Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trump bekritiseert scholen die niet opengaan in coronapandemie

Trump bekritiseert scholen die niet opengaan in coronapandemie

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Donald Trump heeft dinsdag forse kritiek geuit op het besluit van de schooldistricten van San Diego en Los Angeles in de staat Californië om vanwege het coronavirus het nieuwe schooljaar in augustus te beginnen met alleen digitaal onderwijs.

Schooldistricten die weigeren om kinderen na de zomer terug in de klas te laten, zoals in Californië, staan op gespannen voet met de president die geen voorstander is van die strenge maatregelen tegen de coronapandemie. Trump had eerder al aangekondigd dat hij federale fondsen zal tegenhouden en belastingvoordelen zal schrappen voor scholen die niet 'gewoon' opengaan.

Californië meldde net als Texas dinsdag een recordtoename van het aantal besmettingen met het coronavirus. In Californië werd een nieuw hoogste aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen gemeld met 2103. Ook de staten Alabama, Florida en North Carolina noteerden dinsdag de grootste toename van het aantal besmettingen met het coronavirus

In heel de VS werden dinsdag 65.682 nieuwe besmettingen geregistreerd. Dat is het een na hoogste aantal nieuwe besmettingen tot nog toe. In totaal zijn er in het land meer dan 3,45 miljoen mensen besmet geraakt. Het aantal personen dat in de VS is overleden als gevolg van Covid-19 nam met 919 toe tot 136.367.

Meer uit Buitenland

Japanse minister roept in China op tot vrijlating landgenoot

BEIJING/TOKIO (ANP/RTR/DPA) - De Japanse minister van Buitenlandse Zaken heeft er zondag in Beijing bij zijn Chinese ambtgenoot op aangedrongen een gedetineerde Japanse staatsburger onmiddellijk vrij te laten. Een medewerker van Astellas Pharma wordt om onbekende redenen vastgehouden in China, meldde het farmaceutische bedrijf een week geleden. Volgens het Japanse Kyodo News zijn sinds 2015 minstens zestien andere Japanners in China vastgezet op verdenking van spionage.

16 minuten geleden
Grote explosie in centrum Antwerpen gelinkt aan drugsmilieu

ANTWERPEN (ANP) - Door een krachtige explosie voor een pand in het centrum van Antwerpen zijn in de nacht van zaterdag op zondag twintig huizen en veel auto's beschadigd. De politie gaat ervan uit dat daders uit het drugsmilieu een aanslag op een woning in de Osystraat hebben gepleegd. In de wijde omgeving van het pand is er schade aan ramen en autoruiten. Een persoon raakte lichtgewond door glas.

17 minuten geleden
Paus draagt in openbaar mis op na ziekenhuisbehandeling

VATICAANSTAD (ANP/DPA) - Paus Franciscus heeft kort na zijn ontslag uit een Romeins ziekenhuis de mis opgedragen aan het Sint-Pietersplein in Vaticaanstad. Er zijn naar schatting 30.000 gelovigen naartoe gekomen. De paus ging naar de viering in zijn pausmobiel en groette omstanders.

2 uur geleden
Frankrijk: 1093 gewonde hulpverleners sinds start pensioenprotest

PARIJS (ANP) - Bij de pensioenprotesten in Frankrijk zijn tot dusver 1093 politieagenten, gendarmes en hulpverleners gewond geraakt, zegt de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin. Tegelijk lopen 38 onderzoeken naar buitensporig geweld door de ordediensten.

11 uur geleden
Massale protesten in Israël ondanks uitstel justitiële hervorming

TEL AVIV (ANP/DPA) - Ondanks het uitstel van de controversiële justitiële hervormingen zijn in Israël tienduizenden mensen de straat op gegaan om te protesteren tegen de uiterst rechtse regering van premier Benjamin Netanyahu. Brandpunt van de landelijke protesten op de dertiende zaterdag op rij was Tel Aviv. Daar waren volgens waarnemers meer dan 100.000 mensen op de been.

17 uur geleden
Nieuwste lichting dienstplichtigen Rusland opgeroepen

MOSKOU (ANP/DPA) - Zoals elk jaar worden er in Rusland in de lente jonge mannen voor de dienstplicht van een jaar opgeroepen. Schout-bij-nacht Vladimir Tsimlianski van de generale staf zei dat 147.000 van de 700.000 dienstplichtigen voor half juli worden opgeroepen en dat ze niet naar Oekraïne zullen gaan. Later dit jaar volgt nog een oproepronde.

20 uur geleden
Bosbranden in Noord-Spaanse regio Asturië onder controle

OVIEDO (ANP) - De vele bosbranden in de Noord-Spaanse regio Asturië zijn onder controle, aldus de autoriteiten. De circa 5000 brandbestrijders worden geholpen door de regen.

21 uur geleden