Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trump betaalt 175 miljoen dollar borg in fraudezaak New York

Trump betaalt 175 miljoen dollar borg in fraudezaak New York

NEW YORK (ANP) - De voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft een borgsom van 175 miljoen dollar (ruim 163 miljoen euro) betaald om te voorkomen dat de autoriteiten van de staat New York beslag leggen op zijn bezittingen. Dat melden diverse Amerikaanse media.

Trump gaat nu in beroep tegen een fraudevonnis tegen hem van bijna een half miljard dollar. Daartoe was hij veroordeeld in een civiele rechtszaak die was aangespannen door de staat New York. Die verwijt hem de waarde van zijn eigendommen te hebben overdreven. Dat leverde hem allerlei financiële voordelen op, zoals betere deals bij het afsluiten van leningen.

Een week geleden verlaagde een rechtbank in New York de borgsom die Trump moest overmaken om in hoger beroep te kunnen gaan in die zaak van 454 miljoen naar 175 miljoen dollar.

Meer uit Buitenland

Verdachte opgepakt voor moord op ex-parlementariër Oekraïne

KYIV (ANP) - De Oekraïense politie heeft in Dnipro een verdachte opgepakt voor de moord op de voormalige ultrarechtse parlementariër Iryna Farion, meldt de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. Ze werd 19 juli op straat vlak bij haar woning in Lviv in het hoofd geschoten en overleed korte tijd later in het ziekenhuis.

47 minuten geleden
18-jarige opgepakt voor hulp bij plannen aanslag op Spelen

PARIJS (ANP) - De Franse politie heeft donderdag een 18-jarige man gearresteerd die mogelijk heeft geholpen met het voorbereiden van een aanslag op de Olympische Spelen. Hij stond in contact met een leeftijdgenoot die eerder deze week werd aangehouden, melden Franse media.

2 uur geleden
NBC: Obama spreekt binnenkort steun uit aan Harris

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse oud-president Barack Obama spreekt binnenkort publiekelijk zijn steun uit aan Kamala Harris als nieuwe presidentskandidaat, meldt NBC. De Amerikaanse tv-zender schrijft op basis van vier bronnen dat Obama zijn steun aan de vicepresident al privé heeft uitgesproken.

3 uur geleden
Dodental aardverschuivingen Ethiopië verder opgelopen

ADDIS ABEBA (ANP/AFP) - Het dodental door aardverschuivingen in het zuiden van Ethiopië is opgelopen naar bijna 260, meldt OCHA op basis van lokale autoriteiten. De VN-hulporganisatie verwacht een verdere stijging naar tot wel vijfhonderd.

4 uur geleden
Doden en gewonden in Taiwan door tyfoon Gaemi 

TAIPEI (ANP/DPA/AFP) - In Taiwan zijn zeker twee doden gevallen door tyfoon Gaemi. Er zijn minstens 279 gewonden geteld. Daarnaast worden negen bemanningsleden van een gezonken vrachtschip vermist. Door Gaemi zijn ook 21 mensen om het leven gekomen in de Filipijnen.

6 uur geleden
Poetin en Assad bespreken in Moskou situatie Midden-Oosten

MOSKOU (ANP/RTR/AFP) - De Russische president Vladimir Poetin heeft op woensdag Bashar al-Assad, de president van Syrië, in Moskou ontmoet. Dit meldt Poetins persdienst op donderdag.

6 uur geleden
Opnieuw hoge temperatuur gemeten, net geen nieuw record

LONDEN (ANP) - Het blijft wereldwijd uitzonderlijk warm, ook al is er net geen nieuw record geregistreerd. Op dinsdag was de gemiddelde temperatuur in de wereld 17,15 graden. Dat is een fractie lager dan het record van maandag, toen het gemiddelde na correctie uitkwam op 17,16 graden.

7 uur geleden