Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Trump-advocaat Giuliani woensdag weer uit het ziekenhuis'

'Trump-advocaat Giuliani woensdag weer uit het ziekenhuis'

NEW YORK (ANP/RTR) - Rudy Giuliani, de persoonlijk advocaat van de scheidende Amerikaanse president Donald Trump, die zondag op Twitter aankondigde dat het coronavirus bij Giuliani was vastgesteld, voelt zich beter en verwacht woensdag uit het ziekenhuis te worden ontslagen. De 76-jarige oud-burgemeester van New York voert de afgelopen maand het juridisch team van Trump aan in het bestrijden van de verkiezingsuitslag.

In een interview met de New Yorkse radiozender WABC zegt Giuliani dat hij zich vrijdag ongebruikelijk vermoeid voelde. Zondag, vertelde hij, vertoonde hij andere "milde symptomen". Inmiddels zegt Giuliani dat hij geen koorts meer heeft en alleen een lichte hoest.

Vorige week was Giuliani in Arizona, Georgia en Michigan om parlementariërs van die staten, waar Democraat Joe Biden de meerderheid haalde in de verkiezingen, te overtuigen van president Trumps ongefundeerde beweringen over stemfraude door de Democraten. Volgens Giuliani testte hij voorafgaand aan elk bezoek negatief.

De staatsparlementen nemen echter maatregelen om te voorkomen dat er eventueel verdere besmettingen plaatsvinden deze week. Dat van Georgia houdt donderdag een virtuele sessie om de verkiezingen te bespreken. Het parlement van Arizona sluit beide kamers voor een week "vanwege recente gevallen en bezorgdheid over Covid-19".

Giuliani bevestigde dat Jenna Ellis, de nummer twee van Trumps juridisch team, het longvirus dat al meer dan 285.000 Amerikanen fataal werd, ook onder de leden heeft. Nieuwssite Axios meldde dat eerder al op basis van ingewijden.

De pogingen van Giuliani om middels rechtszaken president Trump in het Witte Huis te houden zijn vooralsnog een heilloze onderneming gebleken. Volgens een ingewijde is Giuliani van plan om deze week al weer een virtuele hoorzitting met parlementariërs van de staat Georgia bij te wonen.

Meer uit Buitenland

Meer dan 14.000 inwoners van Charkiv ontheemd

GENÈVE (ANP/AFP) - Meer dan 14.000 inwoners van de Oekraïense regio Charkiv zijn ontheemd geraakt, meldt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Rusland is daar op 10 mei een nieuw grondoffensief begonnen en heeft meerdere plaatsen ingenomen.

5 minuten geleden
Begrafenisprocessie voor Iraanse president Raisi

TABRIZ (ANP/AFP) - In Iran is een begrafenisprocessie begonnen voor de overleden president Ebrahim Raisi. De komende dagen zijn er meerdere ceremonies ter ere van hem voordat hij donderdag begraven wordt.

16 minuten geleden
Israëlische defensieminister haalt uit naar aanklager ICC

JERUZALEM (ANP/RTR) - De Israëlische defensieminister Yoav Gallant heeft uitgehaald naar de aanklager van het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag. Die heeft een aanvraag ingediend voor arrestatiebevelen tegen Gallant, de Israëlische premier Benjamin Netanyahu en drie kopstukken van Hamas om de oorlog in de Gazastrook.

58 minuten geleden
China hoopt op objectief ICC bij vervolging kopstukken Gazaoorlog

BEIJING (ANP/AFP) - China hoopt dat het Internationaal Strafhof (ICC) zich "objectief en onpartijdig" zal opstellen bij de mogelijke vervolging van Israëlische en Palestijnse leiders. De aanklager van het hof in Den Haag heeft maandag om een arrestatiebevel gevraagd voor de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, zijn defensieminister en drie Hamasleiders.

1 uur geleden
Palestijns ministerie: doden door Israëlische inval op Westoever

JENIN (ANP/AFP) - Het Palestijnse ministerie van Gezondheid meldt dat zeven mensen zijn gedood bij een Israëlische inval op de bezette Westelijke Jordaanoever. De Israëlische krijgsmacht zegt in de stad Jenin bezig te zijn met een operatie voor "terreurbestrijding" en in gevecht te zijn met gewapende mannen.

1 uur geleden
Tien gewonden door blikseminslag in Dresden

DRESDEN (ANP/DPA) - In de Duitse stad Dresden zijn tien personen gewond geraakt door de bliksem. Vier slachtoffers hebben volgens de brandweer levensgevaarlijke verwondingen opgelopen.

2 uur geleden
Biden: offensief van Israël in Gaza is geen genocide

WASHINGTON (ANP/AFP) - De Amerikaanse president Joe Biden ontkent dat het Israëlische offensief in Gaza genocidaal is. "Wat er gebeurt is geen genocide, dat verwerpen wij", zei hij maandag in het Witte Huis tijdens een evenement van de Jewish American Heritage Month.

9 uur geleden