Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Trump-advocaat Giuliani woensdag weer uit het ziekenhuis'

'Trump-advocaat Giuliani woensdag weer uit het ziekenhuis'

NEW YORK (ANP/RTR) - Rudy Giuliani, de persoonlijk advocaat van de scheidende Amerikaanse president Donald Trump, die zondag op Twitter aankondigde dat het coronavirus bij Giuliani was vastgesteld, voelt zich beter en verwacht woensdag uit het ziekenhuis te worden ontslagen. De 76-jarige oud-burgemeester van New York voert de afgelopen maand het juridisch team van Trump aan in het bestrijden van de verkiezingsuitslag.

In een interview met de New Yorkse radiozender WABC zegt Giuliani dat hij zich vrijdag ongebruikelijk vermoeid voelde. Zondag, vertelde hij, vertoonde hij andere "milde symptomen". Inmiddels zegt Giuliani dat hij geen koorts meer heeft en alleen een lichte hoest.

Vorige week was Giuliani in Arizona, Georgia en Michigan om parlementariërs van die staten, waar Democraat Joe Biden de meerderheid haalde in de verkiezingen, te overtuigen van president Trumps ongefundeerde beweringen over stemfraude door de Democraten. Volgens Giuliani testte hij voorafgaand aan elk bezoek negatief.

De staatsparlementen nemen echter maatregelen om te voorkomen dat er eventueel verdere besmettingen plaatsvinden deze week. Dat van Georgia houdt donderdag een virtuele sessie om de verkiezingen te bespreken. Het parlement van Arizona sluit beide kamers voor een week "vanwege recente gevallen en bezorgdheid over Covid-19".

Giuliani bevestigde dat Jenna Ellis, de nummer twee van Trumps juridisch team, het longvirus dat al meer dan 285.000 Amerikanen fataal werd, ook onder de leden heeft. Nieuwssite Axios meldde dat eerder al op basis van ingewijden.

De pogingen van Giuliani om middels rechtszaken president Trump in het Witte Huis te houden zijn vooralsnog een heilloze onderneming gebleken. Volgens een ingewijde is Giuliani van plan om deze week al weer een virtuele hoorzitting met parlementariërs van de staat Georgia bij te wonen.

Meer uit Buitenland

Franse regering van premier Attal wordt demissionair

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse president Emmanuel Macron aanvaardt dinsdag volgens plaatselijke media het ontslag van zijn premier Gabriel Attal. Die blijft wel aan en wijdt zich als demissionaire premier aan de lopende zaken. De Franse politiek verkeert in een impasse sinds de parlementsverkiezingen eind juni en begin deze maand.

22 uur geleden
Bonus Moskou voor soldaten die F-16-jets Oekraïne neerhalen

MOSKOU (ANP) - Russisch militair personeel dat in de strijd tegen Oekraïne als eerste een Amerikaanse F-15- of F-16-gevechtsvliegtuig neerschiet, krijgt 15 miljoen roebel bonus. Dat meldt het Russische staatspersbureau RIA Novosti, dat zich baseert op het Russische ministerie van Defensie. Het gaat omgerekend om een afschotpremie van ruim 150.000 euro.

22 uur geleden
Herkozen voorzitter Europarlement waarschuwt voor polarisatie

STRAATSBURG (ANP) - De voorzitter van het Europees Parlement, Roberta Metsola, heeft in haar eerste toespraak na haar herbenoeming gewaarschuwd voor polarisatie in de samenleving. Die heeft geleid tot "meer confronterende politiek, zelfs tot politiek geweld". Daar moet een einde aan komen, maar daarvoor zijn geen gemakkelijke politieke oplossingen, erkende Metsola in het Europees Parlement.

22 uur geleden
Orbán: Trump gaat meteen na verkiezing vrede sluiten in Oekraïne

BRUSSEL/BOEDAPEST (ANP) - Als Donald Trump de Amerikaanse presidentsverkiezingen wint, gaat hij onmiddellijk proberen een einde te maken aan de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, zegt de Hongaarse premier Viktor Orbán. Trump zou hem hebben verteld dat hij gedetailleerde vredesbemiddelingsplannen heeft.

23 uur geleden
Maltese conservatief Metsola herkozen als voorzitter Europarlement

STRAATSBURG (ANP) - De conservatieve Maltese Roberta Metsola blijft aan als voorzitter van het Europees Parlement. Het dinsdag nieuw aangetreden parlement heeft haar herkozen voor nog eens minstens tweeënhalf jaar.

1 dag geleden
Kremlin wil weten wat Zelensky met vredesbijeenkomst bedoelt

MOSKOU (ANP/AFP) - Het Kremlin heeft laten weten dat het eerst wil begrijpen wat de Oekraïense president Volodymyr Zelensky bedoelt met zijn vredesconferentie. De reactie wordt gezien als een voorzichtige. Eerder deed Moskou Zelensky's vredesconferentie als onzin af.

1 dag geleden
Psychiatrische zorg voor verdachte van aanval op Franse militair

PARIJS (ANP/AFP) - De man die verdacht wordt van een mesaanval op een Franse militair, krijgt nu psychiatrische zorg, zegt een politiebron tegen persbureau AFP. Het incident komt op een moment waarop de beveiliging in Parijs is opgeschroefd, mede vanwege de Olympische Spelen die eind juli beginnen.

1 dag geleden