Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trump annuleert verkiezingsbijeenkomst in Iowa om tornado

Trump annuleert verkiezingsbijeenkomst in Iowa om tornado

DES MOINES (ANP/DPA) - De voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft een verkiezingsbijeenkomst in de staat Iowa die gepland stond voor zaterdagavond (lokale tijd) afgelast. Het evenement zou in de openlucht in de stad Des Moines plaatsvinden, maar vanwege een tornadowaarschuwing kan dit niet doorgaan. Dat meldt Trump op zijn eigen sociale mediaplatform Truth Social.

"Blijf veilig daar buiten", zei hij in een boodschap aan zijn aanhangers in Iowa. Trump beloofde de bijeenkomst binnenkort in te halen.

De oud-president kondigde in november vorig jaar aan zich kandidaat te stellen voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2024. Iowa geldt als een belangrijke staat tijdens de voorverkiezingen.

Ook de gouverneur van Florida Ron DeSantis heeft zaterdag een bijeenkomst in Iowa gepland staan. De Republikein stelt zich naar verwachting binnenkort eveneens kandidaat voor het presidentschap. Officieel heeft hij zijn kandidatuur nog niet aangekondigd. Of de bijeenkomst van DeSantis zaterdag wel doorgaat is niet bekend.

Meer uit Buitenland

Twaalf Congresleden vragen Biden af te zien van kandidatuur

WASHINGTON (ANP/RTR) - Nog eens twaalf Democratische Congresleden hebben vrijdag opgeroepen dat president Joe Biden moet afzien van zijn deelname aan de presidentsverkiezingen. Dat melden Amerikaanse media. Niet sinds Bidens beroerde prestatie in een debat met zijn tegenkandidaat Donald Trump hebben zoveel partijgenoten zich op één dag tegen hem gekeerd.

3 uur geleden
Schutter verkende terrein met drone kort voor aanslag op Trump

WASHINGTON (ANP) - Thomas Matthew Crooks, die afgelopen zaterdag probeerde Donald Trump dood te schieten, verkende het terrein in Pennsylvania met een drone kort voordat de oud-president er een toespraak hield. Dat zeggen bronnen aan The Wall Street Journal. De veiligheid tijdens het campagne-evenement heeft veel vragen opgeroepen.

3 uur geleden
Trump belt met Zelensky

WASHINGTON (ANP/RTR) - Donald Trump heeft vrijdag een "heel goed telefoongesprek" gehad met de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. Dat heeft de Amerikaanse presidentskandidaat voor de Republikeinen bekendgemaakt via zijn platform Truth Social.

5 uur geleden
Israëlische kolonisten bestormen stad op Westelijke Jordaanoever

HUWARA (ANP) - Israëlische kolonisten hebben een aanval uitgevoerd op Palestijnen en hun eigendommen in de stad Huwara, in het noorden van de door Israël bezette Westelijke Jordaanoever. Dat meldt het Palestijnse persbureau Wafa.

12 uur geleden
Nationalistische oud-parlementariër Oekraïne neergeschoten

LVIV (ANP/RTR) - Een nationalistisch voormalig lid van het Oekraïense parlement is vrijdag neergeschoten en ernstig verwond, meldt de politie. Het gaat om de 60-jarige Iryna Farion, bekend van haar campagnes om de Oekraïense taal te promoten. De politie zoekt nog naar de man die Farion neerschoot in een straat in de westelijke stad Lviv.

13 uur geleden
Krant: bij explosie op boot komen zeker 40 migranten uit Haïti om

PORT-AU-PRINCE (ANP) - Minstens veertig Haïtiaanse migranten zijn op zee om het leven gekomen nadat met benzine gevulde vaten op hun boot in brand waren gevlogen en geëxplodeerd. Dat meldt de Amerikaanse krant Miami Herald onder verwijzing naar de Haïtiaanse autoriteiten.

14 uur geleden
Harris roept belangrijke donateurs bijeen, reden nog onduidelijk

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse vicepresident Kamala Harris heeft op het laatste moment een vergadering ingepland met een aantal belangrijke donateurs van haar partij. Volgens The New York Times (NYT) is onduidelijk waar het over gaat. Mogelijk wil ze de donateurs geruststellen in hun steun voor Joe Biden, maar het is ook denkbaar dat ze andere plannen heeft, zoals zelf Biden vervangen.

14 uur geleden