Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Trump beslist binnen maximaal 36 uur over TikTok'

'Trump beslist binnen maximaal 36 uur over TikTok'

WASHINGTON (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Donald Trump neemt waarschijnlijk binnen 24 tot 36 uur een beslissing over het lot van TikTok in de Verenigde Staten. Dat vertelden bronnen aan de Amerikaanse nieuwszender CNBC.

Naar verwachting van de bronnen zal ook supermarktconcern Walmart samenwerken met softwarebedrijf Oracle in een deal rond TikTok. Daarbij zal Oracle volgens de ingewijden ongeveer 20 procent van de sociale media-app gaan bezitten.

De Amerikaanse regering beval ByteDance de Amerikaanse tak van TikTok te verkopen aan een partij uit de VS, omdat anders de vrees bestaat dat gebruikersgegevens via het moederbedrijf bij de Chinese overheid terechtkomen. Als dit niet voor 20 september gebeurt, wordt de onder jongeren populaire app verboden in de VS.

Ontevredenheid bij president

Trump gaf woensdagnacht (Nederlandse tijd) al aan niet tevreden te zijn met het voorstel van ByteDance om samen te werken met Oracle, omdat ByteDance de controle zou houden over TikTok. ByteDance wacht ook nog op goedkeuring uit China.

Stafchef van het Witte Huis Mark Meadows zei donderdag dat hij zich zorgen maakt dat de deal met Oracle slechts een "herverpakking" is van de Amerikaanse TikTok-tak, en dat het voorstel niet genoeg is om aan de eis van Trump te voldoen. "Mijn grote zorg is dat het bedrijf alsnog voornamelijk door de Chinese overheid wordt gerund, en dat het niet voldoet aan de nationale veiligheidsdrempels", aldus Meadows.

Ook zouden bronnen tegen de Amerikaanse nieuwszender NBC hebben gezegd dat wanneer de deal goedgekeurd wordt, TikTok een wereldwijd bedrijf wordt met zijn hoofdkantoor in de VS. Volgens ingewijden zou het Amerikaanse ministerie van Financiën daar met Bytedance en Oracle voorlopige overeenstemming over hebben bereikt. Ook zouden de Amerikaanse gebruikersgegevens uitsluitend aan Oracle worden toevertrouwd.

Meer uit Financieel

Inflatie eurozone zwakt in september af tot 4,3 procent

LUXEMBURG (ANP/RTR) - De inflatie in de eurozone is in september afgezwakt tot 4,3 procent op jaarbasis, van 5,2 procent in augustus. Dat meldt het Europese statistiekbureau Eurostat in een voorlopige raming. De minder hoge inflatie is vooral te danken aan de gedaalde energieprijzen vergeleken met vorig jaar. Een jaar geleden schoten de energieprijzen nog de hoogte in door de oorlog in Oekraïne en de sterk geslonken gasleveringen van Rusland aan Europa.

1 uur geleden
JetBlue klaagt over krimp Schiphol, wil dat VS KLM aanpakken

NEW YORK (ANP) - Luchtvaartmaatschappij JetBlue heeft bij het Amerikaanse ministerie van Transport een klacht ingediend over de voorgenomen krimp die de Nederlandse regering wil doorvoeren op Schiphol. De Amerikaanse budgetvlieger vreest zijn start- en landingsrechten op de luchthaven kwijt te raken door de vermindering van het aantal vluchten. Het bedrijf spoort het ministerie van Transport daarom aan zo'n verbanning van Schiphol te vergelden door KLM minder ruimte te geven op Amerikaanse luchthavens.

2 uur geleden
Credit Suisse verwacht 1,6 miljard verlies op verkoop leningen

ZÜRICH (ANP) - De geplaagde bank Credit Suisse rekent in het derde kwartaal op verliezen die kunnen oplopen tot 1,6 miljard dollar (1,5 miljard euro) door de verkoop van bepaalde leningen. Het gaat om een groep leningen die na de gedwongen overname van Credit Suisse door UBS niet meer tot de kernactiviteiten van de bank behoort.

2 uur geleden
AEX opent hoger in aanloop inflatiecijfers eurozone

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op de aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdag op de laatste handelsdag van de beursmaand september hoger geopend. Beleggers kijken vooral uit naar nieuwe cijfers over de inflatie in het eurogebied. Statistiekbureau Eurostat komt met voorlopige schattingen voor de inflatie in september. In de Verenigde Staten komt er ook een belangrijk inflatiecijfer naar buiten.

2 uur geleden
Blik beleggers op nieuwe inflatiecijfers eurozone

AMSTERDAM (ANP) - De aandacht van beleggers op de Europese aandelenbeurzen zal vrijdag voor een groot deel uitgaan naar nieuwe cijfers over de inflatie in het eurogebied. Statistiekbureau Eurostat komt met voorlopige schattingen voor de inflatie in september. In de Verenigde Staten komt er ook een belangrijk inflatiecijfer naar buiten.

3 uur geleden
Meer dan helft Duitse elektriciteit komt uit hernieuwbare bronnen

BERLIJN (ANP/DPA) - Duitsland, de grootste energieverbruiker van Europa, haalde in het eerste kwartaal meer dan de helft van zijn elektriciteit uit hernieuwbare bronnen. Die waren goed voor zo'n 52 procent van alle verbruikte stroom, berekende onderzoeksbureau ZSW samen met de koepelorganisatie voor nutsbedrijven BDEW.

3 uur geleden
Winkeliers verkopen minder maar halen hogere omzet

DEN HAAG (ANP) - Winkeliers hebben in augustus een hogere omzet behaald, maar verkochten minder. Supermarkten en andere verkopers van voedingsmiddelen zagen de omzet het hardst stijgen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

4 uur geleden