Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trump-advocaat Giuliani verlaat ziekenhuis na coronabesmetting

Trump-advocaat Giuliani verlaat ziekenhuis na coronabesmetting

WASHINGTON (ANP/DPA) - Donald Trump's advocaat Rudy Giuliani heeft het ziekenhuis verlaten nadat hij daar enkele dagen terug was opgenomen met een coronabesmetting. Giuliani werd, net als de Amerikaanse president, met speciale medicijnen behandeld voor zijn Covid-19-ziekte.

Evenals Trump heeft hij synthetische antilichamen en de virusremmer remdesivir gekregen, zei de voormalige burgemeester van New York in een radio-interview. "Ik kwam met ernstige symptomen, maar toen ik wegging, voelde ik me beter dan ooit", schreef Giuliani donderdag op Twitter.

Zijn status als prominent persoon is zijn behandeling ten goede gekomen, zei hij in het radio-interview. "Als je beroemd bent, zijn ze soms banger dat er iets met je zal gebeuren en zijn ze grondiger en doen ze alles goed."

Nieuw record

Giuliani is de volgende binnen de vertrouwelijke kring van de president die een Covid-behandeling krijgt die niet toegankelijk is voor gewone Amerikanen. Eerder waren de voormalige gouverneur van New Jersey Chris Christie en minister van Huisvesting Ben Carson ook snel genezen.

Inmiddels heeft het aantal dagelijkse coronadoden in de Verenigde Staten een nieuw record bereikt. Woensdag werden 3124 sterfgevallen in een dag tijd geregistreerd, blijkt uit gegevens van de Johns Hopkins University in Baltimore.

Meer uit Buitenland

Macron: Franse steun voor Oekraïne zal niet wankelen

PARIJS (ANP) - De Franse president Emmanuel Macron waarschuwde de Russische president Vladimir Poetin zaterdag om "niet te rekenen op enige vermoeidheid van de Europeanen" over de oorlog in Oekraïne. Macron beloofde dat de Franse steun voor Kyiv "niet zal wankelen".

38 minuten geleden
Amerikaanse maanlander ligt op zijn kant, maar maakt het goed

HOUSTON (ANP) - Maanlander Odysseus van het Amerikaanse bedrijf Intuitive Machines heeft de maanlanding heelhuids doorstaan, maar ligt op zijn kant. Dit heeft het bedrijf dat de maanlander bouwde en bestuurde vrijdag gezegd.

1 uur geleden
Trump moet van rechter in totaal 454 miljoen dollar betalen

NEW YORK (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Amerikaanse oud-president Donald Trump moet van de rechter in New York in totaal 454 miljoen dollar (419 miljoen euro) betalen in de fraudezaak tegen hem. Bovenop de boete van bijna 355 miljoen dollar die de rechter hem vorige week oplegde, komt nog eens 99 miljoen dollar aan rente, staat in een officiële bekendmaking die de rechtbank vrijdag publiceerde.

3 uur geleden
IAEA-chef maant tot voorzichtigheid rond Oekraïense kerncentrale

WENEN (ANP) - Het hoofd van het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA), Rafael Grossi, heeft Rusland en Oekraïne vrijdag opgeroepen tot "maximale militaire terughoudendheid" in de buurt van de Oekraïense kerncentrale in Zaporizja. De afgelopen week registreerden medewerkers van het IAEA dagelijks zware explosies bij de kerncentrale, de grootste van Europa.

4 uur geleden
Kyiv claimt neerhalen Russisch vliegend commandocentrum

KYIV (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Oekraïense luchtmacht zegt boven de Zee van Azov een Russisch vliegend commandocentrum te hebben neergeschoten. Het gaat om een Beriev A50, die dienstdoet als radarpost en gevechtsvliegtuigen aanstuurt. In januari claimde Oekraïne ook al zo'n toestel uit de lucht te hebben geschoten.

5 uur geleden
Oud-bondskanselier Kurz schuldig aan afleggen valse getuigenis

WENEN (ANP/AFP/RTR) - Sebastian Kurz, de voormalige bondskanselier van Oostenrijk, is schuldig bevonden aan het afleggen van een valse getuigenis. Kurz krijgt een voorwaardelijke gevangenisstraf van acht maanden voor het liegen tegen een parlementaire commissie toen hij nog bondskanselier was.

6 uur geleden
EU-kopstukken beloven Oekraïne pal te staan in derde oorlogsjaar

BRUSSEL (ANP) - Oekraïne kan ook twee jaar na de Russische invasie rekenen op de "onwankelbare" steun van de Europese Unie, verzekeren de voorzitters van de belangrijkste Europese instellingen. "Meer dan ooit" zelfs, ook al stapelen de sombere berichten over Oekraïne zich bij het aanbreken van het derde oorlogsjaar op.

7 uur geleden