Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trump bekritiseert scholen die niet opengaan in coronapandemie

Trump bekritiseert scholen die niet opengaan in coronapandemie

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Donald Trump heeft dinsdag forse kritiek geuit op het besluit van de schooldistricten van San Diego en Los Angeles in de staat Californië om vanwege het coronavirus het nieuwe schooljaar in augustus te beginnen met alleen digitaal onderwijs.

Schooldistricten die weigeren om kinderen na de zomer terug in de klas te laten, zoals in Californië, staan op gespannen voet met de president die geen voorstander is van die strenge maatregelen tegen de coronapandemie. Trump had eerder al aangekondigd dat hij federale fondsen zal tegenhouden en belastingvoordelen zal schrappen voor scholen die niet 'gewoon' opengaan.

Californië meldde net als Texas dinsdag een recordtoename van het aantal besmettingen met het coronavirus. In Californië werd een nieuw hoogste aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen gemeld met 2103. Ook de staten Alabama, Florida en North Carolina noteerden dinsdag de grootste toename van het aantal besmettingen met het coronavirus

In heel de VS werden dinsdag 65.682 nieuwe besmettingen geregistreerd. Dat is het een na hoogste aantal nieuwe besmettingen tot nog toe. In totaal zijn er in het land meer dan 3,45 miljoen mensen besmet geraakt. Het aantal personen dat in de VS is overleden als gevolg van Covid-19 nam met 919 toe tot 136.367.

Meer uit Buitenland

Aanklager Zuid-Afrika: uitspraak ICJ over Israël is bindend

PRETORIA (ANP/RTR) - De uitspraak van het Internationaal Gerechtshof (ICJ) over Israël is "bindend" en "Israël moet zich eraan houden", meldde het Zuid-Afrikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Zuid-Afrika heeft de zaak tegen Israël eind vorig jaar aangespannen.

35 minuten geleden
Hamas belooft samenwerking met onderzoeksmissies Gaza

GAZA (ANP/RTR) - De Palestijnse beweging Hamas is blij met het pleidooi van het Internationaal Gerechtshof in Den Haag om onderzoekscommissies toe te laten tot de Gazastrook. Hamas belooft samen te werken met die commissies.

55 minuten geleden
Israëlische minister: Rafah bezetten als reactie op uitspraak ICJ

TEL AVIV (ANP/RTR) - Israël moet Rafah bezetten en de militaire druk verder opdrijven als reactie op de uitspraak van het Internationaal Gerechtshof (ICJ). Dat zei de ultrarechtse Israëlische minister van Nationale Veiligheid Itamar Ben-Gvir, meldt de Israëlische nieuwszender N12. Het hof van de Verenigde Naties had eerder vrijdag juist opgeroepen om het offensief in Rafah, in het zuiden van de Gazastrook, onmiddellijk te staken.

1 uur geleden
EU scherpt regels aan voor grensbewaking binnen Schengengebied

BRUSSEL (ANP) - De EU-landen zijn akkoord met een aanscherping van de regels voor de grensbewaking aan de binnen- en buitengrenzen van het Schengengebied. Binnen het Schengengebied, waar het grootste deel van Europa bij hoort, zijn geen grenscontroles meer.

1 uur geleden
Universiteit Gent maakt eind aan pro-Palestijnse bezetting

GENT (ANP/BELGA) - De universiteit van het Belgische Gent maakt een eind aan de bezetting van universiteitsgebouwen door pro-Palestijnse actievoerders. De bezetting verliep lang vreedzaam en ordelijk en werd daarom gedoogd. Maar vrijdag raakten activisten volgens de universiteit slaags met universiteitspersoneel.

1 uur geleden
Israël moet van hoogste VN-hof het offensief in Rafah staken

DEN HAAG (ANP) - Israël moet van het Internationaal Gerechtshof (ICJ) het offensief in Rafah onmiddellijk beëindigen. Ook moet het land meer doen om de inwoners van het Palestijnse gebied te beschermen. Het hoogste hof van de VN heeft dat geoordeeld in een zaak die Zuid-Afrika heeft aangespannen. Israël had van tevoren al gezegd zich niets van de uitspraak aan te trekken.

2 uur geleden
EU-buitenlandchef veroordeelt Russische verwijdering grensboeien

BRUSSEL (ANP) - EU-buitenlandchef Josep Borrell veroordeelt de verwijdering door Rusland van lichtboeien in de grensrivier tussen Rusland en Estland.

4 uur geleden