeten bevatten.

51 minuten geleden
VS-diplomaat en Nobelprijswinnaar Henry Kissinger (100) overleden

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse staatsman Henry Alfred Kissinger is op 100-jarige leeftijd overleden. Kissinger was onder meer diplomaat, politicoloog, geopolitiek adviseur en politicus. Hij was minister van Buitenlandse Zaken en nationale veiligheidsadviseur van de Verenigde Staten onder de Republikeinse presidenten Richard Nixon en Gerald Ford.

2 uur geleden
Blinken in Israël voor besprekingen met Israëli's en Palestijnen

TEL AVIV (ANP) - De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken is aangekomen in Tel Aviv, vanwaar hij aan zijn derde reis door het Midden-Oosten begint sinds 7 oktober, melden Israëlische en Amerikaanse media.

4 uur geleden
Qatar: Nederlandse gijzelaar vrijgelaten door Hamas

GAZA-STAD (ANP/AFP) - Hamas heeft woensdag een Nederlandse gijzelaar vrijgelaten, meldt bemiddelaar Qatar. Voor zover bekend was de 18-jarige Ofir Engel de enige Nederlandse gijzelaar die werd vastgehouden in de Gazastrook.

6 uur geleden
Hamas draagt veertien gijzelaars over aan Rode Kruis

GAZA-STAD (ANP/RTR) - Hamas heeft veertien gijzelaars overgedragen aan het Rode Kruis. Het zou gaan om tien Israëlische burgers, van wie een ook een Nederlands paspoort heeft, en vier Thaise burgers. Het Israëlische leger bevestigt dat de veertien mensen onderweg zijn naar Israël.

7 uur geleden
Rusland zegt klein dorp bij Bachmoet te hebben veroverd

CHROMOVE (ANP/DPA) - De Russische krijgsmacht zegt een klein dorp in de buurt van Bachmoet te hebben veroverd. Ze zouden nu heel Chromove, of Artemivske in het Russisch, in handen hebben.

7 uur geleden
Drie Gazanen gedood die volgens Israël bestand schonden

GAZA-STAD (ANP) - Israëlische troepen hebben drie gewapende mannen in de Gazastrook gedood omdat zij het tijdelijke bestand zouden hebben geschonden, schrijft de nieuwssite The Times of Israel. Woordvoerder Daniel Hagari van de Israëlische krijgsmacht zegt dat de Palestijnen een "bedreiging" voor de troepen vormden.

8 uur geleden