Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trump bij G20-top: klimaatverdrag van Parijs 'zeer oneerlijk'

Trump bij G20-top: klimaatverdrag van Parijs 'zeer oneerlijk'

RIYAD (ANP/DPA) - De zittende Amerikaanse president Donald Trump heeft de internationale overeenkomst tegen de opwarming van de aarde omschreven als "zeer oneerlijk en eenzijdig". Het doel van het klimaatverdrag van Parijs was om "de Amerikaanse economie te doden", zei Trump in een videoboodschap die zondag op de G20-top werd getoond.

De Verenigde Staten trokken zich onder zijn leiding terug uit de overeenkomst om geen "miljoenen Amerikaanse banen en miljarden dollars" te verliezen aan de "ergste vervuilers ter wereld", zei hij.

Trump verklaarde dat zijn regering ook zonder "eenzijdige internationale overeenkomsten" veel heeft gedaan om het milieu te beschermen. Trumps standpunt was in directe tegenspraak met dat van alle andere leidende economische landen op de top, die het klimaatverdrag van Parijs hebben ondertekend en zich voor klimaatbescherming sterk maken.

Presidentsverkiezingen

Volgens prognoses van Amerikaanse media verloor de Republikein Trump de presidentsverkiezingen van 3 november. De Democratische verkiezingswinnaar Joe Biden heeft al aangekondigd dat de VS onder zijn leiding weer zullen toetreden tot het verdrag van Parijs. Biden wordt op 20 januari beëdigd als de nieuwe president van de VS.

De door gastheer Saudi-Arabië georganiseerde G20-top vond plaats als videoconferentie vanwege de coronapandemie. Samen vertegenwoordigen de leden van de G20 meer dan 85 procent van de wereldwijde economische output en twee derde van de wereldbevolking.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

wvberend 1 week geleden
Het is de bedoeling dat de Multi Miljardairs de dienst gaan uitmaken in de wereld, dus als dit gaat gebeuren komen er nog meer virussen de wereld bevolking moet kleiner.!!!

Meer uit Financieel

OPEC dubt nog over verhoging productie

RIYAD (ANP) - Een kleine groep leden van oliekartel OPEC en bondgenoten zijn er dit weekeinde niet in geslaagd afspraken te maken over al dan niet verlengen van beperkingen in de olieproductie. In januari zouden er weer meer vaten olie geproduceerd gaan worden, maar de vraag was of deze geplande verhoging wel door moet gaan.

2 uur geleden
Blik beleggers gericht op brexit, corona en OPEC

AMSTERDAM (ANP) - De ogen van beleggers zullen komende week gericht zijn op het brexitoverleg, waar onderhandelaars uit de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk proberen tot een handelsovereenkomst te komen. Ook ontwikkelingen rond het coronavirus houdt de markten in hun greep. Zo ontstond er afgelopen week onduidelijkheid over de effectiviteit van het coronavaccin van AstraZeneca. Ook is de blik gericht op de vergadering van oliekartel OPEC.

8 uur geleden
Barnier: brexitoverleg gaat ook op zondag verder

LONDEN (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De onderhandelingen over een handelsverdrag tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk gaan ook op zondag door. Dat zei EU-hoofdonderhandelaar Michel Barnier in Londen tegen verslaggevers. De Britse minister van Buitenlandse Zaken Dominic Raab toonde zich in een reeks interviews optimistisch over de voortgang van de onderhandelingen.

11 uur geleden
Unilever is officieel volledig Brits bedrijf

ROTTERDAM (ANP) - Unilever is op papier een volledig Brits bedrijf geworden. Het was- en levensmiddelenconcern had zowel een Brits als een Nederlands onderdeel en hoofdkantoren in Londen en Rotterdam. De Nederlandse en Britse aandeelhouders stemden in met het plan om de twee bedrijven samen te voegen tot een Brits bedrijf, met het hoofdkantoor in Londen.

20 uur geleden
Veel meer online-aankopen op Black Friday in coronajaar

AMSTERDAM (ANP) - Consumenten hebben in de aanloop naar Black Friday en op die dag zelf veel meer online-aankopen gedaan dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers die de Betaalvereniging Nederland zaterdag bekendmaakte.

1 dag geleden
Consumentenbond onderzoekt miljoenenclaim tegen ABN AMRO

HILVERSUM (ANP) - ABN AMRO en andere kredietverstrekkers moeten mogelijk vrezen voor een miljoenenclaim. Consumentenbond Claimservice onderzoekt die mogelijkheid, maakt de organisatie bekend in het televisieprogramma Kassa. Het gaat om compensatie voor zogenaamde woekerrentes die ABN AMRO, Santander en Vesting Finance rekenden op doorlopend krediet.

1 dag geleden
KHN roept op niet dwars te doen na oproep opening horeca

AMSTERDAM (ANP) - Als het aan verschillende horecaondernemers ligt dan worden de deuren van de cafés en restaurants op 17 januari weer geopend, als de overheid niet snel met steun over de brug komt. Een aantal leden van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) kwam met het ultimatum richting het kabinet. KHN-voorzitter Robèr Willemsen weet van het bericht, maar stelt tevens dat de vereniging nooit zal oproepen tot burgerlijke ongehoorzaamheid.

2 dagen geleden