Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trump: Biden wil economie weer platleggen

Trump: Biden wil economie weer platleggen

CLEVELAND (ANP) - De Amerikaanse president Donald Trump heeft in het eerste verkiezingsdebat gesteld dat zijn Democratische uitdager Joe Biden een bedreiging vormt voor het economische herstel van de coronacrisis. Trump verweet Biden dat hij de economie plat wil leggen.

Trump claimde dat zijn regering "de beste economie ooit" heeft gebouwd. "Maar we moesten die platleggen vanwege de China-pest", aldus Trump. Volgens de president is de Amerikaanse economie in recordsnelheid hersteld na de heropening. Ook claimde Trump dat het aantal banen in een recordsnelheid was gegroeid sinds de heropening. "Hij wil alles weer sluiten, het wordt een ramp", zei Trump over Biden.

Biden stelt dat de regering-Trump vooral de rijken heeft geholpen en de werkende Amerikanen in de steek heeft gelaten. Daarbij wees Biden ook op de recente onthulling van The New York Times dat Trump over twee jaren slechts 750 dollar inkomstenbelasting zou hebben betaald. Biden noemde de snelle heropening van de economie die Trump voor ogen heeft onverantwoord. "De economie kan niet herstellen voordat de Covid-crisis is opgelost", aldus Biden.

Meer uit Buitenland

Israëlische industrieminister ontmoet Saudische collega

DUBAI (ANP/RTR) - De Israëlische minister van Industrie en Economische Zaken Nir Barkat heeft in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) gesproken met zijn Saudische collega Majid bin Abdullah al Qasabi. Beiden waren naar de emiraten gekomen voor een bijeenkomst van de Wereldhandelsorganisatie (WTO).

25 minuten geleden
Boeren naar Brussel voor protest tegen landbouwbeleid EU

BRUSSEL (ANP/BELGA) - Meerdere konvooien van landbouwvoertuigen met boeren die in Brussel gaan betogen, belemmeren in de ochtendspits het verkeer. De politie heeft aangeraden niet met de auto naar het centrum te komen en er zijn belangrijke verkeerstunnels in de richting van het centrum afgesloten. Verscheidene boerenbonden vinden dat de Europese Commissie geen concrete maatregelen heeft genomen om de problemen van de landbouwsector aan te pakken. Om dat af te dwingen, betogen boeren in België sinds begin deze maand.

32 minuten geleden
Meta lanceert team tegen AI-misbruik bij EU-verkiezingen

BRUSSEL (ANP/RTR) - Facebook-eigenaar Meta Platforms gaat een team opzetten dat desinformatie en AI-misbruik moet aanpakken in de opmaat naar de EU-verkiezingen in juni. De snelle groei van generatieve AI die op instructie binnen enkele seconden tekst, afbeeldingen en video kan creëren, heeft geleid tot de angst dat deze nieuwe technologie dit jaar zou kunnen worden gebruikt om grote verkiezingen over de hele wereld te verstoren.

1 uur geleden
Duizenden Brazilianen demonstreren tegen onderzoek staatsgreep

SÃO PAULO (ANP/DPA) - In de Braziliaanse stad São Paulo zijn zondag tienduizenden aanhangers van oud-president Jair Bolsonaro de straat op gegaan om te protesteren tegen het strafrechtelijk onderzoek naar het voormalige staatshoofd.

2 uur geleden
Taliban laten Oostenrijkse rechts-extremist vrij

WENEN (ANP) - Na negen maanden gevangenschap bij de Taliban in Afghanistan is een Oostenrijkse rechts-extremist vrijgelaten. Het Oostenrijkse ministerie van Buitenlandse Zaken zei zondag dat de 84-jarige man in de Qatarese hoofdstad Doha was geland. Hij werd sinds mei 2023 vastgehouden door de Taliban, die Afghanistan regeren.

4 uur geleden
Netanyahu: IDF presenteert plan voor evacuatie Palestijnen

JERUZALEM (ANP) - Het kantoor van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu zegt dat het Israëlische leger een plan heeft gepresenteerd voor de evacuatie van burgers uit gebieden in de Gazastrook waar gevochten wordt, samen met een "operationeel plan".

6 uur geleden
Angst voor cholera-uitbraak: duizenden vast op cruiseschip

PORT LUIS (ANP) - Meer dan 3000 mensen zitten vast op een cruiseschip voor de kust van het Oost-Afrikaanse eiland Mauritius door het vermoeden van een mogelijke cholera-uitbraak op het schip. Na een reeks gevallen van maag-darmziekten aan boord van de Norwegian Dawn weigerden de plaatselijke autoriteiten zondag het schip te laten aanmeren in de haven van de hoofdstad Port Louis.

6 uur geleden